Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Μεγάλη καταστροφή στην παραγωγή κρασιών της Χιλής

Μεγάλη καταστροφή στην παραγωγή κρασιών της Χιλής Ο πρωτοφανής σεισμός στην Χιλή χτύπησε σκληρά και την βιομηχανία οίνου της χώρας: Οι αρχικές εκτιμήσεις υπολογίζουν την ποσότητα του κρασιού που καταστράφηκε σε 100 εκατομμύρια φιάλες, ή περίπου το ένα έκτο των ετησίων εξαγωγών οίνου της χώρας. Ο Antonio Larrain, γενικός διευθυντής της Εταιρείας Οίνων της Χιλής υπολόγισε ότι το 20% περίπου των αποθηκευμένων κρασιών της Χιλής, αξίας 300 εκ. δολλαρίων, είναι πιθανόν να έχει χαθεί. Και αυτό χωρις να υπολογισθεί η ζημιά στις υποδομές, από τα υπόγεια δίκτυα άρδευσης μέχρι και τις αποθήκες.

Η Ένωση Οινοπαραγωγών της Χιλής, μετά από έκτακτο συμβούλιο ανακοίνωσε ότι το 12% της παραγωγής οίνου της χώρας έχει χαθεί. Μεμονωμένες όμως αναφορές που έρχονται από τα οινοποιία, συνιστούν ότι η ζημιά μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη. Πολλά οινοποιεία με ζημιές έως και 80%, ανακοίνωσαν δημόσια ζημιές της τάξης του 12-15% επειδή φοβούνται ότι οι διεθνείς διανομείς οίνων θα τερματίσουν τα συμβάλαια διανομής μαζί τους, αν πληροφορηθούν την αλήθεια.

Λόγω της έλλειψης νερού, πολλά αμπέλια έχουν να ποτιστούν πάνω από 10 ημέρες, και αυτό σε μιά περίοδο ζέστης είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την φετεινή παραγωγή.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές προήλθαν από την πτώση των μεγάλων αποθηκευτικών σιλό, αλλά και απο τα βαρέλια που έφυγαν από τις βάσεις τους και έσπασαν, πλημμυρίζοντας τα οινοποιεία με merlots, carmeneres και cabernet sauvignon. Σε άλλες περιπτώσεις ολόκληρες αποθήκες κατέρρευσαν.

Οι παραγωγοί προσπαθούν να βρουν γεννήτριες για να μπορέσουν να λειτουργησουν τα ποτιστικά τους συστήματα, αφού στις περισσότερες περιοχές δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Αλλά και τα κανάλια που έφερναν νερό από τα γύρω βουνά στις κοιλάδες με τα αμπέλια, έχουν και αυτά καταστραφεί, με το νερό να τρέχει ελεύθερο από τις βουνοπλαγιές.

Μοιραστείτε το άρθρο: