| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Σήμερα Πέμπτη 28/10 το κατάστημά μας θα είναι ανοικτό από τις 11:00 εως τις 20:00

"Ανοιχτές Πόρτες 2016-Απόψεις επισκεπτών": Χ.Α. για την Οινοποιία Κεχρή

"Ανοιχτές Πόρτες 2016-Απόψεις επισκεπτών": Χ.Α. για την Οινοποιία Κεχρή
Από την κα Χ.Α (ζήτησε ανωνυμία) για την Οινοποιία Κεχρή

Το Σάββατο 28 Μαίου 2016 είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τον κόσμο του κρασιού στο κτήμα Κεχρής στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Τόσο η γευσιγνωσία όσο και η ξενάγηση στον χώρο έγινε από πολύ ευγενικούς ανθρώπους του κτήματος, πρόσχαρους και γεμάτους από γνώση στο αντικείμενο τους.

Υπήρξε εκτενής και πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της διαδρομής που ακολουθεί το σταφύλι από την φροντίδα, κλάδεμα, επιλογή, μεταφορά μέχρι και τον χώρο επεξεργασίας και παραγωγής τόσο της φημισμένης τους ρετσίνας όσο και του κρασιού. Αν επισκεπτόταν κάποιος με περιορισμένες γνώσεις το κτήμα, θα μάθαινε πολλά καθώς το προσωπικό ήταν πολύ δεκτικό και ευγενικό σε οποιαδήποτε φύσεως απορία. Πολύ όμορφος και καθαρός χώρος, με επίσης ικανοποιητικό πέτρινο κελάρι σε σωστές θερμοκρασίες και φωτισμό.

Το κτήμα ήταν και είναι γνωστό για την σειρά "Το δάκρυ του Πεύκου" το οποίο και με εξέπληξε μιας και ανήκει στην κατηγορία της ρετσίνας, την οποία δεν έχω και σε πολύ εκτίμηση... Ομολογουμένως η φήμη της ρετσίνας στην Ελλάδα είναι αρκετά υποβιβασμένη και παρά το γεγονός αυτό, το κτήμα Κεχρής έχει καταφέρει να φτιάξει ένα φοβερό λευκό κρασί στην κατηγορία της ρετσίνας, περασμένη μάλιστα από βαρέλι (πρωτοτυπία για την ελληνική αγορά) με πολύ δροσερό και καλοκαιρινό χαρακτήρα και με την φρεσκάδα του ρετσινιού να γεμίζει την μύτη με αρώματα. .

Εξίσου εντυπωσιακά ήταν και τα δυο κρασιά (λευκό και ερυθρό) της σειράς "4η διάσταση", (Ξινόμαυρο, Merlot, Cabernet Sauvignon) με το ερυθρό να κλέβει τις εντυπώσεις με το δυνατό άρωμα και την γεμάτη γεύση του τόσο σε τανίνες όσο και σε διάρκεια της επίγευσης. Άξιο αναφοράς ήταν και το ΓΕΝΕΣΙΣ, το οποίο αν και ερυθρό, λόγω ποικιλίας (Merlot και Ξινόμαυρο) ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο στις γυναίκες οι οποίες συνήθως προτιμούν λευκά κρασιά.

Τα κρασιά ήταν σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές τόσο κατά την διάρκεια του διημέρου όσο και στην αγορά.


Μοιραστείτε το άρθρο: