Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Athens Bar Show 2012

Athens Bar Show 2012Από τον Ν. Ραδίση

Πάει πέρασε κι αυτό. Το πολυαναμενόμενο Athens Bar Show ανήκει πλέον στο παρελθόν. Το τρίτο Bar Show πραγματοποιήθηκε φέτος 26 και 27 Νοεμβρίου στο The Hub Events στον Κεραμεικό. Μια διοργάνωση που ο κόσμος του bartending καθώς και οι πολυάριθμοι υποστηρικτές του ανέμεναν εναγωνίως. Κι αυτό γιατί κάθε χρόνο έχει ένα full πρόγραμμα ομιλιών, βραβεία και βέβαια εκθεσιακά περίπτερα.
Κάθε χρόνο το Bar Show συγκεντρώνει την πλειοψηφία των εισαγωγέων και χονδρεμπόρων της χώρας μας, οι οποίοι μετά χαράς συμμετέχουν σ’ αυτή τη διοργάνωση, με σκοπό να ενημερώσουν τους άμεσα ενδιαφερόμενους για νέα προϊόντα. Το Bar Show, επισκέπτονται και πολλοί νέοι επιχειρηματίες και εκκολαπτόμενοι επαγγελματίες του χώρου, που επιθυμούν να εμπλουτίσουν την κάβα τους, να ρίξουν το κόστος λειτουργίας και να ακούσουν νέα και μυστικά που δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή τους.
Νέα, ειδήσεις, τάσεις και μυστικά από ανθρώπους καταξιωμένους στον χώρο, γνωστούς για την δράση και τις επιτυχίες τους στο εξωτερικό. Φέτος ήρθαν από την Ιταλία, την Αγγλία, τις ΗΠΑ για να μεταδώσουν όλα τα παραπάνω σε νέους και έμπειρους, σε καταξιωμένους και ανερχόμενους. Η ομάδα του Jerry Thomas Speakeasy Bar, ο Jeff ‘’Beachbum’’ Berry και ο αγαπημένος στην χώρα μας Ian Burrell ήταν απ’ τα κορυφαία ονόματα, που μίλησαν στους επισκέπτες του Bar Show, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά τις αίθουσες.

Στα πλαίσια του Bar Show πραγμα-τοποιήθηκε και ο Πανευρωπαϊκός τελικός του Angostura Global Cocktail Challenge. Νικητής αναδείχτηκε ο Ουκρανός Stanislav Mukin. Οι βραβεύσεις, δεν περιορίστηκαν όμως εδώ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δόθηκαν βραβεία στην Ελληνική σκηνή bar. Για άλλη μια φορά δημιουργήθηκαν όμως κάποια μικροπροβλήματα, τα οποία, όπως και τις προηγούμενες φορές, οι διοργανωτές θα βελτιώσουν. Υπήρξαν κάποια παραπονάκια, για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας κυρίως. Όμως, ας μην στεκόμαστε σ’ αυτό ας πούμε συγχαρητήρια στους νικητές, οι οποίοι ήταν:

* Bartender of the year 2012: Γιώργος Μπάγκος (Dos Agaves)

* Bar of the year 2012: Baba Au Rum

* New Bar Of the year 2012: Spiti Cocktail Bar & 360′ Cocktail Bar

* Spirit Collection of the year 2012: Baba Au Rum

* Cocktail Menu of the year 2012: Baba Au Rum

* Bar of the year except Athens 2012: La Doze

* Brand Ambassador of the year 2012: Παναγιώτης Καναβέτας (Monin)

* Bar Personality of the year 2012: Σπύρος Πατσιαλός (Huntingspirits. tv, Φάλτσο bar)

* Bar Team of the year 2012: Dos Agaves

Κλείνοντας θα ήθελα να σημειώσω, πως στον χώρο του Bar Show η παρουσία της μπύρας ήταν ελάχιστη. Βέβαια απ’ το καθόλου, καλύτερα να υπάρχει μια μικρή παρουσία, όπως εκείνη στα περίπτερα των DEALS, που είχαν φέρει σε βαρέλι τις εξαιρετικές Weihenstephan και Radeberger, αλλά και τις εμφιαλωμένες Clausthaler και DAB, καθώς και της Beverage-World, η οποία είχε στον περίπτερο της, ανάμεσα στα προϊόντα της, τις μπύρες Bitburger και Benediktiner Weiss.

Εν αναμονή του επόμενου Athens Bar Show –μακάρι να γίνει και Thessaloniki Bar Show και γιατί όχι σ’ ολόκληρη την Ελλάδα- Εν αναμονή του επόμενου, ακόμα καλύτερου, βελτιωμένου Bar Show που διοργανώνει εδώ και τρία χρόνια η Bar Academy Hellas. Ως τότε HoReCa τον Φεβρουάριο του 2013, οπού θα γίνει και το 2ο Beer Festival.

Πάμε γι άλλα… Καλό μας μήνα!Νικολά Ραδίσης
Νικολά Ραδίσης

Μοιραστείτε το άρθρο: