Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Μπουτάρης και Σκούρας στα 100 κορυφαία οινοποιεία του κόσμου!

Μιά σημαντική διάκριση, που ασφαλώς τιμά την Ελλάδα γενικά, απέσπασαν δύο Ελληνικά οινοποιεία: το Οινοποιείο Σκούρα και το Οινοποιείο Μπουτάρη: Το γνωστό αμερικανικό περιοδικό Wine & Spirits τα κατέταξε ανάμεσα στα 100 κορυφαία οινοποιεία του κόσμου. Τα κριτήρια επιλογής ήσαν η άριστη βαθμολόγηση των κρασιών κάθε οινοποιείου κτα΄το 2009.

Η τελετή της βράβευσης έγινε στο "Galleria", στο San Francisco Design Center, την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

Ο Γιώργος Σκούρας πήγε στην Αμερική γιά την τελετή της βράβευσης, από όπου και γύρισε πρόσφατα, και έδωσε συνέντευξη σχετικά με την βράβευσή του, αλλά και με τις επαφές που είχε στο San Francisco όπου έγινε η τελετή της βράβευσης, το 24/10/2009 Σάββατο στις 2 το μεσημέρι, στην συχνότητα του City 99.5FM και την εβδομαδιαία εκπομπή του Θ. Λέλεκα γιά το κρασί.

Η βράβευση αυτή των δύο ελληνικών οινοποιείων έρχεται σαν συνέχεια και άλλων πρόσφατων επιτυχιών του ελληνικού κρασιού στον διεθνή χώρο, όπως στον ετήσιο διαγωνισμό του αγγλικού περιοδικού Decanter, αλλά και στην δοκιμή του ίδιου περιοδικού των ελληνικών λευκών κρασιών, τον Αύγουστο του 2009, τα οποία το House of Wine έχει ήδη σε προσφορά, δίνοντας την ευκαιρία στους οινόφιλους να δοκιμάσουν και να τιμήσουν τα βραβευμένα ελληνικά κρασιά.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οινοποιείο Μπουτάρη βρίσκεται ήδη στο "Hall of Fame" των διακρίσεων για το συγκεκριμένο περιοδικό, αφού έχει συμπεριληφθεί στις λίστες με τα οινοποιεία της χρονιάς 13 φορές(!) ως τώρα, με πρώτη το 1992, στα 22 χρόνια που το Wine & Spirits δημοσιεύει το Top 100 των οινοποιείων της χρονιάς. Τον ίδιο αριθμό διακρίσεων με το Οινοποιείο Μπουτάρη έχουν μόλις δύο ακόμα διάσημα οινοποιεία στον κόσμο: Το οινοποιείο του Michel Chapoutier στο Ροδανό, και αυτό του Joseph Phelps στην Καλιφόρνια!

Το Ηouse of Wine εύχεται και στα δύο οινοποιεία συνεχείς επιτυχίες. τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.

Μοιραστείτε το άρθρο: