Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας Από τον Ν. Ραδίση

Χτες το απόγευμα είπα να περάσω βόλτα απ’ το κέντρο της Αθήνας. Άφησα για λίγο το αυτοκίνητο και είπα να χρησιμοποιήσω το μετρό για τις μετακινήσεις μου. Έφτασα στο Θησείο. Περπάτησα ως το Σύνταγμα, χάζευα τον κόσμο και τους πρώτους Χριστουγεννιάτικους στολισμούς. Αλήθεια, δεν είναι λίγο νωρίς; Έφτασα στην πλατεία Συντάγματος και κατευθύνθηκα προς το μετρό. Είχε αρχίσει η επιστροφή για το σπίτι. Εισερχόμενος στον σταθμό, παρατήρησα ότι στον ανοιχτό και ελεύθερο χώρο, ήταν συγκεντρωμένος πολύς κόσμος. Στον χώρο πραγματοποιούνταν μια μίνι, θα την χαρακτήριζα, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων

 Το banner στην είσοδο έγραφε «7η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών». Χμμμ.. Η είσοδος ήταν ελεύθερη. Ωραία σκέψη, για να δω τι έχει να μας δείξει. Αυτό που εγώ διαπίστωσα είναι 20-25 περίπτερα από διάφορους παραγωγούς. Παραδοσιακές γεύσεις από όλη την Ελλάδα, όπως παξιμάδια και τυροκομικά από την Κρήτη, αλλαντικά, χυλοπίτες από την Καρδίτσα, ζυμαρικά και λάδι από την Μεσσηνία, γλυκά του κουταλιού, χαλβάς, μέλι Ταΰγετου, προϊόντα Ζακύνθου και πολλές ακόμα γεύσεις.

Υπήρχαν επίσης περίπτερα που προσέφεραν ρακόμελα, τσίπουρα και κρασί. Εφόσον όλα τα παραπάνω προϊόντα είναι παραδοσιακά, δέχομαι ότι η ελληνική μπύρα δεν χωράει σε κάποιο απ’ τα περίπτερα. Δεν θα ήταν όμως πολύ καλύτερο για τις ελληνικές μπύρες να γνωριστούν με το κοινό σε μια έκθεση όπως αυτή; Να προσθέσω, πως ενώ «περιπλανιέμαι» όλη μέρα σχεδόν στο διαδίκτυο, δεν είδα ούτε μια μικρή διαφήμιση σχετική με την έκθεση. Μου πέρασε λοιπόν απ’ το μυαλό, πως θα ήταν πολύ καλό να γίνει μια γνωριμία των ελληνικών μικροζυθοποιών, με τον καταναλωτή περίπου με τον ίδιο τρόπο. Χωρίς είσοδο, χωρίς μουσικές εκδηλώσεις, για δυο μέρες. Όνειρα θερινής νυκτός..; Μπορεί.

Αμέσως, θυμήθηκα την πιο ανερχόμενη έκθεση που διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά το τελευταίο Σάββατο του Νοεμβρίου. Η έκθεση «Αφρός και Φυσαλίδες» θα γίνει λίγο παραπέρα. Άρα αύριο, θα περάσω μια βόλτα από το ξενοδοχείο «Μ. Βρετανία». Ναι, αυτό έχει να κάνει με αφρώδη οίνο. Κάτι με μπύρα;

«BEER & ART», στην Ριτσώνα, στις εγκαταστάσεις της ΦΙΞ! Μια μοναδική συνάντηση 66 δημιουργών θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε όσοι επισκεφτούμε την ξεχωριστή έκθεση μοντέρνας τέχνης «BEER & ART», που διοργανώνει η Άντζελα Δικαιούλια –Gallery Art Gargo, σε συνεργασία με τη FIX Hellas. Από την Κυριακή 25 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, 12:00 – 20:00, θα μπορούμε να «ξεναγηθούμε» δημιουργικά στην πολυσυλλεκτική αυτή έκθεση με ελεύθερη είσοδο, ξεχωρίζοντας περισσότερα από 190 έργα: ζωγραφικής, γλυπτικής, video art και φωτογραφίας.

Θα πάω την Δευτέρα σκέφτηκα. Όμως, αμέσως αναίρεσα την σκέψη μου. Την Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, είναι το ATHENS BAR SHOW!

Το Athens Bar Show είναι μια έκθεση(show) που απευθύνεται στον έλληνα bartender, ιδιοκτήτη μπαρ και κάθε επαγγελματία σχετικό με τα bars και τα cocktail. Συνδυάζει παρουσιάσεις προϊό-ντων, γευσιγνωσίες, σεμινάρια από διεθνούς αναγνωρισμένους ειδή-μονες και καταξιωμένους Έλληνες εισηγητές, διαγωνισμούς για bartenders και baristi. Σίγουρα κάποια εταιρία θα χει φέρει και μπύρες. Δεν μπορεί.. Αν πάλι όχι, η ευκαιρία να δω και να ακούσω την τελευταία τάση στο ελληνικό bartending θα ναι σίγουρα συναρπαστική. Άρα την Δευτέρα θα πάρω το μετρό για τον Κεραμικό και θα πάω στο «The Hub Events». Είναι το 3ο στην σειρά και το πρώτο σχετικό με το αντικείμενο show που διεξάγεται ανεξάρτητο, χωρίς να γίνεται σε χώρο από κάποια γνωστή έκθεση.

Μια βδομάδα τελειώνει και μια αρχίζει με πολύ ωραία θεματολογία. Εγώ το πρόγραμμά μου, το ετοίμασα. Όσοι θέλετε είστε ευπρόσδεκτοι να με ακολουθήσετε. Απλά στείλτε μήνυμα και ρυθμίστε το πρόγραμμά σας.

Καλά να περάσουμε!


Νικολά Ραδίσης
Νικολά Ραδίσης

Μοιραστείτε το άρθρο: