Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Έκθεση των Οινοποιών της Πελοποννήσου την Κυριακή 23/9

Έκθεση των Οινοποιών της Πελοποννήσου την Κυριακή 23/9
Μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις Οίνου ανοίγει την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 τις πύλες της για το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες οίνου στην Αθήνα: Είναι ετήσια έκθεση των Οινοποιών της Πελοποννήσου, που γίνεται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Εκεί θα έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε όλες της καινούριες ετικέτες των οινοπαραγωγών Πελοποννήσου, από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες.

Έχουμε πολλές φορές μιλήσει για τον "πληθωρισμό" των εκθέσεων οίνου στην Αθήνα. Η έκθεση αυτή όμως, μαζί με την αντίστοιχη των οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας είναι από τις εκθέσεις εκείνες που κάθε φίλος του κρασιού ή επαγγελματίας του οίνου οφείλει να επισκεφθεί. Γιατί περιλαμβάνει πολλά από τα κορυφαία οινοποιεία της Ελλάδας, και γιατί θα έχετε την ευκαιρία να συνομιλήσετε με τους σημαντικότερους παραγωγούς

32 Οινοποιεία συμμετέχουν εφέτος στην έκθεση. Τα περισσότερα από αυτά είναι σημαντικά οινοποιεία, με εμπορική παρουσία των κρασιών τους σε όλη την Ελλάδα, και με πολύ μεγάλη ποικιλία όσον αφορά σε τύπους κρασιών αλλά και σε ποικιλίες σταφυλιών. Ξηρά και αφρώδη, γλυκά κρασιά, ερυθρά, ροζέ και λευκά, με πασίγνωστες και κυρίαρχες ελληνικές ποικιλίες που αποτελούν "σήμα κατατεθέν" της Πελοποννήσου, όπως το Μοσχοφίλερο και το Αγιωργίτικο, θα δοκιμαστούν σε όλες τους τις εκδοχές: Φρέσκα και παλαιωμένα, δεξαμενής ή βαρελάτα, δυνατά, ελαφριά, φαγητού ή απεριτίφ... η Πελοπόννησος διαθέτει κρασιά για όλα τα γούστα, τα φαγητά αλλά και τις ...ώρες της ημέρας!

Από τα 32 Οινοποιεία που συμμετέχουν, θα βρείτε στο House of Wine τα κρασιά των σημαντικότερων από αυτά. Η έκθεση είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να τα δοκιμάστε, και στη συνέχεια αυτά που σας άρεσαν, να τα παραγγείλετε στο House of Wine, Για να φθάσουν άμεσα στην πόρτα σας!

Εμείς βέβαια θα είμαστε εκεί... και θα καλύψουμε την έκθεση για εσάς με φωτογραφίες online, αλλά και σχόλια για τα καλύτερα κρασιά, τα νέα "διαμαντάκια", και με πλήρη παρουσίαση τη Δευτέρα με ειδικό άρθρο και φωτογραφίες, αλλά και με επισήμανση των κρασιών που δεν θα πρέπει να χάσετε!

Η Έκθεση των Οίνων της Πελοποννήσου οργανώνεται φέτος για 9η συνεχή χρονιά, από την εταιρεία Vinetum για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ). Η είσοδος στην έκθεση κοστίζει 3€ και περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας, αλλά είναι δωρεάν για επαγγελματίες εστίασης και εμπορίας ποτών με επίδειξη επαγγελματικής κάρτας.

Να είστε όλοι εκεί!


Τα Οινοποιεία που θα λάβουν μέρος είναι τα ακόλουθα: (με αστερίσκο σημειώνονται τα οινοποιεία των οποίων κρασιά θα βρέιτε στο House of Wine)

* ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ
* ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΑΥΚΙΩΤΗ *
* ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ *
* ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ *
* ΚΤΗΜΑ ΡΕΠΑΝΗ
* ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ *
* ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ *
* ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ *
* ΣΕΜΕΛΗ *
* ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ *
* ΚΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ *
* ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ
* ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ
* ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ *
* ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ *
* ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ *
* ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ *
* ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ *
* ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ *
* ΚΤΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
* ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ *
* ΚΤΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
* ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ *
* ΚΤΗΜΑ ΦΟΙΒΟΣ
* ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΖΑΧΑΡΙΑ *
* ΚΤΗΜΑ ΑΧΑΙΩΝ
* ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ RIRA
* ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΙΝΤΩΝΗ
* ΚΤΗΜΑ ΛΑΝΤΙΔΗ *
* ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ *
* CAVINO
* ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΦΑ 

Μοιραστείτε το άρθρο: