Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Κρασί ή ...χρυσάφι αγοράζουμε;

Κρασί ή ...χρυσάφι αγοράζουμε; Από τον Τ. ΠικούνηΕίστε καλοί στη ...διαίρεση; Λοιπόν, για να σας διευκολύνουμε: 24/4,90 μας κάνει 4,90. Και 39/8,40 μας κάνει ...μόνο 4,64.

Θυμηθείτε αυτούς τους αριθμούς... θα μας χρειαστούν παρακάτω. Πρώτα όμως η ιστοριούλα μας...

Μετά την έκθεση της Μαρίας Σταμάτη στην Γκαλερί ΤITANIUM χθες βράδυ (9/1/2012) στην οποία το House of Wine ήταν χορηγός, πήγαμε για φαγητό σε ένα γνωστό και παλιό εστιατόριο εκεί κοντά. Είχα να πάω εκεί πάνω από 30 χρόνια, από την εποχή που σύχναζε σε αυτό ο Μάνος Χατζηδάκης. Κάτσαμε μάλιστα στο τραπέζι που συνήθως καθόταν ο Μάνος. Δεν θα σας αποκαλύψω το όνομά του (όσοι ξέρουν κατάλαβαν), γιατί ο σκοπός μου δεν είναι να η κριτική του συγκεκριμένου εστιατορίου, αλλά η συνήθεια που εξακολουθεί να βασιλεύει σε κάποια από αυτά ακόμα και τώρα, τις δύσκολες ημέρες της οικονομικής κρίσης, να τιμολογούν τα κρασιά τους να ήσαν ...χρυσάφι ή κοκαΐνη...

Εδώ λοιπόν βρεθήκαμε μπροστά σε ...ρεκόρ!

Ναι, πουθενά αλλού δεν έχουμε βρει κρασιά να προσφέρονται σε τιμές 4,90 και 4,64 φορές ακριβότερα από τις τιμές που έχουν στα ράφια του House of Wine!!! Συγκεκριμένα: Θα βρείτε στο ράφι μας το Ρήγα Κούπα του Νίκου Λαζαρίδη στα 4,90 € και στο εστιατόριο αυτό 24 € (!!). Αντίστοιχα, το Οινάρι του Παρπαρούση κοστίζει σε εμάς 8,40 € και στο εστιατόριο αυτό ...39 €(!!). Σημειώστε ότι ακόμα και αν το εστιατόριο αγόραζε τα κρασιά από εμάς χωρίς έκπτωση, το κέρδος του θα ήταν ...390%(!!), αλλά επειδή τα αγοράζει με έκπτωση, το κέρδος του είναι ...κάτι παραπάνω! Και επειδή καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να το πιστέψετε, ακολουθούν για του λόγου το αληθές, οι σχετικές ....συγκριτικές φωτογραφίες του καταλόγου του εστιατορίου και των τιμών του House of Wine.

Βέβαια, φωνάξαμε το σερβιτόρο και τον ρωτήσαμε την ...κλασσική ερώτηση του Κυρ-Γιάννη (Μπουτάρη) "αν πουλάει κρασί η χασίσι", αλλά σαν απάντηση πήραμε κάτι μουρμουρητά.

Θα μας πουν κάποιοι, (ή μάλλον μας το έχουν ήδη πει) ότι οι εστιάτορες είναι ελεύθεροι να διαμορφώνουν τις τιμές τους ...ελεύθερα (αχ, τι εγκλήματα έχουν γίνει στο όνομα αυτής της ...οικονομικής ελευθερίας!!). Θα συμφωνήσουμε μαζί τους, συμπληρώνοντας με τη φράση ..."εφ' όσον απευθύνονται σε ηλίθιους πελάτες!" Όσοι λοιπόν αισθάνονται ..άνετα με το χαρακτηρισμό, μπορoύν να πηγαίνουν σε τέτοια εστιατόρια και να πίνουν κρασί νομίζοντας ότι πίνουν ...υγρό χρυσάφι! Αλλά ας με συγχωρήσει ο αγαπητός Φεδερίκος Λαζαρίδης, το κρασί του είναι εξαιρετικό για την τιμή που το πουλάμε εμείς, αλλά ...υγρό χρυσάφι δεν είναι! ¨Όπως ούτε το Οινάρι του Παρπαρούση είναι... όπως κανένα κρασί στον κόσμο.

Βέβαια, μπορείτε να πάτε στο συγκεκριμένο εστιατόριo και να πιείτε ...νεράκι, αν δεν αντέχετε χαρακτηρισμούς ή τιμές κρασιών. Αλλά για το φαγητό δεν θα σας μιλήσω, όπως δεν θα σχολιάσω και τα … live ρετρό άσματα γιατί δεν είναι αυτό το θέμα μου. Προσωπικά,  όπως είναι προφανές, θα επισκεφθώ το εστιατόριο αυτό μετά άλλα ...30 χρόνια (αν προλάβω!!) μόνο για να διαπιστώσω αν έβαλε (ή του …βάλατε) μυαλό.. Γιατί δεν θέλω να κρεμάσω πάλι στο μέτωπό μου την ταμπέλα του ηλίθιου...

Υποθέτω ότι και τα κόκαλα του μακαρίτη του Μάνου θα τρίζουν ακόμα...

Το κρασί στον κατάλογο και στο House of Wine

Μοιραστείτε το άρθρο: