| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

2 Ελληνικά κρασιά ανάμεσα στα 25 καλύτερα ροζε του κόσμου!

Η VinePair αυτοπροσδιορίζεται σαν  «η μεγαλύτερη εταιρεία ψηφιακών μέσων που παρέχει προσβάσιμο, διασκεδαστικό και εμπνευσμένο περιεχόμενο σχετικά με τα ποτά και τις εμπειρίες που έχετε με ένα ποτήρι στο χέρι». Και μάλλον ο αυτοπροσδιορισμός είναι σωστός! Έτσι λοιπόν είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ανάμεσα στα κορυφαία ροζέ κρασιά που επέλεξαν για το 2021 οι συνεργάτες την, συγκαταλέγονται και 2 ελληνικά ροζέ, και τα δύο ανάμεσα στα 10 πρώτα και το ένα από αυτά  2ο στην κατάταξη! Ποια είναι αυτά; Διαβάστε παρακάτω!

Διαβάστε Περισσότερα

4 GIN για τέλεια G&T και όχι μόνο

Φθινοπώριασε για τα καλά τις τελευταίες μέρες, οπότε τί καλύτερο από ένα άρθρο για τα ποτά που θα μας συντροφεύσουν αυτήν την εποχή του χρόνου. Ο λόγος για το gin και το διαχρονικό ταίρι του το tonic.


Σήμερα θα μιλήσουμε για 4 αγαπημένα gin, με διαφορετικά αρωματικά χαρακτηριστικά ικανά να καλύψουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Πλάι τους θα βάλουμε εξαιρετικά tonic αλλά και mixers για το απόλυτο πάντρεμα γεύσεων.  

Διαβάστε Περισσότερα

H παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής αφρώδων οίνων

Στις 22 Οκτωβρίου (τρίτη Παρασκευή του Οκτωβρίου) γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρας σαμπάνιας. Η γιορτή του πιο ξακουστού αφρώδους κρασιού που προκαλεί παραλήρημα στους οινόφιλους όλου του κόσμου. Των κρασιών που έχουν εμπνεύσει τους οινοποιούς σε όλα τα μήκη της γης. Αυτά που παράγονται με την ‘παραδοσιακή μέθοδο’ ή αλλιώς την μέθοδο της Καμπανίας. Αυτή είναι και η στιγμή να βάλουμε στο μικροσκόπιο τα πιο εκλεπτυσμένα αφρώδη κρασιά και να ανακαλύψουμε την μέθοδο παραγωγής τους με όσο πιο απλά λόγια γίνεται.

Διαβάστε Περισσότερα

Τρία βελούδινα Merlot για τον Οκτώβρη

Ο δέκατος μήνας του χρόνου έχει μια μοναδική ομορφιά. Αυτή η ιδιαίτερη παλέτα των χρωμάτων του Φθινοπώρου είναι σαν ζωγραφιά. Οι πρώτες βροχές, το κούρνιασμα κάτω από τις κουβέρτες και οι πρώτες φθινοπωρινές βόλτες αρχίζουν και γίνονται συνήθεια πλέον. Όπως 'συνήθεια' γίνονται και τα κόκκινα κρασιά! Και τι καλύτερο για το μήνα που αλλάζει την εποχή από ένα βελούδινο Merlot! Αυτά είναι τρία ξεχωριστά και βελούδινα ελληνικά Merlot που σίγουρα θα σας κερδίσουν. 

Διαβάστε Περισσότερα

Κτήμα Μάτσα: Ένα ταξίδι πίσω στο Χρόνο

Χθες έκανα ένα ταξίδι στο χρόνο. Περνώντας με το αυτοκίνητο την είσοδο του Κτήματος Μάτσα, ξαφνικά ένοιωσα να γυρνώ περίπου… 5 δεκαετίες πίσω! Παλιός Αγιοπαρασκευιώτης εγώ, με τα παιδικά μου χρόνια στη φύση της τότε Αγίας Παρασκευής και των Μεσογείων γενικότερα, ένιωσα να βυθίζομαι στις εικόνες, στις μυρωδιές και στο περιβάλλον εκείνης της εποχής: χαλικάκι πάνω στο φυσικό χώμα, πούσι από τα πολλά πεύκα να σκεπάζει σχεδόν τα πάντα, πρασινάδα, αγριόχορτα, παρτέρια με τούβλα και λάσπη σαν περιθώρια, παλιά πετρόκτιστα κτίσματα, ξύλινα κουφώματα βαμμένα πράσινα ή κεραμιδιά με λαδομπογιά, υποστατικά, ξύλινα στέγαστρα… σωροί από πέτρες και ξύλα εδώ και εκεί… μαγεία!

Διαβάστε Περισσότερα

Γήινα αρώματα και σε ποια κρασιά θα τα βρούμε

Αν και με αρκετή καθυστέρηση έπεσαν επιτέλους οι πρώτες Φθινοπωρινές βροχές. Εμένα οι πρώτες βροχές με βρήκαν στις παρυφές του όρους Πάικου στην Γουμένισσα, όπου μετά από λίγη ώρα βροχής άρχισαν να αναδύονται από την γη όμορφα Φθινοπωρινά αρώματα. Αυτά τα αρώματα μου έφεραν στο μυαλό κρασιά με γήινα χαρακτηριστικά, που μας παραπέμπουν στην γη.

Θα μου πείτε μπορεί ένα κρασί να μυρίζει μανιτάρι, σαν το έδαφος του δάσους μετά την βροχή ή ακόμα και τούβλο ή πέτρα και να μας αρέσει; Μπορεί και μάλιστα αυτά τα αρώματα είναι συνδεδεμένα με σπουδαία κρασιά. Όπως σε όλες τις κατηγορίες αρωμάτων όλα είναι θέμα ισορροπίας! Αν ένα κρασί μυρίζει μόνο μανιτάρι ή γη είναι μονοδιάστατο. Αν όμως αυτά τα αρώματα συνυπάρχουν με άλλα όπως τα φρούτα τότε μιλάμε για πολυπλοκότητα κάτι που το αναζητάμε στα κρασιά. Πάμε όμως να δούμε τα 4 πιο συχνά γήινα ‘αρώματα’ και σε ποια κρασιά τα συναντάμε γιατί έως τώρα είμαι σίγουρη ότι δεν έχετε πειστεί ότι σας μιλάω για κρασιά και μάλιστα για κρασιά εξαιρετικής ποιότητας.

Διαβάστε Περισσότερα

Παντρέματα από τον ίδιο τόπο

Λέγεται συχνά ότι “What grows together, goes together”, δηλαδή ότι προέρχεται από τον ίδιο τόπο, ταιριάζει και στο τραπέζι! Το ταίριασμα τοπικών κρασιών με τοπικές συνταγές είναι τόσο παλιό όσο η ‘εφεύρεση’ του κρασιού. Tόσο τα κρασιά όσο και οι τρόποι μαγειρέματος έχουν αναπτυχθεί ανά τους αιώνες ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους. Είναι άλλωστε και ένας από τους πιο ασφαλείς ‘κανόνες’ του συνδυασμού κρασιού και φαγητού. Πόσες φορές έχουμε γράψει ότι τα κατσικίσια τυριά ταιριάζουν πολύ με τα Sauvignon Blanc της κοιλάδας του Λίγηρα. Δεν είναι τυχαίο ότι η κοιλάδα του Λίγηρα φημίζεται και για τα κατσικίσια τυριά. Αν δεν έχετε πειστεί ακόμα πάμε να δούμε μερικά παραδείγματα ακόμα.

 

Διαβάστε Περισσότερα

Malbec και Torrontes, τα αστέρια της Αργεντινής

Η Αργεντινή είναι χώρα της Νότιας Αμερικής, η οποία τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει εξελιχθεί σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες του Νέου Κόσμου όσον αφορά την αμπελοκαλλιέργεια και τις εξαγωγές κρασιού, με τους αμπελώνες να καλύπτουν έκταση 197.965 εκταρίων. Οι αμπελουργικές περιοχές της Αργεντινής εκτείνονται από βορά προς νότο σε μία στενή λωρίδα στους πρόποδες της οροσειράς των Άνδεων. Από τις πιο ψυχρές περιοχές στο βόρειο τμήμα με κάποιους από του υψηλότερους αμπελώνες σε όλο τον κόσμο, τις πιο ξηρές περιοχές της Mendoza μέχρι νοτιότερα στις ακτές του Ατλαντικού αλλά και την Παταγονία, η Αργεντινή προσφέρει πολλά διαφορετικά και ενδιαφέροντα στυλ κρασιών. Η Mendoza είναι η πιο σημαντική περιοχή από πλευράς ποσότητας καθώς εκεί συγκεντρώνεται περίπου το 75% της παραγωγής αλλά και τα περισσότερα οινοποιεία.

Διαβάστε Περισσότερα

Αποδεχόμαστε το Φθινόπωρο με 6 ιδανικά κρασιά

Καλό Φθινόπωρο είπαμε; Έως τώρα απέφευγα να πω αυτή την φράση! Όμως όσο και αν θέλω να μείνω στο καλοκαίρι, το φθινόπωρο είναι εδώ και ημερολογιακά πια! Οπότε θα ευχηθώ με 6 κρασιά που ταιριάζουν στις θερμοκρασίες και στα φαγητά που φέρνει μαζί του αυτή η εποχή. 6 κρασιά που θα μας κάνουν πιο εύκολη την μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο. Με την αλλαγή της εποχής άλλωστε δεν θα αλλάξει μόνο το χρώμα στα φύλλα των δέντρων, θα αναπροσαρμόσουμε και κάποιες από τις γαστρονομικές μας συνήθειες.

Διαβάστε Περισσότερα

Local for the WINe


6 μοναδικές ποικιλίες και κρασιά που πρέπει όλοι να δοκιμάσουν!

 

Έχουμε την ευκαιρία να ζούμε σε μια χώρα οινοπαραγωγικά ‘πολυποικιλιακή’ με αν όχι εξαιρετικά, τουλάχιστον -όλο και πιο- ενδιαφέροντα κρασιά. Θαυμάσια μικροκλίματα φιλοξενούν τόσο διεθνείς όσο και γηγενείς ποικιλίες με τις τελευταίες να σκαρφαλώνουν συνεχώς στην κορυφή της λίστας αναζήτησης των καταναλωτών.

Οι γηγενείς ποικιλίες αποτελούν ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των Ελλήνων παραγωγών και μία μαγική οινική διέξοδο για όποιον θέλει να δοκιμάζει κάτι διαφορετικό. Για κείνους που διαθέτουν απαιτητικό ουρανίσκο και για όσους είναι πρόθυμοι να αναζητήσουν ιδιαίτερες γεύσεις από κάθε γωνιά του ελληνικού αμπελώνα, αυτές είναι 6 υπέροχες γηγενείς λευκές ποικιλίες.

Διαβάστε Περισσότερα

ΟΙΝΟλόγιο