| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

OpenBeer Event ... Οι "Ανοιχτές Πόρτες" της Μπύρας

OpenBeer Event ... Οι "Ανοιχτές Πόρτες" της ΜπύραςΑπό τον Ν. Ραδίση

Είναι ωραίο να βρίσκεις παλιούς φίλους, να βλέπεις και να συζητάς μαζί τους ύστερα από αρκετό καιρό. Ακόμα πιο ωραίο είναι όταν γίνεται με μπύρα (που λέει ο λόγος) στο χέρι, σε ένα γεμάτο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο επιλέχθηκε κατόπιν ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Που γίνεται αυτό; Στο openbeerevent.com. Πρόκειται για μια εκδήλωση που ξεκίνησε για πλάκα και με εξαίρεση ένα μικρό σχετικά διάστημα που δεν διοργανωνόταν λόγω προσωπικών προβλημάτων του διοργανωτή, όλο τον υπόλοιπο καιρό γίνεται ανά 3 ή 4 μήνες. Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος, διοργανωτής της εκδήλωσης, έχει καταστρώσει μια διαδικασία η οποία τηρείται πιστά εδώ και 2-3 χρόνια.

Το τελευταίο OpenBeer Event έγινε την περασμένη βδομάδα (ήταν το 17ο), φιλοξενήθηκε από μπυραρία σε κεντρικό σημείο της Αθήνας και έφερε κοντά εκτός από παλιούς φίλους και νέες φυσιογνωμίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο OpenBeer Event, δεν είναι ανάγκη να είσαι μέλος, ούτε να έχεις κάποιο μέσο για να συμμετέχεις. Απλά παρακολουθείς το site, συμμετέχεις στις προτάσεις επιχειρήσεων για φιλοξενία, συμμετέχεις εννοείται στην ψηφοφορία και είσαι τυπικός στο ραντεβού που δίνεται στο μέρος που κέρδισε τους ψηφοφόρους.

Πρόκειται για μια απλή κοινωνική συνεύρεση, μπυρόφιλων, διαφόρων επαγγελμάτων με σκοπό την δικτύωση και συζήτηση πάνω σε θέμα επικαιρότητας, επαγγελματικά ακόμα και προσωπικά. Η εκδήλωση έχει και ως στόχο την γνωριμία διάφορων διαδικτυακών ενεργών πολιτών μεταξύ τους καθώς και την επίσκεψη χώρων οι οποίοι έχουν αποκτήσει ήδη μια πολύ καλή φήμη και αξίζουν μιας επίσκεψης (από ειδικούς!!).

Στο τελευταίο OpenBeer παρατηρήθηκε προσέλευση νέων φυσιογνωμιών, όπως και νέων ετικετών μπύρας, καθώς στα χέρια των περισσοτέρων ήταν μια Volkan, μια Χιώτικη, μια Zeos, καθώς αυτό ξέφευγε απ τα παραδοσιακά ποτήρια ή τις παραδοσιακές φιάλες Veltins, Grolsch, Heineken, Erdinger ή Guinness.. Αυτή την φορά ο κατάλογος του μαγαζιού ήταν τόσο μεγάλος και ενημερωμένος που και διήμερο να ήταν, δεν θα είχαμε την δυνατότητα να τις πιούμε όλες.

Σας προτρέπω να παρακολουθείτε το site του OpenBeer Event (το facebook του OpenBeerκαι το BeerBartender.gr επίσης) για να μαθαίνετε νέα του και γιατί όχι να μην είστε και εσείς εκεί την επόμενη φορά, να γνωριστείτε από κοντά με αρκετούς απ’ τους διαδικτυακούς σας συνομιλητές, να γνωρίσετε νέες ετικέτες και νέα μέρα ή απλά να επαναλάβετε ωραίες στιγμές με διαφορετική παρέα. Μπορείτε να φέρετε και όσους φίλους θέλετε!


Νικολά Ραδίσης

Μοιραστείτε το άρθρο: