ΕΚΘΕΣΗ «ZΥΘΟΓΝΩΣΙΑ 2015» στον πολυχώρο The Hub Events

ΕΚΘΕΣΗ «ZΥΘΟΓΝΩΣΙΑ 2015» στον πολυχώρο The Hub Events
Η έκθεση «Ζυθογνωσία 2015», η μόνη έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη στις μπίρες υψηλής ποιότητας, οργανώνεται στην Αθήνα για 2η φορά τον προσεχή Οκτώβριο στις 17 & 18 του μηνός, στον πολυχώρο The Hub Events. Η έκθεση φιλοξενεί ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες απ’ όλη την Ελλάδα και μπίρες υψηλής ποιότητας, ελληνικές και εισαγόμενες.

Η Ζυθογνωσία απευθύνεται σε ζυθόφιλους καταναλωτές και σε επαγγελματίες από τους χώρους της εστίασης και της εμπορίας ποτών. Αυτοπροσδιορίζεται ως έκθεση για «Microbreweries and Premium Beers», διότι σκοπεύει να είναι η βιτρίνα των ελληνικών μικροζυθοποιείων και όλων των προϊόντων ζύθου υψηλής ποιότητας που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Η αγορά της μπίρας στην Ελλάδα αλλάζει με εντυπωσιακούς ρυθμούς καθώς πολλές είναι οι νέες μικροζυθοποιίες που έχουν ήδη ανοίξει, ενώ άλλες βρίσκονται σε στάδιο σχεδιασμού ή υλοποίησης. Είναι ενδεικτικό πως μόνο στα ελληνικά νησιά λειτουργούν ή σχεδιάζονται πάνω από 12 μικροζυθοποιίες! (Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Εύβοια, Κρήτη, Τήνος, Σαντορίνη, Πάρος, Φολέγανδρος, Χίος...).

Ταυτόχρονα, οι μεγάλες και ιστορικές ζυθοποιίες -εδραιωμένες στην ελληνική αγορά εδώ και πολλά χρόνια- δημιουργούν με επιτυχία νέα εμπορικά σήματα στην κατηγορία premium για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες ενός ολοένα αυξανόμενου ζυθόφιλου κοινού.

Η Ζυθογνωσία είναι μία εκδήλωση που αποστασιοποιείται από τις καθιερωμένες «Γιορτές Μπίρας» και στοχεύει σε ένα κοινό που αγαπά την μπίρα και θέλει να μάθει περισσότερα πράγματα γι’ αυτήν. «Οι επισκέπτες μας έρχονται για να δοκιμάσουν και όχι για να πιουν, γιατί η γευστική παλέτα στο χώρο της μπίρας είναι τεράστια και οι ευκαιρίες να δοκιμάσει κανείς τα λιγότερο γνωστά προϊόντα είναι σπάνιες», λέει ο Ντίνος Στεργίδης της εταιρείας Vinetum που οργανώνει την έκθεση. Όλοι σχεδόν οι τύποι μπίρας θα είναι διαθέσιμοι προς δοκιμή, ενώ ειδικές γευστικές δοκιμές και σεμινάρια μύησης στον κόσμο της μπίρας θα πλαισιώσουν την έκθεση. Στην είσοδο οι επισκέπτες θα λαμβάνουν ένα ειδικό ποτήρι δοκιμής με το οποίο θα μπορούν να περιπλανηθούν από σταντ σε σταντ δοκιμάζοντας όσες μπίρες θέλουν.

Επιπλέον, η Ζυθογνωσία φέτος πλαισιώνεται και υποστηρίζεται από μία σειρά άλλων εκδηλώσεων που θα γίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (12 με 18 Οκτωβρίου), σε διάφορα σημεία της πόλης και που εντάσσονται στην εβδομάδα μπίρας «Athens Beer Week». Το πλήρες πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ζυθογνωσίας.

Εκδηλώσεις

12:30-13:30
«Πώς να γίνω μικροζυθοποιός»
Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία συμμετέχουν: Παύλος Κοτσίδης (Volkan), Γιάννης Μαρμαρέλλης (Siris), Στέφανος Μπαρμπερόπουλος (Ζυθοποιός, GR-Inox), Σοφοκλής Παναγιώτου (Septem). Συντονίζει η δημοσιογράφος μπίρας Ιωάννα Ανδριοπούλου. 
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, 12:30 - 13:30, Αίγλη Ζαππείου. Δωρέαν.
14:00-14:45
«Ζυθολογία»
Η Ιωάννα Ανδριοπούλου μας εισάγει στον κόσμο της μπίρας μέσα από μία πανοραμική ζυθογνωστική παρουσίαση, που περιλαμβάνει τη γευστική δοκιμή των εξής αντιπροσωπευτικών ζύθων: Volkan Grey, Weihenstephaner Hefe Weisse, Paulaner Hefe Weiss, Alaskan Smoked Porter. 
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, 14:00 - 14:45, Αίγλη Ζαππείου. Συμμετοχή στα έξοδα: 5€.
15:30-16:30
«Φτιάχνω τη δική μου μπίρα»
Τα μυστικά του «homebrewing» αποκαλύπτονται από τον Πολ Εμμανουηλίδη του Beer & Deli. Μάθετε ό,τι χρειάζεται για να κάνετε τη δική σας μπίρα και αποκτήστε ένα νέο χόμπι που θα μοιραστείτε με εκατομμύρια μπιρόφιλους ανά την υφήλιο. Θα φτιάξετε μπίρα επιτόπου και θα την παραλάβετε εμφιαλωμένη για να την πιείτε με τους φίλους σας σε 12 μήνες!
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, 15:30 - 16:30, Αίγλη Ζαππείου. Συμμετοχή στα έξοδα: 10€.
17:30-18:15
«Γευσιγνωσία μπίρας»
Η δημοσιογράφος μπίρας Ιωάννα Ανδριοπούλου (www.fnl-guide.com) σας προσκαλεί να δοκιμάσετε μαζί της μερικές από τις πιο αγαπημένες της μπίρες. Θα δοκιμαστούν και θα σχολιαστούν 8 σπουδαίες μπίρες που θα σας μείνουν αξέχαστες: Volkan black, Pilsner Urquell, Hobgoblin, Septem Pale Ale, Duvel, Westmalle triple, Τoccalmatto Re Hop, Kriek Mort Subite. 
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, 17:30 - 18:15, Αίγλη Ζαππείου. Συμμετοχή στα έξοδα: 5€.
19:00-20:00
«Αρμονία στη γεύση»
Ο γευσιγνώστης Πολ Εμμανουηλίδης ξεναγεί 30 τυχερούς σε μία μοναδική γευστική περιπλάνηση όπου πέντε εμβληματικά προϊόντα θα παντρευτούν αρμονικά με ισάριθμες μπίρες. Θα δοκιμάσετε Αυγοτάραχο Τρικαλινού με Voreia IPA, Αλλαντικά Στρεμμένου με Fix Royal και Fix Dark, Τυρί blu '61 του καταστήματος Provence με La Trappe Dubbel, σοκολάτα Valrhona bitter και γάλακτος με O'Hara's Leann Follain και Anchor Old Foghorn Ale με αποξηραμένα σύκα και καρύδια. Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο αυτό για να ανακαλύψετε ποιές είναι οι μπίρες που θα σας ταξιδέψουν στον παράδεισο της γεύσης! 
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, 19:00 - 20:00, Αίγλη Ζαππείου. Συμμετοχή στα έξοδα: 


• Athens Beer Week: 12-18 Οκτωβρίου 2015

• Ζυθογνωσία: 17 & 18 Οκτωβρίου 2015
Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 21:00
Χώρος: The Hub Events, Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα
Είσοδος 12€ (και για τις δύο ημέρες)

Οργάνωση: Vinetum, 210 766 0560, info@vinetum.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο: