Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Το μεγάλο πάρτι του House of Wine

Το μεγάλο πάρτι του House of WineΑπό τον Γ. Μιχαήλο


Νομίζω πως το socializing δεν είναι ανάμεσα στα μεγάλα μου ατού. Όχι πως δεν είμαι κοινωνικός, ή κάθομαι σε μια άκρη χωρίς να μιλάω σε κανέναν απλά μάλλον είναι δύσκολο να κάνω «κοσμικές» εμφανίσεις, συνήθως λόγω υπερβολικών επαγγελματικών υποχρεώσεων παρά λόγω attitude. Νομίζω πως όσοι είναι μέσα στο επάγγελμα της εστίασης μπορούν πάρα πολύ καλά να καταλάβουν τι εννοώ.

Έτσι λοιπόν το να καταφέρω να φτάσω στο πάρτι του House of Wine με αφορμή τα πέμπτα του γενέθλια την προηγούμενη Κυριακή θα έλεγα πως ήταν ένας μαραθώνιος αγώνας δρόμου. Εστιατόριο το μεσημέρι, η έκθεση του Οινόκοσμου στο καπάκι που πάντα έχει τρομερό ενδιαφέρον για όσους ασχολούμαστε με το κρασί, επιστροφή στο εστιατόριο για να τσεκάρω ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει και ταξάκι για να καταφέρω να είμαι γύρω στις 11 το βράδυ στο By the Glass της Φωτεινής που ήταν και το σημείο συνάντησης.

Ομολογώ πως τούρτα δε πρόλαβα να δοκιμάσω, αλλά ευτυχώς πρόλαβα να συναντήσω πάρα πολλά αγαπημένα πρόσωπα, φίλους ή και ανθρώπους που γνώρισα εκείνη την ημέρα. Οι περισσότεροι ήδη απολάμβαναν χαλαρά τη βραδιά με ένα ποτήρι στο χέρι είτε από το κόκκινο Αμπέλου Ιδέα του Χρήστου Μπαραφάκα, ή από τις Ψηλές Κορφέςς του συνεταιρισμού της Σάμου, είτε από ένα πολύ νόστιμο Leggenda Moscato d’ Asti, κρασιά που έρεαν σε αφθονία όλη τη βραδιά.
Αυτό το οποίο εισέπραξα από τη συγκεκριμένη βραδιά είναι κάτι το οποίο θα ήθελα πάρα πολύ να μοιραστώ μαζί σας. Μπορεί το House of Wine να είναι πράγματι το καλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, αυτό το οποίο έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, ή κάνει τις περισσότερες πωλήσεις από κάθε ανταγωνιστή του έχοντας περάσει σε ένα άλλο επίπεδο και δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι που με ενδιαφέρει. (Σίγουρα ενδιαφέρει τον Τάσο και τον Μιχάλη).

Για μένα η μεγαλύτερη επιτυχία του House πίσω από τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται, εστιάζεται στο γεγονός ότι έχει πρόσωπο, έχει υπόσταση και χτίζει διαπροσωπικές σχέσεις τόσο με τους συνεργάτες και τους φίλους ή πελάτες του. Πραγματικά βρήκα υπέροχο το γεγονός ότι για να διασχίσω 20 μέτρα απόσταση από το πεζοδρόμιο ως την υπέροχη πίσω αυλή του By the Glass χρειάστηκε να περάσει πάνω από μισή ώρα, αφού σε κάθε βήμα βρισκόταν και ένας άνθρωπος να χαιρετήσω, ένας άνθρωπος που με χτύπαγε στη πλάτη φιλικά για να μιλήσουμε ή ένας συνεργάτης που μπορεί να είχα να δω καιρό.

Και η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με άλλες οινικές εκδηλώσεις από τις πολλές στις οποίες έχω παρευρεθεί είναι πως τίποτα δεν ήταν φτιαχτό ή προσποιητό. Και πως μπορεί να είναι όταν με πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους έχεις βρεθεί μαζί σε γευσιγνωσίες, σε εκδρομές, έχεις περπατήσει σε αμπέλια, έχεις φάει στο ίδιο τραπέζι, έχεις μοιραστεί ένα ποτήρι κρασί από την ίδια φιάλη.

Εκεί είναι που θέλω να καταλήξω και αυτή είναι η πεμπτουσία του κρασιού για έμενα. Γύρω από ένα ποτήρι κρασί χτίζονται ανθρώπινες σχέσεις, δημιουργούνται υπέροχες εικόνες, βιώνεις όμορφες στιγμές και φεύγεις λίγο από τα προβλήματα και τη καθημερινότητα που σε θέλει συνεχώς να βλέπεις σαν εργασία ακόμα και κάτι το οποίο αγαπάς πολύ.

Καλά τα αρώματα που σας περιγράφω, ωραίο το να κυκλοφορώ μέσα στις εκθέσεις με ένα μπλοκάκι στο χέρι για να καταγράφω μανιωδώς ότι δοκιμάζω, καλές και οι βαθμολογήσεις των κρασιών και οτιδήποτε συνεπάγεται η πορεία την οποία έχω ακολουθήσει στο χώρο. Αλλά πάνω και πέρα από όλα τέτοιες βραδιές σαν αυτή που είχε να κάνει με τα γενέθλια του House of Wine, με βοηθάνε να θυμάμαι για ποιο λόγο αγαπάω τόσο πολύ το κρασί. Γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να βρίσκομαι ανάμεσα σε φανταστικούς ανθρώπους και να περνάω πραγματικά υπέροχα.

Στην υγειά του House of Wine και των ανθρώπων τουΚαλή εβδομάδα


Γρηγόρης Μιχαήλος
Γρηγόρης Μιχαήλος AIWS
(Associate Member in the Institute of Wines & Spirits)
Wine Educator & Consultant

 

Μοιραστείτε το άρθρο: