Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Μια ακόμα νέα Ελληνική μπύρα

Μια ακόμα νέα Ελληνική μπύρα Από τον Ν. Ραδίση

Όταν λέμε ότι η ελληνική ζυθοποιία και μικροζυθοποιία έχει πάρει φόρα, το γράφουμε και το εννοούμε. Μετά την Κυκλαδίτικη, μπύρα Νήσος απ’ την Τήνο, άλλη μια νέα μπύρα θα βρίσκεται σύντομα στους καταλόγους μας. Πρόκειται για ένα ακόμα εκλεκτό προϊόν, το οποίο όσοι το έχουμε δοκιμάσει έχουμε να πούμε τα καλύτερα.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο ενθουσιώδεις λάτρεις της μπύρας από την Ελλάδα, η Ντία Παπανικολάου και ο Γιώργος Κωστόπουλος, καθώς και ένας βραβευμένος επαγγελματίας ζυθοποιός από την Ιταλία, ο Davide Zingareli, βρέθηκαν μαζί κάποια «τυχαία» στιγμή κι αποφάσισαν να φτιάξουν στην Ελλάδα μία τελείως καινούργια μπύρα, την Delphi. «Έψησαν» την πρώτη τους παρτίδα στο ιδιόκτητο ζυθοποιείο του Davide στην Ιταλία και το γευστικό αποτέλεσμα θα κάνει την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά στις αρχές Ιουνίου 2013.

Mία μεσογειακή μπύρα, ανοιχτόχρωμη και λαμπερή, ιδιαίτερα αρωματική και με χαρακτηριστική τόσο γεύση όσο κι επίγευση. Μία μη παστεριωμένη μπύρα που ζυμώνεται με τον παραδοσιακό τρόπο στο μπουκάλι. Μία καινούργια premium μπύρα που φιλοδοξεί να κατακτήσει το ελληνικό, και όχι μόνο, απαιτητικό κοινό μιας κι οι εμπνευστές της προσβλέπουν και στην ανταπόκριση των ξένων αγορών.

Σύμβολο της μπύρας είναι η «Σπείρα». Ένα απ’ τα αρχαιότερα σύμβολα που διαδόθηκε ανάμεσα σε πολλούς πολιτισμούς όπως Αιγυπτιακό, Μινωικό, Μυκηναϊκό και Μεσοποταμίας. Η «Σπείρα» συναντάται στην φύση (ανεμοστρόβιλους, κέλυφος σαλιγκαριού), στο διάστημα (γαλαξίας) και στα δακτυλικά αποτυπώματα. Το σχέδιο συμβολίζει την δυναμική κίνηση ενός κύκλου, γεγονός που υποστηρίζεται και απ’ τον συμβολισμό της ζωτικής δύναμης, σύμφωνα με τους αρχαίους πολιτισμούς.

Σαν σύμβολο ζωής, δύναμης και δημιουργίας η σπείρα επιλέχθηκε για λογότυπο της νέας ελληνικής μπύρας που σύντομα θα κάνει την εμφάνισή της και θα διεκδικήσει χώρο στο ψυγείο μας. Παραγωγός η ΕΛΙΞΗ ΑΕ, με έδρα την Λυκόβρυση Αττικής.

Από το Σεπτέμβριο, η Delphi Beer θα διατίθεται σε όλη την Ελλάδα αποκλειστικά και μόνο από την παραγωγή της στο νέο υπερσύγχρονο ζυθοποιείο της ΕΛΙΞΗ Α.Ε. στη Χαλκίδα.

H Delphi Beer θα κυκλοφορίσει σε μη επιστρεφόμενες φιάλεςτων 750ml και σερβίρεται στους 7οC


Νικολά Ραδίσης

Μοιραστείτε το άρθρο: