Λόγω έντονης χιονόπτωσης το κατάστημά μας σήμερα 24/1 θα κλείσει στις 11:00

Ανακοίνωση του Κτήματος Αργυρού για την διαθεσιμότητα κρασιών

Μια ανακοίνωση του Κτήματος Αργυρού κυκλοφόρησε πρόσφατα, και αποδεικνύει πρώτα απ’ όλα την προσήλωση του Κτήματος στην ποιότητα, και στη συνέχεια τον σεβασμό στους φίλους του Κτήματος και των κρασιών του.

 

Το Κτήμα λοιπόν μας  ενημερώνει πως, από την εσοδεία του 2021, δεν θα κυκλοφορήσουν από το Κτήμα τα Cuvees Monsignori / Nytkeri / Evdemon και το Αηδάνι. Το ίδιο θα ισχύσει και για το Pure, του «αδελφού» οινοποιείου Volcanic Slopes Vineyards. Τέλος, κανένα κομμάτι των σταφυλιών που τρύγησαν δεν οδηγήθηκε στην διαδικασία του λιασίματος, άρα δεν θα υπάρξουν επίσης 2021 First & Late Release Vinsantos.

Η περίοδος ανάπτυξης του αμπελιού αλλά και η διαδικασία ωρίμασης του φρούτου ήταν εξαιρετικά δύσκολη, με ανομβρία και πολύ υψηλές θερμοκρασίες για παρατεταμένες περιόδους. Οι συνθήκες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και υψηλά επίπεδα σακχάρων, χαρακτηριστικά που μπορούν εύκολα να ξεγελάσουν. Όμως, η πυκνότητα και τα σάκχαρα δεν προήλθαν από μια αργή και ομαλή διαδικασία ωρίμασης, αλλά από την αφυδάτωση ενός όχι τέλεια ώριμου σταφυλιού.

Στο Κτήμα δούλεψαν πάρα πολύ στο αμπέλι και, παρόλο που το 100% των κρασιών αυτών προέρχονται από ιδιόκτητους αμπελώνες, δεν κατάφεραν να φέρουν το φρούτο εκεί που θα ήθελαν.

Τα σταφύλια αυτά μπορούν να δώσουν αρκετά καλά κρασιά, τα οποία μάλιστα θα είναι ευχάριστα στην νιότη τους. Όμως, στο Κτήμα Αργυρού, οι ετικέτες που αναφέρουμε παραπάνω γίνονται με δύο βασικά κριτήρια: την κορυφαία ποιότητα και την μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης – κριτήρια που δεν μπορούσαν να καλύψουν φέτος.

Όμως υπάρχουν και καλά νέα. Το Κτήμα Αργυρού Ασύρτικο 2021 θα συμπεριλαμβάνει όλους τους αμπελώνες που άλλες χρονιές πηγαίνουν στα Cuvees και Vinsanto. Άρα πιθανά μιλάμε για μια από τις καλύτερες εμφιαλώσεις στην ιστορία της ετικέτας. Σε αυτή της την εκδοχή, η εσοδεία του 2021 θα δώσει όμορφες φιάλες, από την κυκλοφορία του κρασιού και για τα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια.

Η ανακοίνωση του Κτήματος Αργυρού κλείνει ως εξής:

«Στο Κτήμα Αργυρού μένουμε προσηλωμένοι στην ποιότητα. Και αποδεικνύουμε το πόσο σοβαρές είναι οι εμμονές μας με το τι είμαστε έτοιμοι να χάσουμε για αυτές.»

 

Είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά αναγκαία για την διατήρηση της ποιότητας στα επίπεδα που μας έχει συνηθίσει το Κτήμα. Εμείς από το House of Wine συγχαίρουμε τον Ματθαίο Αργυρό για την απόφασή του αυτή, και λυπούμαστε που (προσωρινά ελπίζουμε!) θα στερηθούμε τα θαυμάσια κρασιά του!

Μοιραστείτε το άρθρο: