Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Οι Πρωταθλήτριες Μπύρες του 1ου εξαμήνου του 2013

Οι Πρωταθλήτριες Μπύρες του 1ου εξαμήνου του 2013 
Φέτος έχουμε και τις Πρωταθλήτριες Μπύρες!

Είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύουμε τις πωλήσεις φιαλών μπύρας και "ανεβάζουμε" τις 10 πρώτες στο βάθρο των πρωταθλητριών!Είναι οι δικές σας Πρωταθλήτριες!  Οι μπύρες που εσείς επιβραβεύσατε με τις αγορές από το House of Wine. αυτό το εξάμηνο!

Αυτή η αναγνώριση των "Πρωταθλητριών" ήρθε σαν φυσική συνέπεια χάρη σε εσάς, τους φίλους πελάτες μας. Που αγκαλιάσατε τη Μπύρα στο House of Wine και την κάνατε ένα από τα βασικά μας προιόντα!

Η πρώτη μας αυτή δημοσίευση περιλαμβάνει μια γενική κατηγορία. Δεν έχουμε στη μπύρα (ακόμα!)  υποκατηγορίες όπως στο κρασί έχουμε τους Πρωταθλητές ερυθρών, λευκών και ροζέ.

Δείτε τις Πρωταθλήτριες! Έχουν σημασία γιατί δείχνουν την πραγματική απήχηση που έχει η κάθε μπύρα, μακριά από κριτικές, εκτιμήσεις ειδικών κλπ κλπ. Ο τελικός κριτής της επιτυχίας ενός προϊόντος είναι η αγορά, δηλαδή εσείς, οι φίλοι της μπύρας και αντιπροσωπευτικά, οι φίλοι πελάτες του House of Wine.

Ο Νικολά Ραδίσης, Beer consultant του House of Wine, γράφει μια εξαιρετική ανάλυση σχολιάζοντας τις Πρωταθλήτριες... αμέσως μετά τη λίστα.

  Οι Πρωταθλητριες Μπύρες του 1ου
εξαμήνου 2013
 
1 Volkan Blonde Pilsner 0.33lt ( Volkan)
Εμπνευσμένη από τη Σαντορίνη, η Volkan είναι μια νέα, 100% Ελληνική μπύρα, που οφείλει την εξαιρετική υφή, τη γεύση και το άρωμά της στο τοπικό μέλι, το κίτρο της Νάξου, αλλά και το μοναδικό Lava Rock Filter από βασάλτη Σαντορίνης.
Περισσότερα...
 
2 Estrella Damm Inedit 0.75lt ( Damm )
Μια μπύρα με ένταση, χαρακτήρα και πολυπλοκότητα. H καταγωγή της είναι Ισπανική και φέρει τη διάσημη υπογραφή του μυθικού σεφ Ferran Adria. Η γευστική της δοκιμή αποτελεί μια πλούσια εμπειρία από σύνθετα αρώματα όπως κίτρο, κόλιανδρο, νεκταρίνια, φλούδες πορτοκαλιού, βότανα, ginger, μήλο και γρασίδι.
Περισσότερα...
 
3 ΝΕΔΑ 500ml (Μεσσηνιακη Μικροζυθοποιια)
Με κατάλευκο στεφάνι αφρού, πολύ δροσερή γεύση, καθώς και αρώματα της βύνης και του λυκίσκου η Νέδα είναι μια ευχάριστη, ευκολόπιοτη και αξιόλογη Ελληνική πρόταση.
Περισσότερα...
4Septem - Friday's Pale Ale 0.33lt
5Septem - Sunday's Honey Golden Ale 0.33lt
6 Clausthaler Classic 0.33lt
7 Peroni Nastro Azzurro 0.33lt
8 Sapporo 0.33lt
9Pills Hellas 330ml
10Aecht Schlenkerla Rauchbier Marzen 0,5lt


Γράφει ο Νικαλά Ραδίσης για τις Πρωταθλήτριες μπύρες:

Αρχικά να «συγχαρούμε» τις μπύρες για τις θέσεις που κατέκτησαν. Δεν θα γινόταν χωρίς την βοήθειά σας! (Θυμίζει λίγο Όσκαρ) Ο σκληρός συναγωνισμός ανάμεσα σε πάνω από 100 μπύρες οδήγησε τις παραπάνω, στις 10 καλύτερες για το α’ εξάμηνο του 2013. Τι έχουμε όμως εδώ;

Παρατηρώντας της νικήτριες βλέπουμε ότι η μόνη σκουρόχρωμη μπύρα είναι η Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen, απ την Γερμανία, οι υπόλοιπες όλες είναι ξανθές!

Βλέπουμε ότι 8/10 μπύρες παράγονται στην Μεσόγειο και από αυτές 5 είναι Ελληνικές! Είναι εκπληκτικό ότι ανάμεσα σε παγκοσμίως γνωστές ετικέτες, στην τελική δεκάδα το 50% είναι ελληνικές ετικέτες! Γεγονός που επιβεβαιώνει όχι μόνο την στροφή των ελλήνων καταναλωτών σε ελληνικά προϊόντα, αλλά και την σαφέστατη προτίμηση τους γιατί στην πρώτη τριάδα βρίσκονται δυο ελληνικές μπύρες! 1η η Volkan, που πρόσφατα απέσπασε και τον τίτλο New Product Innovation of the Year και 3η η Μεσσηνιακή ΝΕΔΑ.

Στην 4η και 5η θέση βρίσκονται δυο πασίγνωστα προϊόντα. Δυο προϊόντα που έχουν βρεθεί εκεί με την αξία τους καθώς η ζυθοποιία που τις παράγει, εκτός των συνεχών διακρίσεων που αποσπά τόσο για τα εν λόγω προϊόντα όσο και για τα υπόλοιπα που διαθέτει, παραμένει σταθερά ποιοτική, γεγονός που την έχει καθιερώσει στις επιλογές των ελλήνων και ξένων καταναλωτών ως μια απ τις κορυφαίες μικροζυθοποιίες και έχει χαραχτεί βαθιά στο υποσυνείδητο του καταναλωτή ως μια επιλογή με στάνταρ απόδοση, για να δανειστώ την ορολογία απ’ το αθλητικό στοίχημα. Ο λόγος βέβαια, για την Septem Μικροζυθοποιία, απ’ την Εύβοια και τις Septem Friday’s και Septem Sunday’s!

Από τις 10 φιάλες οι 5 είπαμε είναι Ελληνικές, οι 2 Ιταλικές, η μια Ισπανική και 2 Γερμανικές. Δυο εκπρόσωποι απ’ την Γερμανία και μάλιστα ιδιαίτερες περιπτώσεις. Η Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen είναι καπνιστή, ενώ η Clausthaler είναι μια ξανθιά μπύρα τύπου Lager με ελάχιστο αλκοόλ. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ανάμεσα στους καταναλωτές μας υπάρχουν και ευσυνείδητοι οδηγοί, κυρίες σε ενδιαφέρουσα ή απλά καταναλωτές που προτιμούν λιγότερο αλκοόλ στην μπύρα τους, χωρίς να τους λείπει όμως η αγαπημένη τους γεύση.

3 απ τις μπύρες είναι Lager (ΝΕΔΑ, Peroni και Sapporo), δυο είναι Pilsner (Volkan και Pils Hellas), 2 ανήκουν στην κατηγορία των Ale (Septem Friday’s, Septem Sunday’s), μια στην κατηγορία των Witbier (Estrella Inedit), μια καπνιστή και μια με ελάχιστο αλκοόλ. Το συμπέρασμα εδώ είναι ότι η γευστική παλέτα έχει συνηθίσει γεύσεις κοντά στις Lager και Pilsner, δείχνοντας προτίμηση σ’ αυτές τόσο καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, όσο και στην καθημερινή μας επαφή με την μπύρα κατά την διάρκεια του φαγητού για παράδειγμα.

Στο φαγητό που μπορούμε να συνδυάσουμε όμως μια πιο εξειδικευμένη γεύση. Όπως είναι μια καπνιστή μπύρα ή μια με μελένια γεύση (Volkan και Septem). Στην προκειμένη αποφασίσαμε να συνδυάσουμε την αντίστοιχη ετικέτα. Δεν συζητάμε καν για την μοναδική Inedit, σχεδιασμένη απ τον μυθικό Chef Ferran Adria, που αποτελεί την εκλεκτικότερη επιλογή για ένα γευστικό τραπέζι, λόγω της πολυπλοκότητας που παρουσιάζει. Έχει αποδείξει τις δυνατότητες της. Τώρα απλά επιβεβαιώνει την δύναμη της. Αν δεν ήταν σε φιάλη των 750ml, μπορεί να βρισκόταν και στην πρώτη θέση!

Σε γενικές γραμμές βλέπουμε ότι υπάρχει προτίμηση σε οικονομικούς κωδικούς (Pils Hellas), ωστόσο αν μια μπύρα έχει επιβεβαιώσει την αξία της με την ποιότητα της, τότε ο καταναλωτής δεν διατάζει να επενδύσει σ’ αυτήν (Estrella Inedit, Septem, Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen).

Θα σταθώ σε μερικά σημεία που μου έκαναν εντύπωση.

Αρχικά δεν περίμενα ότι το 50% θα ήταν ελληνικές. Είναι κάτι το οποίο δεν περίμενα, αφού είναι γνωστή η δυσπιστία που κατέχει τον καταναλωτή απέναντι σε νέα προϊόντα και μάλιστα ελληνικά. Προφανώς αυτό και έχει αρχίσει να ατονεί σαν δικαιολογία. Δεν περίμενα επίσης ότι θα είχαμε στην παρέα μας δυο ιταλικές ετικέτες, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι και οι Ιταλοί φτιάχνουν μπύρες που πίνονται, αφού τις προτιμάτε. Δεν ανέμενα η λίστα να μην έχει μια Ολλανδική ή Βέλγικη μπύρα ή μια γνωστή Weiss όπως την Weihenstephan. Μου έκανε εντύπωση τόσο η παρουσία της Clausthaler όσο και της «παραμελημένης» και παρεξηγημένης Pils Hellas, μιας μπύρας που εντάχθηκε σχετικά πρόσφατα στον κατάλογο μας, σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες. Σχετικά πρόσφατα εντάχθηκε και η Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen, αλλά εδώ μιλάμε για μια μπύρα μοναδική στο είδος της, την αυθεντικότερη όλων των καπνιστών η οποία έχει τους λάτρεις της κι αυτοί την τιμούν συνεχώς.

Τι περιμένω για το επόμενο εξάμηνο; Σαφώς να ενταχθούν στην λίστα μια Βέλγικη μπύρα, να δούμε μια σκούρα ελληνική στην δεκάδα και μια τάση να σπάσει το «κατεστημένο» των Lager. Υπάρχουν τόσες ωραίες μπύρες στον κατάλογο του House of Wine, που αξίζουν δοκιμής και αγάπης..

Γεμίστε τα ψυγεία μπύρες! Το καλοκαίρι (μάλλον) ήρθε. Προσοχή στην θερμοκρασία σερβιρίσματος και στα ποτήρια! Παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόλαυση μιας μπύρας, όπως και ενός κρασιού!

Μοιραστείτε το άρθρο: