Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

"Ανοιχτές Πόρτες" 25-26 Μαίου αλλά ...που;

"Ανοιχτές Πόρτες" 25-26 Μαίου αλλά ...που;;
Από τον Τ. Πικούνη

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.

Όπως πληροφορούμαστε από μια Ένωση Οινοπαραγωγών που σέβεται εαυτόν και «αλλήλους» (εμάς τους οινόφιλους δηλαδή) οι «Ανοιχτές Πόρτες»  των Οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας κατά την οποία οι φίλοι του κρασιού μπορούν να επισκεφθούν οινοποιεία, να γνωρίσουν τους οινοπαραγωγούς, να δοκιμάσουν κρασιά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, θα γίνουν το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα ακολουθεί, αλλά… οι εκδηλώσεις αυτές, αν δεν κάνουμε λάθος, συνεχίζουν να είναι  πανελλήνιες! Δηλαδή, «Ανοιχτές Πόρτες» θα πρέπει να υπάρχουν και για τα οινοποιεία της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Ευβοίας κλπ. κλπ.

Για ψάξτε το λίγο… Γράψτε στο Google «Ανοιχτές Πόρτες 2013» και πατήστε enter.

Δεν θα βρείτε καμμία ανακοίνωση που να μην έχει σχέση με του «Οίνους Βόρειας Ελλάδας», -εξαίρεση το Οινοποιείο «Λύκος» στην Εύβοια και μπράβο του! Κανείς άλλος δεν  μας πληροφορεί ποιες άλλες Ενώσεις ή οινοποιεία θα έχουν «Ανοιχτές τις Πόρτες τους» στο κοινό τις ημέρες αυτές! Και σκεφτείτε: Είμαστε μόλις 12 ημέρες πριν τις (υποτιθέμενες;) εκδηλώσεις!

Η Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝΟΑΚΕ) είχε (μέχρι τη Δευτέρα 13Μαίου*1)  στο Site της την …περυσινή ανακοίνωση . Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου ΕΝΟΑΠ απλά… αγνοεί το θέμα, όπως επίσης και οι υπόλοιπες Ενώσεις. Τέλος ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου έχει σαν τελευταία εκδήλωση του 2013 τα …Διονύσια (!).

Τώρα βέβαια μπορείτε να μου πείτε «Σιγά μην προβάλλουν τις εκδηλώσεις στο Internet!” Επειδή και εφημερίδες και περιοδικά διαβάζω, και ραδιόφωνο παρακολουθώ, ούτε εκεί είδα ή άκουσα κάτι… Μπορεί κάποιες Ενώσεις να μην μετέχουν. Αλλά ακόμα και τότε, μια ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου δεν θα έπρεπε να μας ενημερώνει για το ποιες Ενώσεις συμμετέχουν;  Λέω τώρα…

Εμείς πάλι, επειδή δεν πεινάμε και ως εκ τούτου δεν τα βρίσκουμε όλα καλά και ωραία ώστε να φάμε και να πιούμε τζάμπα ή για να χαϊδέψουμε αυτιά, θα ξαναπούμε –όπως και τις άλλες χρονιές- προς όλες τις κατευθύνσεις- ότι δυστυχώς «τα αυγά βάφονται με …μπογιά» και κάποτε το εν υπνώσει (και βαθειά μάλιστα!) marketing ορισμένων ενώσεων αλλά και οινοποιείων πρέπει να ξυπνήσει… Γιατί αν δεν ξυπνήσει, αν δεν ενημερωθούν έγκαιρα οι φίλοι του κρασιού για τα «πότε» κα τα «που» των εκδηλώσεων, αν δεν πάψουν να βρίσκουν κλειστά οινοποιεία κατά τις ημέρες των εκδηλώσεων, τα πράγματα θα συνεχίσουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Αν κάποιοι λοιπόν απορούν γιατί οι Βορειοελλαδίτες οινοποιοί πάνε καλά, αν αναρωτιούνται γιατί πουλάει ο Γεροβασιλείου, η Βιβλία Χώρα, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, το Κήμα Αλφα και μερικά ακόμη, ας ανοίξουν ένα βιβλίο marketing, ή ας συμβουλευτούν κάποιους ειδικούς στο θέμα… Και ας αφήσουν τις δικαιολογίες ότι οι παραπάνω οινοποιοί «είναι γνωστοί» ή το αμίμητο που μου είπε κάπαποτε οινοποιός  «αυτοί έχουν καλά κρασιά»(!)»

Προσωπικά, «κλαίω» τη Νεμέα… Αν η πλησιέστερη στην Αθήνα οινοπαραγωγική περιοχή, με περισσότερα από 35 οινοποιεία –μεταξύ των οποίων κορυφαία- δεν καταφέρνει να ενημερώσει έγκαιρα τους φίλους του κρασιού για τις «Ανοιχτές Πόρτες» στην περιοχή της (που για κάποιους οινοποιούς είναι ερμητικά κλειστές- επιστολές φίλων μας στη διάθεσή σας- ) τότε όλοι είναι άξιοι της –συνεχιζόμενης- τύχης τους…

Αν πάλι αυτά που λέω τα θεωρείτε «γκρίνιες» όπως «φίλος» Blogger με κατηγόρησε πέρσι, ε… διαβάστε τις εκ των υστέρων κριτικές των εκδηλώσεων όσων έφαγαν και ήπιαν καλά (πάντα τζάμπα) και μείνετε και εσείς ήσυχοι ότι όλα βαίνουν καλώς σε αυτή τη κατακαημένη χώρα.

Εμείς πάντως, μετά τα διδάγματα που αποκομίσαμε από την υποστήριξη που μας ζητήθηκε πέρυσι από τους Νεμεάτες οινοπαραγωγούς και τη δώσαμε απλόχερα και χωρίς κανένα αντάλλαγμα (δείτε εδώ την αρχική σελίδα)- και στη συνέχεια εισπράξαμε τις κατηγορίες και τα παράπονα φίλων ότι συνιστούσαμε επισκέψεις σε κλειστά οινοποιεία, είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για να  ασχοληθούμε και πάλι με το θέμα… Από τις ιστοσελίδες του House of Wine θα προβάλλουμε συστηματικά όσους οινοποιούς ΘΕΛΟΥΝ να προβληθούν αλλά και έχουν σκοπό να ανταποκριθούν στην προβολή αυτή….

Γι’ αυτό και δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Οινοπαραγωγών Βόρειας Ελλάδας, τους οποίους και συγχαίρουμε –για μια ακόμα φορά- για τη δράση τους αλλά και για τη συνέπειά τους!

____________________________
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13/5/2013: *1. Με ευγενική επιστολή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝΟΑΚΕ) κος Δημήτρης Χατζημιχάλης μας ενημέρωσε σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου ότι το το site της ένωσης ενημερώθηκε σχετικά με το διήμερο εκδηλώσεων για τις ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ. Δείτε την ανακοίνωση εδώ:

Ανοιχτές Πόρτες 2013


25 & 26 Μαΐου 2013 - Ανοιχτές Πόρτες στα επισκέψιμα οινοποιεία των `Δρόμων του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας`.

Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία 10 χρόνια στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.

Με αφετηρία το πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας των μελών της και θέλοντας να δημιουργήσει ένα εορταστικό γεγονός για το κρασί σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», φέτος για δέκατη συνεχή χρονιά πραγματοποιεί την εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» στα επισκέψιμα οινοποιεία του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», και στις 8 Διαδρομές του:

- Διαδρομή του Κρασιού των θεών του Ολύμπου
- Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου
- Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών
- Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας
- Διαδρομή του Κρασιού της Πέλλας-Γουμένισσας
- Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης
- Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής
- Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου


Μπορείτε να προγραμματίσετε από τώρα το σαββατοκύριακο στις 25 & 26 Μαΐου ακολουθώντας μία ή και περισσότερες από τις Διαδρομές του οινοτουριστικού δικτύου των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».Μοιραστείτε το άρθρο: