| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Εύκολοι καλοκαιρινοί συνδυασμοί ποτού με μπύρα στην παραλία

Εύκολοι καλοκαιρινοί συνδυασμοί ποτού με μπύρα στην παραλίαΑπό τον Ν. Ραδίση

Τώρα λοιπόν που «έσφιξαν» οι ζέστες και η Αθήνα και οι άλλες μεγάλες πόλεις αδειάζουν, οι διαδρομές συντομεύουν ακόμα και προς την θάλασσα. Οι αγαπημένες μας καλοκαιρινές περιοχές γεμίζουν με αγαπημένους φίλους που πολλές φορές έχουμε καιρό να τους δούμε και οι παραλίες «πνίγονται» από κόσμο και αυτοκίνητα.

Όπου και είστε, ετοιμαστείτε να κάνετε μια λίστα όσων χρειάζεστε για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας ποτά, στην παραλία. Δεν θα χρειαστείτε εργαλεία. Ένα cooler με πάγο και πλαστικά ποτήρια. Όλη η προετοιμασία θα γίνει απ το σπίτι και όλα τα ψώνια από το House of Wine.

Black & Tan.

Για όσους αγαπούν τις μίξεις με μπύρα (είχαμε ήδη αναφερθεί σε κάποιες πριν από ένα μήνα) το Black & Tan είναι απλό όσο το πάτημα του enter στο πληκτρολόγιο. Στην Ιρλανδία το παραγγέλνετε καλύτερα σαν Half & Half γιατί ξυπνά αρνητικές μνήμες που γυρίζουν πίσω στο 1920, όταν μια ομάδα αστυνομικών από την Βρετανία, μ’ αυτό το όνομα, κυνηγούσα και βιοπραγούσε εις βάρος τους.

Θα χρειαστείτε ένα κουτάκι Guinness και μια ξανθιά μπύρα τύπου Pale Ale, όπως την Septem Friday’s. Γεμίστε το μισό ποτήρι με την Pale Ale και συμπληρώστε σιγά-σιγά με την Guinness, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος από ένα κουτάλι ή γέρνοντας το ποτήρι ώστε να πετύχετε την διχρωμία.

Bulldog.

Αν έχετε σπίτι σας blender χρησιμοποιείστε το για να φτιάξετε ένα παγωμένο μίγμα. Θα χρειαστείτε είτε έτοιμο Margarita Mix, είτε Tequila, lime και Triple Sec. Στο blender βάζετε πάγο και το μίγμα ή την Margarita σας. Τα χτυπάτε για να παγώσουν (δηλαδή να γίνουν frozen). Τα αποθηκεύετε σε ένα taper ή σακουλάκι και μετά στο cooler! Γρήγορα για την παραλία!!!

Ανοίγετε το cooler, γεμίζετε το πλαστικό ποτήρι με το παγωμένο μίγμα, μέχρι την μέση. Ανοίγεται μια Lager. Συνήθως προτιμούμε «καλοκαιρινού τύπου», όπως μια Corona ή μια Blue Island. Γυρίζουμε τούμπα την φιάλη και την χώνουμε μέσα στο ποτό μας. Πίνουμε από το καλαμάκι ή το ποτήρι..

JägerBierBomb

Ένα υποβρύχιο που τα τελευταία χρόνια είναι της μόδας. Θα χρειαστείτε μπύρα Lager και τι άλλο; Jägermeister! Αφήστε το Jägermeister να παγώσει στην κατάψυξη στο σπίτι και μετά να «στρώσει» στο cooler μαζί με τις μπύρες. Ανοίξτε την Lager και σερβίρετε στα ποτήρια μέχρι την μέση. Συμπληρώστε με ένα σφηνάκι Jägermeister σε κάθε μια από αυτές (περίπου 30ml ή χοντρικά ένα δάχτυλο, οριζόντιο, σε κανονικό ποτήρι) και στην υγειά σας! Παραλλαγή του JägerBomb, που αντί για μπύρα έχει energy drink.

Προσοχή! Πίνουμε όσο δεν κολυμπάμε. Δεν οδηγούμε μετά από κατανάλωση αλκοόλ. Μαζεύουμε καπάκια, ποτήρια, φιάλες, κουτάκια, από την παραλία. Δεν αφήνουμε σκουπίδια. Αύριο θα την επισκεφτούμε ξανά και την θέλουμε το ίδιο καθαρή όπως θέλει και εκείνη να είμαστε όλοι εκεί..


Καλά μπάνια!Νικολά Ραδίσης
Νικολά Ραδίσης

Μοιραστείτε το άρθρο: