Αρθρογράφοι

Μαργαρίτα Σκιάφου

Diageo Bar Academy Trainer

Δέσποινα Σπυριδάκη

Η Δέσποινα Σπυριδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στον Ροδανό της Γαλλίας. Κάποια χρόνια αργότερα, βρέθηκε να μεγαλώνει στην όμορφη Καλαμάτα.

Αποφοίτησε από το Canterbury Christ Church University με ειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος της για την εστίαση την οδήγησε να επικεντρωθεί στον χώρο του κρασιού και των αποσταγμάτων μέσω του Wine & Spirit Education Trust.

Έχει εργαστεί σε κάποια από τα κορυφαία εστιατόρια και ξενοδοχεία της χώρας, αλλά η πανδημία  την οδήγησε έτσι ώστε να επικεντρωθεί στο yachting provisioning για λογαριασμό μιας μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας κρασιού.Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται στην εταιρεία Diageo ως Reserve Brand Ambassador, εκφράζοντας την αγάπη της για τα αποστάγματα.

Στον ελεύθερο χρόνο της, απολαμβάνει τα αγαπημένα αποστάγματα την φύση και τη συντροφιά των αλόγων, ένα πάθος που τη συνοδεύει από την παιδική ηλικία.

Μαρία Κεφάλα

Η Μαρία Κεφάλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Α.Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης.

Το 2004 με αφορμή μία αγγελία της οποίας το απόκομμα εφημερίδας κρατά ακόμη, ξεκίνησε να εργάζεται σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής, εισαγωγής και διανομής κρασιών και ποτών στην Ελλάδα. Kάπως έτσι ξεκινά το ταξίδι της στον μαγικό κόσμο του κρασιού!

Παράλληλα, καταρτίζεται με σπουδές στο κρασί, αποκτώντας τους τίτλους WSET Foundation και Intermediate Certificate καθώς και το WSET HESTIA Advanced Certificate αλλά και με πτυχίο Digital Marketing, με στόχο να συνδυάσει δύο μεγάλες της αγάπες, το κρασί και την τεχνολογία.

Έχει εργαστεί σε κορυφαίες εταιρείες παραγωγής, εμπορίας και διανομής κρασιού και έχει διαχειριστεί ένα σημαντικό portfolio οινοποιείων από όλο τον κόσμο.

Από το 2020 συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία και ανάπτυξη της καινοτόμου πλατφόρμας oensights.com, η οποία συλλέγει, αναλύει και παρουσιάζει δεδομένα από το ελληνικό και παγκόσμιο οινικό οικοσύστημα για τους επαγγελματίες του κρασιού.