Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Νέα πνοή στο Oινοποιείο Μπουτάρη στην Κρήτη

Νέα πνοή στο Oινοποιείο Μπουτάρη στην Κρήτη 
Το οινοποιείο Μπουτάρη στην Κρήτη είναι κτισμένο έξω από το χωριό Σκαλάνι, στο κτήμα Φανταξομέτοχο. Σε απόσταση μόλις 8 χλμ από το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και 4 χλμ από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, αποτελεί το στολίδι της αμπελουργικής ζώνης Αρχάνες. Το κτήμα Φανταξομέτοχο ή αλλιώς «μετόχι των φαντασμάτων», χρωστάει το όνομα του στις προσπάθειες του πρώην ιδιοκτήτη του να το διασώσει από τις πειρατικές επιδρομές, διαδίδοντας ότι στο κτήμα κατοικούν φαντάσματα. Πρόκειται για ένα από τα αρτιότερα και πιο σύγχρονα της περιοχής, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στην πλούσια κάβα, στους χώρους παραγωγής, να παρακολουθήσουν πολυθέαμα με θέμα την ιστορία της Κρήτης και, φυσικά, να απολαύσουν και τα εξαιρετικά κρασιά τους κτήματος σε συνδυασμό με πιάτα της κρητικής κουζίνας.


Σε αυτό λοιπόν το σημαντικό οινοποιείο, οι εξελίξεις με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της αξίας και της δυναμικής του είναι σημαντικές, αφού η οινοποιία δημιουργεί τον αμπελώνα δεύτερης γενεάς και παράλληλα εγκαινιάζει το Scalani Hills Residences.

Αφετηρία ήταν η αναδιάρθρωση του ιστορικού αμπελώνα της εταιρίας στο Σκαλάνι Ηρακλείου Κρήτης. Ο αρχικός αμπελώνας δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και αποτέλεσε κιβωτό διάσωσης γηγενών ποικιλιών προσφέροντας πολλές γνώσεις, μέσα από αναλυτική έρευνα και παρατήρηση. Έτσι, κρίθηκε ότι έπρεπε να επανασχεδιαστεί αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της μακρόχρονης και συστηματικής δουλειάς, καθώς και των μεθόδων ανάλυσης που χρησιμοποιούνται στην Αμπελουργία Ακριβείας. Ο νέος αμπελώνας διατηρεί κύριο κορμό ποικιλιών τις Κοτσιφάλι και Syrah στα ερυθρά και τις Βιδιανό και Ασύρτικο στα λευκά. Στόχος της οινοποιίας Μπουτάρη είναι να εξελίξει περαιτέρω τη δυναμική του κρητικού αμπελώνα, προσφέροντας νέα κρασιά που θα συγκινήσουν ακόμα περισσότερο το σύγχρονο καταναλωτή.

Παράλληλα με την αναμπέλωση, η οινοποιία Μπουτάρη προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με τα Aria Hotels δημιουργώντας το Scalani Hills Residences. Οι τρεις πολυτελείς κατοικίες περιβάλλονται από 70 στρέμματα αμπελοελαιώνα και στεγάζονται στο παλιό μετόχι, πλήρως ανακαινισμένο με απόλυτο σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο του κτήματος. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στις Kotsifali, Malvasia και Liatiko, ονομασίες που προέρχονται από τις μοναδικές ποικιλίες κρασιού του κτήματος. 

Μοιραστείτε το άρθρο: