| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Ας μιλήσουμε για την Tripel Karmeliet

Ας μιλήσουμε για την Tripel KarmelietΑπό τον Ν. Ραδίση

Ο καιρός τις τελευταίες μέρες είναι αρκετά καλός. Ηλιόλουστος, ανοιξιάτικός μας κάνει να θέλουμε να πάμε βόλτες! Το ότι ήρθε η άνοιξη δεν χρειάζεται ούτε το Google να μας το πει, ούτε κανείς άλλος. Το βλέπουμε στα μπαλκόνια και τα αυτοκίνητα μας. Γεμάτα γύρη, όπως και ένα κιβώτιο με μπύρες που φύλαγα σε μια ντουλάπα σε σκιερό μέρος του κήπου. Πράσινες όλες οι φιάλες! Χάλι πράσινο.

Έπιασα, λοιπόν να ανοίξω το κιβώτιο να δω τι μπύρες είχα εκεί μέσα. Paulaner Weiss, Anchor Porter, Septem Pilsner και πολλές άλλες. Έλεγξα ημερομηνίες λήξης και τις καθάρισα. Τις έβαλα στο ψυγείο, μπορεί το βράδυ να δούμε καμιά ταινία ή κανένα αγώνα, να χούμε απόθεμα...

Τελικά το βραδάκι δεν άργησε να έρθει και τελικά έκατσα σπίτι να περιμένω παρέα να δούμε τα αθλητικά νέα του Σ/Κ. Κίνησα προς το ψυγείο και πήρα μια ΝΗΣΟΣ, που ήταν επίσης στο κιβώτιο, όπως και μια Tripel Karmeliet. Είναι ίσως η κατάλληλη εποχή για την Tripel καθώς οι αλκοολικοί της βαθμοί δεν την κάνουν κατάλληλη για τις πιο ζεστές μέρες και νύχτες που θα ακολουθήσουν.

Η Βέλγικη μπύρα, είναι απ τις πιο αρωματικές. Μόλις την άνοιξα, αρώματα έλουσαν τον χώρο. Δημητριακά καβουρδισμένα βέβαια, κίτρο, βανίλια.. Α και λίγος καπνός, απ το τσιγάρο της παρέας, που όπως πάντα, τους έχω στείλει στο μπαλκόνι. Η Tripel Karmeliet ήρθε στην ζωή μου πριν αρκετά χρόνια. Ένας έρωτας με μεγάλη διάρκεια. Οι καταβολές τις μπύρας χάνονται στο 1670, σε κάποιο μοναστήρι, αν και το προϊόν παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1996!

Πέρα απ τα μοναδικά τις αρώματα, έχει καταπληκτικό αφρό, μεγάλης διάρκειας και υψηλής πυκνότητας, ο οποίος συμπληρώνει ιδανικά το κενό που περισσεύει στο ποτήρι της. Φοβερό ποτήρι για κάθε συλλογή! Προσοχή αν έχετε μουστάκια οι άνδρες, λερώνει.. (παθών) Τα αρώματα και η γεύση προκύπτουν απ τα τρία δημητριακά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της. Κριθάρι, σιτάρι και βρόμη κάνουν παρέα σε αυτή την μπύρα, μαζί με τον λυκίσκο Styrian Golding.

Σερβίρεται ιδανικά στο ποτήρι της, στους 6-7 βαθμούς Κελσίου. Η γεύση της μπύρας είναι γλυκιά. Τα δημητριακά κυριαρχούν. Υπάρχει όμως μια ελαφριά αίσθηση μπαχαρικών η οποία δίνει μια νότα ενθουσιασμού στο σύνολο. Δροσερή και ευχάριστη, ειδικά για όσους λατρεύουν τα εσπεριδοειδή.

Μια απ τις μπύρες που αγαπώ πολύ και τιμώ δεόντως κάθε χρονιά από Οκτώβριο μέχρι και τις τελευταίες ψυχρές νύχτες της χρονιάς. Αγαπητή σε όλο τον κόσμο, έχει διακριθεί αρκετές φορές σε διαγωνισμούς αποσπώντας διακρίσεις. Σε τυφλές γευστικές δοκιμές έχει κερδίσει τις εντυπώσεις καταφέρνοντας να «ξεγελάσει» τους συμμετέχοντες, οι οποίοι την υποτίμησαν.

Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε..Νικολά Ραδίσης

Μοιραστείτε το άρθρο: