Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Kορυφαίος Έλληνας Οινοχόος για το 2015 ο Λευτέρης Κανδύλης

Kορυφαίος Έλληνας Οινοχόος για το 2015 ο Λευτέρης Κανδύλης
Ο νέος Έλληνας κορυφαίος Οινοχόος αναδείχτηκε μόλις πριν λίγες ημέρες, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από κορυφαίους, καταξιωμένους επαγγελματίες της ελληνικής γαστρονομίας καθώς και από τους Προέδρους των Ενώσεων Οινοχόων της  Σουηδίας Karina Tholin, της Αυστρίας Annemarie Foidl,  και της Ιταλίας Giuseppe Vaccarini.

Να θυμηθούμε ότι ο Νικόλας Γιαννόπουλος υπήρξε ο καλύτερος Έλληνας Sommelier για τις τρείς συνεχόμενες προηγούμενες χρονιές (!). Έχοντας κερδίσει τρεις συνεχόμενους τίτλους ως ο καλύτερος sommelier της χώρας, δεν του επιτρέπεται να συμμετάσχει ξανά σε σχετικό διαγωνισμό.

Έτσι λοιπόν, ο νέος Έλληνας "Βασιλιάς των Οινοχόων" είναι πλέον και για μια ολόκληρη χρονιά  ο Λευτέρης Κανδύλης.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Απόστολος Πλαχούρας, Οινοχόος στο Danai beach resort στηΧαλκιδική. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου, Οινοχόος στο wine bar "Wine Not» στο Χαλάνδρι και Danai Beach Resort στη  Χαλκιδική.

Γράφει η Μερόπη Παπαδοπούλου στον "Οινοχόο":

"Ανακηρύχθηκε χθες ως ο καλύτερος Έλληνας οινοχόος του 2015 και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στην Αυστρία το 2017. Κι από εκεί ο δρόμος είναι ανοιχτός για την επόμενη Παγκόσμια αναμέτρηση. Ο Λευτέρης εργάζεται στην ομάδα των οινοχόων στο εστιατόριο Ledbury στο Λονδίνο και συνεργάζεται με τον γνωστό οίκο Clarke Foysters Wines στο Λονδίνο επίσης. Ευγενής, αποτελεσματικός, άκρως αφηγηματικός, ελπίζω ότι θα διακριθεί στις επόμενες διεθνείς εμφανίσεις του δίνοντας στην Ελλάδα τίτλους που δικαιωματικά της ανήκουν ως η μητέρα της οινοχοϊας! Να μην ξεχνάμε ότι όλα ξεκίνησαν εδώ στην αρχαιότητα, στα συμπόσια όπου οι οινοχόοι ήταν τα σημαντικότερα πρόσωπα μια και ήταν υπεύθυνοι για τον «πότο», κανονίζοντας την «κράσιν οίνου» στους κρατήρες κατά τέτοιο τρόπο ώστε το συμπόσιο να εξελιχθεί ήρεμα χωρίς μέθη και παρεξηγήσεις."

Εμείς στο House of Wine συγχαίρουμε το νέο κορυφαίο Έλληνα Sommelier του 2015 και του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις επόμενες διεκδικήσεις τίτλων!
.

Μοιραστείτε το άρθρο: