Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Λογικεύουν οι τιμές των κρασιών στα εστιατόρια

Από τον Θ. Λέλεκα Το θέμα της τιμής του κρασιού όταν αυτό σερβίρεται στα εστιατόρια είναι «πονεμένο» και πολυσυζητημένο. Δεν ξέρω όμως αν το έχετε παρατηρήσει πάντως, με αποφασιστικά βήματα, τα πράγματα αλλάζουν καθημερινά.

Και όσο οι λίστες των κρασιών βελτιώνονται, μεγαλώνουν και περιλαμβάνουν όλο και περισσότερες αξιόλογες ετικέτες από τον Ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, τόσο οι τιμές έχουν πάρει την κατιούσα... ανεπιστρεπτί!

Οι παλιές συνήθειες που ήθελαν το κρασί να φτάνει στο τραπέζι μας σε τιμή κατά κάποιες εκατοντάδες φορές φουσκωμένη, πλέον έχουν κοπεί μαχαίρι. Η κρίση φωνάζει τη φωνή της λογικής και τελικά αυτό δουλεύει προς όφελος του καταναλωτή.

Μη νομίζετε βέβαια ότι τα πράγματα είναι τόσο απλά... Γιατί, όσο καλή διάθεση κι αν έχει ένας εστιάτορας, οι νέοι φόροι, οι αυξημένοι συντελεστές, οι κρατήσεις, τα δημοτικά τέλη, κλπ σίγουρα δεν βοηθούν... Κι όμως, το φαινόμενο του εξορθολογισμού των τιμών έχει ξεκινήσει και δεν σταματά.

Για όσους αγαπούν το καλό φαγητό και το καλό κρασί, τα πράγματα στην εστίαση δεν ήταν ποτέ ευνοϊκότερα. Επιλέξτε το σωστό μέρος, βρείτε την καλύτερη παρέα, πάρτε μαζί το κρασί σας (γιατί όλο και περισσότερα εστιατόρια πλέον επιτρέπουν και το ΒΥΟΒ) και... Καλή Διασκέδαση!...

Θόδωρος Λέλεκας

Μοιραστείτε το άρθρο: