Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Η ελληνική μπύρα Berlin στα "ράφια" μας

Η ελληνική μπύρα Berlin στα "ράφια" μαςΑπό τον Ν. Ραδίση

Μια ακόμα ελληνική Lager προσθέσαμε πρόσφατα στην ποικιλία μας. Η ελληνική Berlin, παρά το γερμανικότατο όνομα της, παράγεται στο Κυπαρίσσι Φθιώτιδας, απ’ την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης. Η ΕΖΑ, προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να κάνει μια δυναμική επάνοδο στην αγορά μπύρας. Είναι γεγονός ότι μετά την αλλαγή των συνεργασιών της, όσο αφορά τις μπύρες εισαγωγής, είχε ένα μικρό θέμα με την δημοτικότητα της , το οποίο ξεπέρασε επενδύοντας σε ελληνικά προϊόντα, έχοντας υπέρ της τις συγκυρίες της εποχής. Την στροφή του έλληνα καταναλωτή στα εγχώρια προϊόντα.

Η Berlin είναι μια κλασσική Lager. Με 5% αλκοολικούς βαθμούς, σερβίρεται ιδανικά στους 4-6°C. Με φρέσκια και καθαρή γεύση βύνης, γίνεται εύκολα αντιληπτή στον ουρανίσκο η πικράδα του λυκίσκου. Η μπύρα συνδυάζεται εύκολα με όλες τις στιγμές στη χώρα μας, καθότι ταιριάζει με πλήθος εδεσμάτων της ελληνικής κουζίνας και αν καταναλωθεί κρύα, μπορεί να μας κάνει συντροφιά τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού.

Η πολύχρονη εμπειρία και η τεχνογνωσία που διαθέτει η ΕΖΑ (μην ξεχνάμε ότι παρήγαγε στην Ελλάδα κατά το παρελθόν τις Löwenbräu και Stella Artois) σε συνδυασμό με το ταλέντο του Γερμανού αρχιζυθοποιού (ο οποίος είναι στην χώρα μας φιλοξενούμενος κατά περιόδους) και της ελληνικότατης ομάδας νέων ανθρώπων με αγάπη για την μπύρα, έφτιαξαν την ιδανική συνταγή. Πρόκειται για την ίδια ομάδα που συνέλαβε την καλοκαιρινή Blue Island και την ντελικάτη, νεοφερμένη Pilsner «ζ».

Η υψηλή ποιότητα της μπύρας εξασφαλίζεται μέσα απ’ τις αυστηρές προδιαγραφές της παραγωγικής διαδικασίας η οποία έχει και σχετικά υψηλό κόστος. Σημαντικό είναι ότι κατά την παραγωγή της, τηρείται πιστά ο Νόμος Αγνότητας της Μπύρας (Reinheitsgebot) του 1516, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά νερό, βύνη, μαγιά και λυκίσκο. Το νερό που χρησιμοποιείται είναι άριστης ποιότητας, απ’ τις πηγές που διαθέτει η ζυθοποιία στον Παρνασσό. Τέλος η μακρά ωρίμανση των 21 ημερών, εξασφαλίζει τα τελικά χαρακτηριστικά που την κάνουν να ταιριάζει απόλυτα στο κλίμα και τις γευστικές συνήθειες της χώρας μας.

Το λογότυπο της είναι μια μαύρη αρκούδα που στο ένα της “χέρι” κρατάει ένα ποτήρι μπύρα. Η αρκούδα, είναι το σύμβολο της πόλης του Βερολίνου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διεξάγεται που αλλού; Στο Βερολίνο! Η φιλοσοφία των υπευθύνων Marketing της ΕΖΑ, ήταν να γίνει αισθητή η παρουσία της και γι αυτό η Berlin «γκρέμισε το τοίχος του κατεστημένου..» Ένα κατεστημένο, που έκανε τις μπύρες να διακρίνονται ανάλογα το χρώμα της φιάλης. Δηλαδή τώρα, όταν ακούσετε «Πιάσε μια πράσινη» τι θα εννοούν; Υπάρχουν πάρα πολλές πράσινες φιάλες.. Ένα κατεστημένο που χάνει ποσοστό απ’ το μερίδιο αγοράς του, καθώς αξιόλογα ελληνικά προϊόντα δίνουν το βροντερό παρών σε κάθε σημείο πώλησης.Νικολά Ραδίσης

Μοιραστείτε το άρθρο: