Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Αποκαλύπτουμε τους «Πρωταθλητές των κρασιών του 1ου εξαμήνου του 2018»!

Από τον Τ. Πικούνη

Όπως κάθε χρόνο, στο Newsletter του Ιουλίου του House of Wine, αποκαλύπτουμε και δημοσιεύουμε τους «Πρωταθλητές των κρασιών του 1ου Εξαμήνου του 2018!

Τι είναι όμως οι «Πρωταθλητές»*; Είναι τα κρασιά που ήλθαν πρώτα μέχρι την 30η Ιουνίου 2018 στις πωλήσεις του House of Wine. Είναι οι Πρωταθλητές που εσείς αναδείξατε μέσα από τις αγορές σας, οι δικοί σας Πρωταθλητές. Αυτοί δηλαδή που δεν αναδείχθηκαν από την "ψήφο" κάποιων "ειδικών", αλλά από την δημοκρατική ψήφο των πελατών του House of Wine, την ψήφο που "μετράει" περισσότερο από όλες, τις αγορές σας! Όλα δε τα στοιχεία -όπου δεν αναφέρεται διαφορετικά- αφορούν σε αριθμό φιαλών

Δεν διεκδικούμε δάφνες στατιστικής της πανελλήνιας πώλησης κρασιών, αλλά επειδή τα κρασιά μας πωλούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα, από το Καστελόριζο μέχρι τον Έβρο, και σε ένα ευρύτατο κοινό από άποψη εισοδημάτων, εκπαίδευσης, ηλικιών κλπ., πιστεύουμε ότι -ελλείψει άλλης παρόμοιας στατιστικής από οπουδήποτε αλλού- μπορούμε να δώσουμε μια ιδέα στους φίλους μας των προτιμήσεων του οινόφιλου κοινού πανελλαδικά. Εξ' άλλου, το "δείγμα" μας είναι πολύ μεγαλύτερο των 1000 ατόμων που συνήθως χρησιμοποιούν οι "επίσημοι" στατιστικοί οργανισμοί και εταιρείες. Αναγνωρίζουμε βεβαίως το γεγονός ότι οι προωθητικές μας ενέργειες επηρεάζουν την κατάταξη των κρασιών, αλλά και πάλι δεν θεωρούμε ότι αυτές οι ενέργειες είναι ιδιαίτερα καθοριστικές για την σειρά των κρασιών…

Οι «Πρωταθλητές» παραγωγοί

Αυτή τη φορά θα ξεκινήσουμε... ανάποδα: Από τους παραγωγούς που πρώτευσαν, των οποίων δηλαδή τα κρασιά είχαν τις περισσότερες πωλήσεις το εξάμηνο που μόλις πέρασε στο House of Wine.

1ο λοιπόν  με Χρυσό σε συνολικές πωλήσεις κρασιών (αριθμό φιαλών και αξία) το  1ο εξάμηνο του 2018 είναι το Κτήμα Κυρ-Γιάννη! Συγχαίρουμε θερμά τον επικεφαλής του Κτήματος Στέλλιο Μπουτάρη, τόσο για την ποιότητα των κρασιών του όσο και για την προσωπική του συμβολή στην προώθηση των κρασιών του μέσα από το House of Wine!

2ο με Αργυρο μετάλλιο -όπως και το 2017 (σε πωλήσεις φιαλών), το Κτήμα Αβαντίς και το "χρυσό" ζευγάρι της Ελληνικής Οινοποιίας, η Λένγκα και ο Απόστολος. Συγχαρητήρια από όλους μας...

Όπως και πέρυσι, το Χάλκινο μετάλλιο μαζί με την 3η θέση σε πωλήσεις φιαλών πηγαίνει στο Κτήμα ΑΛΦΑ και στον επικεφαλής του Άγγελο Ιατρίδη, που επιβεβαιώνουν τη σταθερή τους προσήλωση στην ποιότητα. Θερμά συγχαρητήρια και... εις ανώτερα!

Το οινοποιείο με τα περισσότερα κρασιά στους "Πρωταθλητές" είναι το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, με 5 κρασιά και ακολουθεί το Κτήμα Αβαντίς με 2 κρασιά.

Πάμε τώρα στα κρασιά...

Οι «Πρωταθλητές» των Πρωταθλητών


Φέτος, πρώτο των πρώτων το Κτήμα Αβαντίς Λευκό,  1ο σε πωλήσεις και το 2016, 2014 και 2012, 2ο το 2017, 3ο το 2013! Δίκαια, αφού μέχρι πρόσφατα, για να απολαύσει κανείς στο κρασί του ποιοτικά χαρακτηριστικά αντίστοιχα με αυτά που συναντάμε στο λευκό κτήμα Αβαντίς, έπρεπε να κοιτάξει σε άλλη κατηγορία τιμής! Ένας "γεννημένος" πρωταθλητής, ένα διαχρονικάβραβευμένο κρασί από τις αγορές των φίλων του House of Wine!

2ο σε πωλήσεις το Βιβλία Χώρα Λευκός , 1ο σε πωλήσεις κρασί του House of Wine το 20172015 και 2014, 2ο το 2016! Αγαπημένο λευκό κρασί με εξωτικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ένα νεοκοσμίτικο προφίλ. Έντονα φυτικά και βοτανικά αρώματα σε συνδυασμό με εξαιρετική οξύτητα το κάνουν ιδιαίτερα ευέλικτο σε συνδυασμούς με φαγητό, αλλά και πολύ απολαυστικό.

3ο κρασί στη λίστα των Πρωταθλητών, η Μαλαγουζιά του Κτήματος ΑΛΦΑ. Κρυστάλλινο και τραγανό, με λαμπερό πρασινο-κίτρινο χρώμα και έντονο άρωμα με νότες λουλουδιών, εσπεριδοειδών και αρωματικών βοτάνων. Εξαιρετική ισορροπία δροσιά και φινέτσα στο στόμα, με ζωηρή και μακράς διάρκειας επίγευση.

Φέτος επαναλαμβάνεται ένα... φαινόμενο που το είδαμε και πέρυσι: Τα 13 από τα 15 κρασιά της λίστας των Πρωταθλητών είναι... λευκά! Απίστευτο και όμως αληθινό! Αυτό δείχνει την κυριαρχία των λευκών κρασιών, όπως το δείχνει και το γεγονός ότι το 51,09% των πωλήσεων σε φιάλες και το 46,62% των πωλήσεων σε αξία είναι Λευκά κρασιά, ενώ το 35,35% των πωλήσεων σε φιάλες και το 41,29% σε αξία είναι Ερυθρά και το 13,56% και 12,09% είναι ροζέ!

Είναι εντυπωσιακή επίσης η κυριαρχία πλέον των Ελληνικών κρασιών: Μόνο 1 κρασί από το διεθνή αμπελώνα μπήκε το 1ο εξάμηνο στους Πρωταθλητές, και έτσι -ποιο άλλο!- η... αιωνόβια πιά Ισπανίδα μεγάλη κυρία, η Viña Esmeralda του Torres βρίσκεται στους "Πρωταθλητές των Πρωταθλητών", στην θέση.

Οι Πρωταθλητές Ερυθρών, Λευκών και Ροζέ

Τα ερυθρά, τα λευκά και τα ροζέ κρασιά έχουν και αυτά τους Πρωταθλητές τους! Σας δίνουμε εδώ τα 15 κρασιά που εσείς φέρατε στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων του House of Wine σε κάθε κατηγορία.

Οι Πρωταθλητές Λευκών


Οι Πρωταθλητές των ΕρυθρώνΟι Πρωταθλητές των Ροζέ
Στην υγειά σας!Διαβάστε επίσης το άρθρο Τι είναι -αλλά και τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ- οι "Πρωταθλητές";

Μοιραστείτε το άρθρο: