Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Τα βραβεία του Διαγωνισμού Top BeerBartender 2013

Τα βραβεία του Διαγωνισμού Top BeerBartender 2013.Από τον Ν. Ραδίση

Γεύση, χαρά και πολύ μπύρα είχε η Δευτέρα, 10 Μαρτίου. Στα BeerBartender Awards, που πραγματοποιήθηκαν στην Beer Academy Home, στην Καισαριανή, ο κλάδος της ελληνική ζυθοποιίας έλαβε το μήνυμα, ότι οι Έλληνες καταναλωτές ενδιαφέρονται για την μπύρα πολύ περισσότερο από ότι κάποτε. Απόδειξη η συμμετοχές στις γευστικές δοκιμές που ξεκίνησαν απ' το μεσημέρι και κράτησαν ζεστούς τους παρευρισκόμενους. Καλοκαιρινές μπύρες τύπου Radler, Βελγικές, Ελληνικές αλλά και πολλές Μεσογειακές, από ανεξάρτητα μικροζυθοποιία, βρέθηκαν στα ποτήρια κατά την διάρκεια των γευστικών δοκιμών μέχρι να αρχίσει ο διαγωνισμός Top BeerBartender 2013.

Σε ένα νέο τρόπο διαγωνισμού συμμετείχαν οι bartenders, καθώς εκτός του ότι έπρεπε να σερβίρουν σωστά τις μπύρες τους στους πελάτες-κριτές, είχαν να διαχειριστούν την κατάσταση κάποιου σεναρίου, σύμφωνα με τους κανόνες τους διαγωνισμού. Ταυτόχρονα οι κριτές συζητούσαν μαζί τους, όπως σε ένα μπαρ εν ώρα εργασίας, για να διαπιστώσουν το βάθος των γνώσεων τους για την μπύρα. Σε ένα διαφορετικό και επιμορφωτικό τρόπο διαγωνισμού, νικητής ανακηρύχθηκε ο Κωνσταντίνος Φράγκος απ' το Beer Academy Home. Δεύτερος ο Γιάννης Σιδηρόπουλος, απ' το Sofitel Hotel Airport και τρίτος ο Κωνσταντίνος Δρίτσας απ' το Club Hotel Casino Loutraki. Οι νικητές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο μπύρας, διάρκειας ενός μήνα, για να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο τις γνώσεις τους.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε, με την ανακοίνωση των νικητών στις τέσσερις κατηγορίες της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Καλύτερη μικροζυθοποιία της Ελλάδας, ανακηρύχθηκε η Μικροζυθοποιία Septem, ενώ το βραβείο καλύτερης εισαγωγικής εταιρείας δόθηκε στην Deals SA. Πολυνίκης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, μπορεί να ονομασθεί η μπύρα Delphi της εταιρείας ΕΛΙΞΗ, η οποία απέσπασε βραβεία από δυο κατηγορίες. Η Delphi, αναδείχτηκε καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη μπύρα και καλύτερη συσκευασία (ετικέτα) μπύρας για το 2013!

Τα BeerBartender Awards, τίμησαν με την παρουσία τους πολλές προσωπικότητες του κλάδου της μπύρας, αλλά και καταναλωτές, που αναζητούν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα προϊόντα και να έρθουν σε επαφή με τους εμπνευστές, εισαγωγείς και παραγωγούς των αγαπημένων τους μπυρών. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την νέα χρονιά, για ακόμα περισσότερη γεύση, χαρά και μπύρα!


Νικολά Ραδίσης

Μοιραστείτε το άρθρο: