Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Αναμένοντας τις νέες μπύρες στο House of Wine...

Αναμένοντας τις νέες μπύρες στο House of Wine...Από τον Ν. Ραδίση

Αυτό το Πάσχα το πέρασα καλά, ξεκουράστηκα και σέρφαρα στο διαδίκτυο για να διαβάσω για μπύρες, τάσεις και γενικά δρώμενα στον χώρο της ζυθοποιίας.

Αναφερόμενος σε μπύρες, να πω ότι η ΕΛΙΞΗ, άρχισε την διακίνηση της μικρής Delphi, την φιάλη των 375ml που σύντομα θα έχουμε και στο House of Wine. Ως τότε πίνουμε ακόμα από την μεγάλη των 750ml. Μαζί ξεκίνησαν και οι τοποθετήσεις της νέας ετικέτας της εταιρείας. Της Marea, που υπάρχει μόνο σε μικρή φιάλη. Και αυτή σύντομα στο House of Wine.

Στο House of Wine, εδώ και μια βδομάδα μπορείτε να βρείτε και δυο κλασικές ετικέτες. Η γνωστές γερμανικές μπύρες Warsteiner και König Ludwig Weiss είναι πλέον διαθέσιμες απ την αγαπημένη σας e-κάβα. Η πρώτη, γνωστή και μη εξαιρετέα PIls, απ το Wartein της Γερμανίας, ανάμεσα στις τέσσερις σε πωλήσεις στον κόσμο. Η δεύτερη, μια απ τις καλύτερες Weiss, της οποίας οι πρόγονοι του ιδιοκτήτη έχουν αφήσει ανεξίτηλη την σφραγίδα τους στην ιστορία της μπύρας και μάλιστα στην ιστορία της Weiss.

Σχετικά με τις τάσεις...

Υπάρχει εκείνη των High Hoppy. Εκείνη δηλαδή που οι καταναλωτές, θέλουν μπύρες πολύ πικρές ή λυκισκάτες. Μπύρες που το άρωμα και η γεύση του λυκίσκου είναι άμεσα αισθητά. Είτε είναι ένα απλό άρωμα είτε ένα πολύπλοκο μπουκέτο, μπύρες όπως αυτές ζητούνται όλο και περισσότερο στην ελληνική αγορά. Κύρια πηγή οι μπύρες από Βρετανία και ΗΠΑ. Στο House of Wine έχουμε κάποια δείγματα από αυτού του είδους τις μπύρες. Τέτοιες είναι οι: Snake Dog India Pale Ale, Anchor Liberty Ale. Έχουμε και Ελληνικές μπύρες, που μπορούμε να θεωρήσουμε πιο κοντά σ αυτό το είδος. Δοκιμάστε μπύρα απ την Septem ή την ΝΗΣΟΣ.

Υπάρχει και η τάση των μικροζυθοποιίων. Είπαμε, στην Ελλάδα, Septem, ΝΗΣΟΣ, ΘΗΤΑ, VOLKAN, Delphi, αλλά και ΕΖΑ. Απ το εξωτερικό υπάρχουν πολλά καλά ζυθοποιία με γνωστές ετικέτες που έχουν έρθει στην χώρα μας. Στο House of Wine βρίσκετε στις, Flying Dog Brewery, Anchor Brewery Co, Brouwerij Van Steenberge και Br Corsendonk, μπύρες που είναι γνωστές, αλλά δεν ανήκουν σε πολυεθνικές όπως οι InBev Belgium, Miller Brewing Company, Anheuser-Busch Companies ή οι Ελληνικές Αθηναϊκή Ζυθοποιία και Μύθος Ζυθοποιία που ανήκουν στους πολυεθνικούς ομίλους των Heineken και Carlsberg, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η συγκεντρωτική τάση που εγώ αφουγκράζομαι (εκφράστε την άποψη σας αν κάνω λάθος) είναι μπύρες από ελληνικές και διεθνείς μικροζυθοποιίες σε προσιτές τιμές, για να κάνουν την διαφορά, απ τις κλασικές μπύρες, των περιπτέρων και υπεραγορών. Σύντομα λοιπόν, στο House of Wine, θα έχουμε την δυνατότητα να σας προσφέρουμε κάποιες μπύρες που στο παρελθόν σίγουρα δεν υπήρχαν στις επιλογές σας στο House of Wine και δεν είναι εύκολο για τους φίλους μας στην επαρχία να έχουν πρόσβαση. Μπύρες από ολόκληρο τον κόσμο, θα είναι σύντομα διαθέσιμες.

Κλείνοντας να πω, πως νέες μικροζυθοποιίες ακούγονται συνεχώς για την χώρα μας. Μια Πάτρα, την άλλη Άρτα και βέβαια Σέρρες. Και που δεν ξεπηδά η ελληνική δίψα για μπύρα. Το μυστικό είναι ένα. Η στήριξη απ τις τοπικές κοινωνίες και η συνεργασία με πανελλήνιους διανομείς, εφόσον υπάρχει σταθερή παραγωγή. Το μεγάλο λάθος είναι ο στόχος σε μεγάλες και μακρινές αγορές όπως είναι για κάποιες ακριτικές περιοχές η Αθήνα. Η ιστορία έχει αποδείξει πως όσες κάνουν σταθερά βήματα προόδου επιβραβεύονται.

Αναμένοντας και άλλες νέες μπύρες στο House of Wine, εν όψη καλοκαιριού και όχι μόνο!


Νικολά Ραδίσης

YΓ. Μην μου ζητήσετε να πω περισσότερα.. Θέλω να είναι, όσο μπορεί, έκπληξη..!! ;)

Μοιραστείτε το άρθρο: