Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Κορυφαίο Αργυρό Μετάλλιο στο Φραγκόσυκο Σιγάλα στο Διαγωνισμό IWSC

Κορυφαίο Αργυρό Μετάλλιο στο Φραγκόσυκο Σιγάλα στο Διαγωνισμό IWSC
Ξεκίνησε σαν Club Oenologique το 1969, από τον χημικό οίνου Anton Massel. Φιλοδοξία του ήταν η δημιουργία ενός διαγωνισμού οίνου που θα βασίζεται όχι μόνο στις οργανοληπτικές ιδιότητες των κρασιών, αλλά στον οποίο όλες οι υποψηφιότητες έπρεπε επίσης να υποστούν χημική ανάλυση.

Το όνομα που όλοι γνωρίζουν σήμερα είναι "Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Οινοπνευματοδών - International Wine and Spirit Competition"- σε συντομία IWSC και, μετά την μετονομασία του το 1979 μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι κανόνες του Διαγωνισμού επαναπροσδιορίστηκαν. Ένα σύνολο των τεχνικών ελέγχων τέθηκε σε εφαρμογή, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι επιτεύχθηκαν και διατηρήθηκαν χρόνο με το χρόνο τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας.

Ο αρχικός στόχος του ήταν ο IWSC να απονέμει Βραβεία Αριστείας για κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά σε όλο τον κόσμο. Ο ίδιος στόχος παραμένει και σήμερα, με το Διαγωνισμό τώρα στο 46ο έτος του.

Σε αυτό το σημαντικό διαγωνισμό φέτος, το θαυμάσιο Φραγκόσυκο Σιγάλα βραβεύθηκε με Κορυφαίο Αργυρό Μετάλλιο (Silver Outstanding), περιγράφεται δε από την επιτροπή κρίσης του Διαγωνισμού σαν "Γλυκό με αυθεντικά αρώματα φραγκόσυκου στη μύτη, μαζί αυθεντικές νότες κάκτου και λευκού πιπεριού."

Εμείς στο House of Wine συγχαίρουμε το Κτήμα Σιγάλα, τον Πάρι Σιγάλα και τους συνεργάτες του για την επιτυχία αυτή, και σημειώνουμε ότι το Απόσταγμα Φραγκόσυκου είναι ένα προϊόν διπλής απόσταξης που παράγεται από Φραγκόσυκα της Σαντορίνης. Λαμπερό και διάφανο στην όψη, με ισορροπημένα αρώματα φρούτων και βοτάνων, στο οποίο κυριαρχεί το άρωμα του ώριμου Φραγκόσυκου.

Τα ιδιαίτερα αρωματικά χαρακτηριστικά του Φραγκόσυκου δημιουργούν μία σύνθετη γευστική παλέτα ώριμων τροπικών φρούτων, μπαχαρικών και γλυκών βοτάνων. Μαλακό, βελούδινης υφής με γεμάτο σώμα και μακριά επίγευση.

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα, η βράβευσή του είναι μια καλή ευκαιρία να απολαύσετε ένα σημαντικό απόσταγμα...

 

Μοιραστείτε το άρθρο: