Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 10ο Φεστιβάλ Οίνου του Μπορντό

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 10ο Φεστιβάλ Οίνου του Μπορντό

Η μεγαλύτερη εκδήλωση οινοτουρισμού στον κόσμο- έτσι χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές την εκδήλωση Bordeaux Fête le Vin έγινε και εφέτος στις αποβάθρες του Μπορντό, στην καρδιά αυτής της υπέροχης πόλης, από τις 23 έως και τις 26 Ιουνίου 2016. Οι φίλοι του κρασιού, του φαγητού και του πολιτισμού που συμμετείχαν στο φεστιβάλ ανακάλυψαν την αρχιτεκτονική ομορφιά της πόλης, τα γύρω αμπέλια και τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ένα "Δρόμο του Κρασιού" στις αποβάθρες του Μπορντό, ξεναγήσεις στους αμπελώνες και γευσιγνωσία κρασιού στα μυθικό châteaux, εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες, επιδείξεις πυροτεχνημάτων και show "Ήχος και Φώς" κάθε βράδυ!

Περίπτερα που στεγάζουν κρασιά από 80 οινικές περιοχές του Μπορντό και την περιοχή Aquitaine, καθώς και τις μεγάλες ετικέτες κρασιού του Μπορντό, σχημάτισαν ένα "Δρόμο του Κρασιού" που εκτείνεται πάνω από 2 χιλιόμετρα κατά μήκος της όχθης του Garonne. Οι επισκέπτες απόλαυσαν σε κάθε περίπτερο γευστικές δοκιμές μιας σειράς από διαφορετικά κρασιά της ίδιας περιοχής, από 11:00 - 23:30, στα Περίπτερα των 8 κυρίων περιοχών (Saint-Emilion-Pomerol-Fronsac, Médoc και Graves, ξηρά λευκά και ροζέ κρασιά - entre-deux-mers και crémant de Bordeaux, Bordeaux και Bordeaux Supérieur, γλυκά Bordeaux, Côtes de Bordeaux, τα κρασιά του Aquitaine), καθώς και κρασιά από εμπόρους κρασιού στο περίπτερο 3.

Με κάθε νέο φεστιβάλ, η Σχολή Κρασιού του Bordeaux (l’Ecole du Vin) προσπαθεί να εκπλήξει τους επισκέπτες μέσω της καινοτομίας.

Για το 10ο Φεστιβάλ Οίνου του Μπορντό η Σχολή Οίνου  πρόσθεσε μια άλλη διάσταση: νέα εργαστήρια, διασκέδαση, διαδραστικές εμπειρίες, καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία ... και την ευκαιρία να συνομιλήσουν οι επισκέπτες με τους εκπαιδευτές του Ecole du Vin, καθώς και επαγγελματίες του κρασιού (οινοποιών, οινολόγων, κλπ) σε όλο το φεστιβάλ.

Τέλος, το «Χωριό Gourmand du Sud Ouest» πρόσφερε και πάλι ένα γευστικό διάλειμμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο Φεστιβάλ Οίνου του Μπορντό. Μια διαφοροποιημένη τοπική γευσιγνωσία: Chacuterie & παστά κρέατα από τις περιοχές των Βάσκων, στρείδια από το Arcachon - Cap Ferret, χάμπουργκερ από βοδινό κρέας Blonde d'Aquitaine, ψωμιά και αρτοσκευάσματα από βιοτεχνίες της περιοχής, φουά γκρα πάπιας, σπιτικά παγωτά και άλλα "καλούδια".


Μοιραστείτε το άρθρο: