Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

"Ανοιχτές Πόρτες 2016-Απόψεις επισκεπτών": Χριστίνα Μπόλη για το Κτήμα Αβαντίς

 "Ανοιχτές Πόρτες 2016-Απόψεις επισκεπτών": Χριστίνα Μπόλη για το Κτήμα Αβαντίς
Η άποψη της κας Χριστίνας Μπόλη για το κτήμα Αβαντίς

Μια μέρα στο Κτήμα Avantis.

Φεύγεις απ την Αθήνα έχοντας σχεδιάσει μέρες πριν να επισκεφτείς τις Ανοιχτές Πόρτες στο Κτήμα Avantis. Και είσαι ιδιαίτερα χαρούμενη, γιατί το Κτήμα Αβαντίς Λευκός και το Κτήμα Αβαντίς Syrah, δε λείπουν ποτέ από το τραπέζι σου και θέλεις να δεις από πρώτο χέρι το πού παράγονται και να δεις τη γη, να μυρίσεις τα αρώματα, να αγγίξεις τα βαρέλια, να γνωρίσεις τους ανθρώπους.

Και σε υποδέχονται εκεί τα πιο χαριτωμένα σκιάχτρα για να διώξουν μακριά κάθε έγνοια σου και γλυκύτατοι άνθρωποι να σε εξυπηρετήσουν και να σε κατευθύνουν. Και ξεχνάς για λίγο το παιδί σου να βλέπει θέατρο και να ακούει την ήρεμη φωνή της Κάρμεν Ρουγγέρη, γιατί κατεβαίνεις μέσα στο κελάρι ακολουθώντας τη φωνή του Απόστολου Μούντριχα, που δεν τον βλέπεις, αλλά τον ακούς να εξηγεί για το αμερικάνικο σταφύλι που αντέχει στη φυλλοξήρα και για ωρίμανση, εμφιάλωση, τανίνες, θειούχα, με γλώσσα απλή και κατανοητή, αλά όχι βαρετή, ακόμα και γι αυτούς που είναι περισσότερο μυημένοι από εσένα. Και ακουμπάς τα βαρέλια και ανατριχιάζεις, γιατί εκεί μέσα εξελίσσεται μια διαδικασία που εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι πλήρως, αλλά απολαμβάνεις κάθε στιγμή στο σπίτι σου αποκομμένος από όλη αυτή τη εμπειρία.

Και δοκιμάζεις γεύσεις ντόπιες και πίνεις κρασί και μοχίτο από Μελίτη και αισθάνεσαι επιγεύσεις και, ενώ μπαίνεις στο χώρο της γευστικής δοκιμής με το Γρηγόρη Μιχαήλο, νιώθεις παντού γύρω σου το άγρυπνο βλέμμα της Λένγκας, βλέπεις το γούστο και την αισθητική της απ άκρη σ’ άκρη στο κτήμα και τη σχέση της με τους ανθρώπους και τα αντικείμενα και χαίρεσαι που ο Απόστολος έχει μια τόσο δυναμική και ικανή σύζυγο στο πλάι του.

Και συμμετέχεις στη πιο ευχάριστη γευστική δοκιμή των λευκών ποικιλιών Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Sauvignon Blanc και Gewürztraminer και διασκεδάζεις με το παιχνίδι της αναγνώρισής τους υπό την καθοδήγηση του Γρηγόρη και δε σε νοιάζει που χάνεις το βραβείο της magnum φιάλης υγρού παραδείσου, γιατί πέρασες μια γεμάτη μέρα με τους φίλους σου, εκεί στο Κτήμα Avantis, νιώθοντας μέρος της ευρύτερης οικογένειας Μούντριχα.

Τους ευχαριστούμε. Καλή αντάμωση.

Χριστίνα Μπόλη

Μοιραστείτε το άρθρο: