Την Καθαρά Δευτέρα το κατάστημά μας στο Χαλάνδρι θα είναι ανοικτό 10:00-18:00

Έκθεση "elBulli: Ferran Adria, Η Τέχνη του Φαγητού"

Έκθεση "elBulli: Ferran Adria, Η Τέχνη του Φαγητού"
Αν αυτό το καλοκαίρι βρεθείτε στο Λονδίνο, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Somerset House, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στο κέντρο του Λονδίνου που φιλοξενεί μια μεγάλη αναδρομική έκθεση για μια παγκόσμια μορφή της γαστρονομίας, τον Ferran Adria, και το εστιατόριο που δημιούργησε και που έγινε το κορυφαίο στον κόσμο, το elBulli.

Σε συνεργασία με την Estrella Damm, η έκθεση "elBulli: Ferran Adria, Η Τέχνη του Φαγητού" είναι η πρώτη έκθεση στον κόσμο αφιερωμένη σε ένα σεφ και στο εστιατόριό του. Η αναδρομική έκθεση αναδεικνύει την τέχνη της κουζίνας και την κουζίνα ως τέχνη με τη ματιά στα παρασκήνια του θρυλικού εργαστηρίου και στην κουζίνα του διεθνούς φήμης εστιατορίου, που σερβίριζε τα εξαίσια πιάτα του στην Cala Montjoi, ένα μικρό γραφικό κόλπο στην καταλανική ακτή κοντά στη Roses, για πάνω από 50 χρόνια.

Χαρτογραφώντας την εξέλιξη του elBulli, η έκθεση συνίσταται σε μια σε βάθος multimedia παρουσίαση καθενός από τα βασικά συστατικά που συνθέτουν την γαστρονομική και δημιουργική ιδιοφυία του Ferran Adria και της ομάδας του: Έρευνα (χειρόγραφες σημειώσεις και χειρόγραφα σκίτσα). Προετοιμασία (μοντέλα από πλαστελίνη, τα οποία έγιναν για όλα τα πιάτα που σερβίρονταν, ως μέσο για τον έλεγχο της ποιότητας, των χρωμάτων, του μεγέθους και της θέσης της μερίδας στο πιάτο, και τα ειδικά σχεδιασμένα σκεύη που χρησιμοποιούνταν). Παρουσίαση (αρχικό μενού γευσιγνωσίας, μαχαιροπίρουνα τοποθετημένα στα τραπέζια και εξαιρετικές φωτογραφίες από τις δημιουργίες που έχουν ληφθεί από τον κατάλογο που πρόκειται να δημοσιευθεί από την Phaidon το επόμενο έτος), καθώς και επαίνους (πρωτότυπο σχόλια για το εστιατόριο και άλλα αποκόμματα τύπου). Σε συνδυασμό με το αρχειακό υλικό του σεφ και της πελατείας, τα εκθέματα της έκθεσης είναι η απόδειξη του ανυπέρβλητου ταλέντου, της ευφυΐας και της φιλοδοξίας του Adrià.

Ο Adrià είπε για την έκθεση στο Somerset House: "Ακόμα κι αν το εστιατόριο του elBulli έχει πλέον κλείσει, το πνεύμα του elBulli εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ ζωντανό και η έκθεση αυτή είναι ένας από τους τρόπους για να διατηρηθεί έτσι. Για κάποιους, ελπίζω ότι θα αναβιώσει καλές αναμνήσεις, και για άλλους θα δώσει μια γεύση της εξαίρετης, μοναδικής γαστριμαργικής εμπειρίας. Συνολικά, είναι μια ωδή στη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την καινοτομία, το ταλέντο και την ομαδική εργασία του καθενός στο elBulli, αλλά κυρίως των παγκοσμίου φήμης σεφ που εκπαιδεύτηκαν μαζί μας και μετέφεραν αυτές τις αξίες στα δικά τους εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.

Είμαι ενθουσιασμένος που θα το παρουσιάσω στο Λονδίνο, στο διάσημο Somerset House, ένα άλλο δημιουργικό κέντρο το οποίο, όπως και το elBulli, πάντα σας προσκαλεί να δοκιμάσετε κάτι νέο και ίσως λίγο απρόβλεπτο
"



"elBulli: Ferran Adria, Η Τέχνη του Φαγητού"
Σε συνεργασία με Estrella Damm και με τη συνεργασία της Generalitat de Catalunya και το Institut Ramon Llull
5 Ιουλίου έως 29 Σεπτεμβρίου 2013
Καθημερινά 10.00-18.00
Embankment Galleries West, Νότια Πτέρυγα



Μοιραστείτε το άρθρο: