Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Ένας θρύλος του κρασιού περνά σήμερα το κατώφλι της δεύτερης 100ετίας!

Ένας ζωντανός θρύλος του κρασιού μπαίνει σήμερα στη δεύτερη 100ετία του!
Ένας πραγματικός θρύλος του παγκόσμιου οινικού στερεώματος περνά σήμερα το κατώφλι της δεύτερης 100ετίας! Ο Peter Mondavi, πρόεδρος του ιστορικού οινοποιείου Charles Krug στην St. Helena της Napa Valey γίνεται σήμερα 100 ετών!

Ο Peter Mondavi Sr. γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1914 στη Minnesota από τον Cesare και τη Rosa Mondavi, Ιταλούς μετανάστες και κανείς ασφαλώς δεν φανταζόταν ότι ο νεότερος γιός του ζεύγους θα κατέληγε να είναι μια από τις πιο σεβαστές φυσιογνωμίες του οινικού κόσμου και ιδιαίτερα της Napa Valley.

Το ζεύγος Mondavi, μαζί με τα δυο -μετέπειτα διάσημα- παιδιά τους, τον μεγαλύτερο Robert και τον Peter μετακόμισαν κατά την ποτοαπαγόρευση (1922) στο Lodi, στο Sacramento όπου η δουλειά του πατέρα Mondavi -πώληση σταφυλιών για παρασκευή κρασιού στο σπίτι- αναπτύχθηκε σημαντικά.

Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου -όπου ο Peter υπηρέτησε τη θητεία του- o Cesare και η Rosa αγόρασαν για 75.000$ το παλιό οινοποιείο Charles Krug στην St. Helena της Naa Valley. Μετά το θάνατο του πατέρα Mondavi το 1959, την επιχείρηση και το οινοποιείο ανέλαβε η Rosa, με της βοήθεια των δύο παιδιών της. To 1966 o Robert Mondavi άφησε την οικογενειακή επιχείρηση για να ανοίξει τη δική του εταιρεία οίνου που έμελλε να εξελίχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου.

Με το θάνατο της Rosa το 1976, ο Peter έγινε Πρόεδρος και CEO της επιχείρησης, και διατηρεί τον τίτλο του προέδρου μέχρι σήμερα, παρά το ότι παραδέχεται πια ότι την περισσότερη δουλειά κάνουν τα παιδιά του.

Πριν 2 χρόνια ονομάστηκε από τους οινοποιούς της Napa σαν ένας από τους 12 ζωντανούς θρύλους της Napa Valley.

Εξαιρετικά σεμνός από τη φύση του, όταν τον ρώτησαν αν πράγματι αισθάνεται σαν ζωντανός θρύλος, απάντησε με χαμόγελο: "Πραγματικά δεν ξέρω. Απλά συνεχίζω. Χρειάζομαι κάτι να με κρατά απασχολημένο"

Μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο του κρασιού, ευχόμαστε στον Peter Mondavi να τα χιλιάσει! 

Μοιραστείτε το άρθρο: