| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Η πρώτη Ελληνική Τζιτζιμπύρα

Η πρώτη Ελληνική ΤζιτζιμπύραΑπό τον Ν. Ραδίση

Την Παρασκευή νωρίς το βράδυ, ετοιμαστήκαμε με την παρέα απ’ το BeerBartender.gr (την Δανάη και τον Μάριο) και κατηφορίσαμε προς το Περιστέρι για λογαριασμό τόσο του House of Wine όσο και του BeerBartender.gr. Στο Think Beer, είχε κανονιστεί απ’ την Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία η παρουσίαση της πρώτης ελληνικής τζιτζιμπίρας. Χωρίς πολλές επισημότητες, μια απλή ενημέρωση μέσω facebook (ένα event δηλαδή) αρκούσε.

recapthumbnailΣ’ ένα ωραίο διακοσμημένο χώρο, με γευστικό φαγητό και καλές τιμές με ΜΟΝΟ ελληνικές μπύρες, και αυτές σε αρκετά καλές τιμές, η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία δια του αντιπροσώπου της στην Αττική, μας υποδέχτηκε για να προσφέρει την 1842 Ginger Beer.

Το 1842 τα Ιόνια Νησιά απολαμβάνουν την δροσιά της τζιτζιμπίρας. 171 χρόνια μετά την απολαμβάνουν Κερκυραίοι και Αθηναίοι. Το αλκοόλ μόλις 2% σε μια φιάλη 330ml, τυλιγμένη στο γαλάζιο της Ιόνιας θάλασσας με δροσερά κύματα και εντυπωσιακές φουσκάλες ανθρακικού.

Το προϊόν, δεν έχει έντονο κάψιμο του ginger. Θα έλεγα είναι σχεδόν ανύπαρκτο, ωστόσο το λεμόνι και η γεύση της μπύρας είναι αισθητά. Αν δεν ήταν και αυτά τι ποτό μπύρας με ginger και λεμόνια θα ήταν; Ελάχιστο ανθρακικό, ωραίο χρώμα, ευκολόπιοτη και δροσιστική. Καλοκαιρινό ποτό που καταναλώνεται μαζικά και ακατάπαυστα, αντικαθιστώντας ένα κοινό αναψυκτικό.

Στη δοκιμή, η οποία δεν περιείχε κάποια παρουσίαση από κάποιον προσκεκλημένο, αλλά γινόταν προσφορά στο τραπέζι από το προσωπικό του καταστήματος, οι υπεύθυνοι είχαν προσθέσει και μια φέτα λεμόνι. Απλά ενίσχυε την γεύση και θύμιζε ένα είδος Shandy.

Έχουμε πει ότι το Shandy (με ‘nd’, γιατί υπάρχουν κι άλλα) παρασκευάζεται απ’ την ανάμιξη μπύρας τύπου Lager και Ginger Ale. Αν αντικαθιστούσαμε το Ginger Ale με 1842, θα είχαμε ένα λιγότερο καυτερό ποτό. Ωστόσο το 1842, θυμίζει μια light (δεν ξέρω σίγουρα και θερμιδικά) έκδοση του Shandy.

Είναι μια λύση δροσιάς, στο μπαλκόνι, το bar, την παραλία, στην Αθήνα, την Κέρκυρα ή αλλού. Κοινώς σπίτι μου, σπίτι του ή και κάπου αλλού…

Στην υγεία μας!Νικολά Ραδίσης

Μοιραστείτε το άρθρο: