Το 1ο Σεμινάριο Μπύρας ξεκινά τον Οκτώβριο.

Το 1ο Σεμινάριο Μπύρας ξεκινά τον Οκτώβριο
Να λοιπόν που δεν έχουμε μόνο εκπαιδευτικά προγράμματα για το κρασί, αλλά και για την μπύρα!

Δυό άνθρωποι του χώρου των ποτών και της μπύρας, ο
Γιώργος Λούκας και ο συνεργάτης και Beer Consultant του House of Wine, o Νικολά Ραδίσης οργανώνουν - κάτω από τη σκέπη του Genious in Gastronomy - το πρώτο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα με θέμα την μπύρα, που θα διεξαχθεί μεταξύ 1-31 Οκτωβρίου 2013. Ανάμεσα στην θεματολογία που θα παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες είναι η παραγωγή μπύρας και οι κατηγορίες της, ενώ θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία και κατάρτιση στο service και τον συνδυασμό με φαγητό.

Το
House of Wine συνιστά στους sommelier αλλά και στους σοβαρούς φίλους της μπύρας να παρακολουθήσουν το σεμινάριο. Οι δύο εισηγητές είναι κορυφαίοι όσον αφορά στη γνώση του αντικειμένου, και πιστεύουμε ότι πραγματικά αξίζει να το παρακολουθήσει ένας φίλος της μπύρας, αλλά -γιατί όχι- και κάποιος που θέλει να γνωρίσει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι εκατοντάδες μπύρες που κυκλοφορούν σήμερα όσον αφορά στη γευσιγνωσία, την απόλαυση και τους συνδυασμούς των φαγητών.
 Οι βασικοί εισηγητές του προγράμματος θα είναι ο Γιώργος Λούκας-Sommelier και ο Νικολά Ραδίσης -BeerBartender.gr Manager, πλαισιωμένοι από σημαντικούς καλεσμένους, ειδικούς σε θέματα παραγωγής μπύρας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα τους σεμιναρίου ακολουθεί. Σε αυτό θα δείτε ότι υπάρχουν δυο εκδρομές σε ζυθοποιεία, για την μεγαλύτερη κατανόηση της διαδικασίας παρασκευής της μπύρας, με ξενάγηση και ενημέρωση απο τους υπεύθυνους παραγωγής των ζυθοποιείων, κυριολεκτικά πάνω απ τους άμβυκες!


Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013
Ορισμός – Ιστορική Αναδρομή – Υγεία, Διατροφή – Πρώτες Ύλες

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013
Επίσκεψη στην Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα – Θεωρία για την παρασκευή μπύρας της κατηγορίας Lager και παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής.

Ξενάγηση απ τον Τεχνικό Υπεύθυνο Παραγωγής κ. Α. Αλεξανδρόπουλο

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013
Lager και Pils απ” όλο τον κόσμο – Γευσιγνωσία

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013
Επίσκεψη στη Ελληνική Μικροζυθοποιΐα «Septem» (μονοήμερη διάρκεια: 10.00 – 18.00) – Θεωρία για την παρασκευή μπύρας της κατηγορίας Ale και παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής.

Ξενάγηση απ τον Χημικό-Οινολόγο & Υπεύθυνο Παραγωγής του Ζυθοποιείου κ. Σ. Παναγιώτου

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013
Ale απ” όλο τον κόσμο, Μέρος 1ο – Γευσιγνωσία

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013
Ale απ” όλο τον κόσμο, Μέρος 2ο – Γευσιγνωσία

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013
Άλλες κατηγορίες: Light, Non Alcohol, Radler, Gueuze, Lambic, κ.ά. – Γευσιγνωσία

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013
Συνδυασμός με φαγητό: θεωρία – γευσιγνωσία

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013
Λίστα – Τιμοκατάλογος

* Παρέχεται επίσης δυνατότητα πιστοποίησης από το φορέα Staregister.


Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013
Εξετάσεις πιστοποίησης


Για την συμμετοχή σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή για την κράτηση θέσης (απευθείας στα γραφεία της Genius in Gastronomy στο Γαλάτσι ή μέσω κατάθεσης σε Τραπεζικό Λογαριασμό).

Κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης των συμμετεχόντων υπάρχει πιθανότητα αναβολής ή ακύρωσης του σεμιναρίου όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Σε περίπτωση ακύρωσης τα χρήματα επιστρέφονται.
Κλείστε θέση, καλώντας στα τηλέφωνα 2121006520 (13.00 – 20.00), 6947709991 & 6944441802 (13.00 – 20.00) ή με email στα: info@geniusingastronomy.gr, geniusingastronomy@gmail.comΚλείστε θέση, καλώντας στα τηλέφωνα 2121006520 (13.00 – 20.00), 6947709991 & 6944441802 (13.00 – 20.00) ή με email στα: info@geniusingastronomy.gr, geniusingastronomy@gmail.com


Μοιραστείτε το άρθρο: