| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
A photo of Τάσος Πικούνης

Τάσος Πικούνης

Σύμβουλος Μarketing

Ο Τάσος Πικούνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Βαρβάκειο, και εισήχθη πρώτος στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ από όπου και αποφοίτησε δεύτερος. Εργάσθηκε σαν Αρχιτέκτονας και διακρίθηκε με πλήθος βραβείων Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών, αλλά και σαν δημιουργός σημαντικών δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων.

Από το 1983 επικεντρώθηκε στην Πληροφορική και στο Marketing μέσω Internet.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος/Διευθύνων Σύμβουλος σε σημαντικές εταιρείες Πληροφορικής και εταιρείες Ανάπτυξης Λογισμικού με δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία στο Internet & Digital Marketing και στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο, και κάτω από την διεύθυνσή του έχουν αναπτυχθεί και υλοποιηθεί σημαντικά έργα σε θέματα Πληροφορικής, Ιατρικής Πληροφορικής και Στατιστικής χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης, της Eurostat και της Ευρωπαικής Επιτροπής, είτε απ' ευθείας είτε μέσα από συνεργασίες με την Ευρωπαική Επιτροπή.

Σήμερα είναι Σύμβουλος Marketing του House of Wine.

2 Ελληνικά κρασιά ανάμεσα στα 25 καλύτερα ροζε του κόσμου!

Η VinePair αυτοπροσδιορίζεται σαν  «η μεγαλύτερη εταιρεία ψηφιακών μέσων που παρέχει προσβάσιμο, διασκεδαστικό και εμπνευσμένο περιεχόμενο σχετικά με τα ποτά και τις εμπειρίες που έχετε με ένα ποτήρι στο χέρι». Και μάλλον ο αυτοπροσδιορισμός είναι σωστός! Έτσι λοιπόν είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ανάμεσα στα κορυφαία ροζέ κρασιά που επέλεξαν για το 2021 οι συνεργάτες την, συγκαταλέγονται και 2 ελληνικά ροζέ, και τα δύο ανάμεσα στα 10 πρώτα και το ένα από αυτά  2ο στην κατάταξη! Ποια είναι αυτά; Διαβάστε παρακάτω!

Διαβάστε Περισσότερα

Κτήμα Μάτσα: Ένα ταξίδι πίσω στο Χρόνο

Χθες έκανα ένα ταξίδι στο χρόνο. Περνώντας με το αυτοκίνητο την είσοδο του Κτήματος Μάτσα, ξαφνικά ένοιωσα να γυρνώ περίπου… 5 δεκαετίες πίσω! Παλιός Αγιοπαρασκευιώτης εγώ, με τα παιδικά μου χρόνια στη φύση της τότε Αγίας Παρασκευής και των Μεσογείων γενικότερα, ένιωσα να βυθίζομαι στις εικόνες, στις μυρωδιές και στο περιβάλλον εκείνης της εποχής: χαλικάκι πάνω στο φυσικό χώμα, πούσι από τα πολλά πεύκα να σκεπάζει σχεδόν τα πάντα, πρασινάδα, αγριόχορτα, παρτέρια με τούβλα και λάσπη σαν περιθώρια, παλιά πετρόκτιστα κτίσματα, ξύλινα κουφώματα βαμμένα πράσινα ή κεραμιδιά με λαδομπογιά, υποστατικά, ξύλινα στέγαστρα… σωροί από πέτρες και ξύλα εδώ και εκεί… μαγεία!

Διαβάστε Περισσότερα

Εκδήλωση HOW: Επιστροφή στην κανονικότητα

Σήμερα, επιτέλους, γυρίσαμε στην κανονικότητα του κρασιού, όπως το ξέραμε πριν ο κοροναϊός μας κλείσει μέσα και πριν μας επιβάλλει τον «ζουρλομανδύα» των λογής απαγορεύσεων και περιορισμών! Σήμερα επιτέλους είχαμε την πρώτη εκδήλωση του House of Wine! Την Εκδρομή Wines of Athens στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκου! Μια εκδήλωση που οι θέσεις κλείστηκαν μόλις σε 2 ώρες από την δημοσίευσή της στις ιστοσελίδες του House of Wine!

Διαβάστε Περισσότερα

To Noma πρώτο εστιατόριο στον κόσμο!

René Redzepi

Οι φίλοι της υψηλής εστίασης μπορούν επιτέλους να χαμογελάσουν:

Τα βραβεία για τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο - μια εκδήλωση που θεωρείται Όσκαρ του κόσμου της καλής εστίασης – είναι πάλι εδώ, μετά την περυσινή αναγκαστική παύση λόγω κοροναιού. Τελικά επέστρεψε και τα δύο εστιατόρια στην κορυφή της λίστας βρίσκονται στην Κοπεγχάγη! Η Νο.1 θέση φέτος πηγαίνει σε αυτό που είναι ίσως σήμερα το πιο γνωστό όνομα στη γαστρονομία: το Noma. Το εστιατόριο τριών αστέρων Michelin του Δανού (Αλβανού την καταγωγή) σεφ René Redzepi άνοιξε για πρώτη φορά στη γειτονιά Christianhavn της Κοπεγχάγης το 2003 και πήρε για πρώτη φορά την κορυφαία θέση στα βραβεία των 50 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο το 2010.

 

Διαβάστε Περισσότερα

Προτείνουμε "μεγάλες" ποικιλίες σε προσιτές τιμές

Εμείς οι φίλοι του κρασιού είμαστε γενικά… φιλέλληνες! Αγαπάμε τα Ελληνικά κρασιά, αυτά κυρίως αγοράζουμε γιατί ως γνωστόν «τα Ελληνικά προϊόντα είναι τα καλύτερα του κόσμου», από το Ελληνικό αρνάκι του Πάσχα που το διπλοπληρώνουμε σε σχέση π.χ. με το Βουλγάρικο- και ας βόσκουν μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρυά!- μέχρι τα κρασιά. Είτε το κάνουμε επειδή το πιστεύουμε, είτε «την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούντες» νομίζοντας ότι τα ξένα κρασιά είναι πανάκριβα, κάνουμε λάθος! Τα ξένα κρασιά είναι συνήθως καλύτερα, και δεν χρειάζεται να σηκώσουμε την Τράπεζα της Ελλάδος για να απολαύσουμε ένα εξαιρετικό Chablis ή ένα υπέροχο Riesling από την εσπερία!

Διαβάστε Περισσότερα

Αποτελέσματα του σημαντικότερου Διαγωνισμού Οίνου του κόσμου: Decanter Awards, τα Ελληνικά Μετάλλια

Τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα του μεγαλύτερου και σημαντικότερου διαγωνισμού Οίνου στον κόσμο ανακοινώθηκαν χθες 7 Ιουλίου: Ο διαγωνισμός Decanter World Wine Awards (ή σε συντομία DWWA), έχει τη μεγαλύτερη παγκόσμια εμβέλεια από οποιοδήποτε άλλο διαγωνισμό οίνου. Είναι η αξιόπιστη σχέση που έχει το περιοδικό Decanter - το κορυφαίο περιοδικό οίνου στον κόσμο - με ένα διεθνές κοινό τόσο καταναλωτών όσο και εμπόρων που κάνει τον DWWA να ξεχωρίζει από τους άλλους διεθνείς διαγωνισμούς.

Διαβάστε Περισσότερα

Forrest Gump ή το καλύτερο κρασί που έγινε ποτέ!

Τι είναι αυτό που κάνει ένα κρασί "μεγάλο"?  Ασφαλώς, πολλοί παράγοντες: Το μικροκλίμα και οι συνθήκες της περιοχής (το terroir), η σύνθεση των ποικιλιών, η όλη διαδικασία και τεχνική της οινοποίησης, το ταλέντο του οινοποιού... και τόσοι άλλοι παράγοντες. ι κάνει όμως ένα κρασί να καταλήγει σαν το γενικά αποδεκτό καλύτερο κρασί του 20ου αιώνα; Τίποτα από τα παραπάνω, αντίθετα: Μια σειρά λαθών σε όλες σχεδόν τις φάσεις της παραγωγής! Γνωρίστε το Château Cheval Blanc του 1947, το κρασί που σχεδόν όλοι οι ειδικοί θεωρούν σαν το καλύτερο κρασί του 20ου αιώνα και (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) το καλύτερο κρασί που έγινε ποτέ! Είναι το κρασί που κάθε φανατικός οινόφιλος ονειρεύεται να δοκιμάσει πριν πεθάνει, και που θα ταξίδευε χιλιάδες χιλιόμετρα για να το γευθεί.

Διαβάστε Περισσότερα

Concours Mondial de Bruxelles: Έξω πάμε (αρκετά) καλά!

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 28ου Διαγωνισμού Concours Mondial de Bruxelles, ενός από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς Οίνου στον κόσμο. Παρόλο που η πανδημία συνεχίζεται και η διοργάνωση εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας παραμένει ένα πολύ δύσκολο έργο, ο διαγωνισμός επέλεξε να μην αναβληθεί, προς το συμφέρον της βιομηχανίας οίνου, διατηρώντας ταυτόχρονα άψογα τα  πρωτόκολλα που απαιτεί η πανδημία, αλλά και αυτά του διαγωνισμού. Πάνω από 9 ημέρες, περισσότεροι από 300 διεθνείς κριτές δοκίμασαν τα κρασιά του Διαγωνισμού

Διαβάστε Περισσότερα

Γνωρίστε τα TOP20 Κρασιά και Οινοποιεία του 1ου Εξαμήνου 2021

Ποιά είναι τα κρασιά που προτίμησε το Ελληνικό κοινό το 1ο Εξάμηνο του 2021; Αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι αυτά ήσαν και τα τα κρασιά που επέλεξαν οι φίλοι του κρασιού κατά την διάρκεια του Lock Down, η λίστα που δημοσιεύει το House of Wine κάθε εξάμηνο αλλά και στο τέλος του χρόνου γίνεται ακόμα πιό ενδιαφέρουσα. Με ποιά κρασιά επιλέξατε λοιπόν να περάσετε τις ατέλειωτες ώρες στο σπίτι; Ποιές ήταν οι δικές σας προτιμήσεις και επιλογές; Ποιά κρασιά αναδείξατε "πρωταθλητές", ποιά Οινοποιεία, με την πιό δημοκρατική ψήφο που υπάρχει, και από τους πιό "εγκυρους" κριτές.... εσάς τους ίδιους; Το House of Wine τα αποκαλύπτει σήμερα!

Διαβάστε Περισσότερα

“Μοντέρνα" Ξινόμαυρα και παλαίωση

Μια ανάρτηση φίλου σχετικά με την παλαίωση του Ξινόμαυρου «Γη και Ουρανός» του Θυμιόπουλου, θίγει έμμεσα ένα γενικότερο θέμα: την αντοχή στο χρόνο των λεγόμενων «μοντέρνων Ξινόμαυρων». Το Ξινόμαυρο είναι μια ατίθαση, δύσκολη, στριφνή θα έλεγα ποικιλία. Το προδίδει άλλωστε και η ονομασία του: Ξινό και μαύρο. Με τανίνες στο θεό και οξύτητα στα ουράνια λες και είναι φτιαγμένο για παλαίωση. Αλλά βέβαια, θέλει οινοποιούς με πολλά… κότσια, θηριοδαμαστές, για να το δαμάσουν. Όσο εύκολο είναι να φτιάξεις ένα αποδεκτό Αγιωργήτικο, τόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις ένα αποδεκτό Ξινόμαυρο.

Διαβάστε Περισσότερα