Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

3 ζυθοποιίες ανάμεσα στις 60 εθνικές πρωταθλήτριες των European Business Awards

3 ζυθοποιίες ανάμεσα στις 60 εθνικές πρωταθλήτριες των European Business AwardsΑπό τον Ν. Ραδίση

Είναι ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας. Είναι επίσης μια ένδειξη ότι κάτι γίνεται τελικά σωστά σ’ αυτή την χώρα. Είναι σπουδαίο το αποτέλεσμα που προέκυψε στα πρόσφατα European Business Awards. H RSM Greece, μέλος της RSM International, του 7ου μεγαλύτερου δικτύου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο, η οποία είναι κύριος χορηγός και υποστηρικτής των European Business Awards για 8η συνεχή χρονιά, ανακοίνωσε την όχι μια αλλά τις 60 ελληνικές επιχειρήσεις που πέρασαν με επιτυχία την πρώτη φάση του φετινού διαγωνισμού και αναδείχτηκαν «National Champions».
Θα μου πείτε και τι μας ενδιαφέρει εμάς; Για μπύρα θέλουμε να διαβάσουμε, αλλιώς ανοίγουμε μια οικονομική εφημερίδα… Ναι, αγαπητές φίλες και φίλοι του HOW, έχετε απόλυτο δίκιο, απλά το θέμα αγγίζει και την ελληνική μπύρα. Πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα αφού σήμερα, την περίοδο της οικονομικής ύφεσης για κάποιους ή την έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης κατά άλλους (οικονομολόγος δεν είμαι για να κρίνω), τρεις ελληνικές ζυθοποιίες έλαβαν το πράσινο φως για να περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Το σημαντικό είναι ότι φέτος είχαμε και ρεκόρ καθώς η χώρα μας, κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ των National Champions. Ο αριθμός των διακριθέντων ελληνικών επιχειρήσεων ήταν μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά!

Είχαμε διάκριση σε οχτώ από τις δέκα κατηγορίες. Στις δυο από αυτές είχαμε την συμμετοχή των ελληνικών ζυθοποιιών. Δυο ζυθοποιείων και ενός μικροζυθοποιείου για την ακρίβεια. Αυτό αυξάνει ακόμα περισσότερο την σημασία αυτών των διακρίσεων γιατί τα ζυθοποιεία συνδέονται άμεσα τόσο με τον πρωτογενή γεωργικό τομέα, όσο και με την παραγωγή και βέβαια με την εμπορία και τις εξαγωγές. Αναλογιστείτε πόσες οικογένειες ζουν από τα οικονομικά οφέλη..

Συγχαρητήρια λοιπόν στην Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο, για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, στην κατηγορία The Business of The Year Award with Turnover €0-25m. Πρόκειται για την ζυθοποιία που παράγει την μπύρα ΝΗΣΟΣ. Σε σχετική ανακοίνωση της η ζυθοποιία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μέσα σε μόλις 15 μήνες κυκλοφορίας, το καινούριο προϊόν της «Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο», η μπύρα ΝΗΣΟΣ, προσφέρεται στους καλύτερους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας όλων των νησιών των Κυκλάδων και σε επιλεγμένα σημεία σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια. Εξάγεται στην Αγγλία, τη Γερμανία και την Αυστραλία

Ο Αλέξανδρος Κουρής, ιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε την Ελλάδα ως Εθνικός Πρωταθλητής. Ο θεσμός των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρηματικότητας είναι διεθνώς αναγνωρισμένος και επιβραβεύει τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Είναι η πρώτη φορά που αυτός ο τίτλος πάει σε μία παραγωγική επιχείρηση στις Κυκλάδες. Στο πρόσωπο μας επιβραβεύονται η Τήνος, οι Κυκλάδες, η Νησιωτικότητα, η Μικροζυθοποιία και γενικότερα η μικρή, τοπική και ανεξάρτητη παραγωγή ποιοτικών, επώνυμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και διαφοροποίησης

Οι άλλες δυο ζυθοποιίες που διακρίθηκαν σαν Εθνικοί Πρωταθλητές απ τον τομέα της μπύρας, συμμετείχαν στην κατηγορία The Business of The Year Award with Turnover €26-150m. Πρόκειται για την Μύθος Ζυθοποιία που παράγει τις ομώνυμες μπύρες και εισάγει μια μεγάλη ποικιλία επώνυμων ζύθων του εξωτερικού, αφού ανήκει στον όμιλο Carlsberg και για την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, η οποία παράγει τις μπύρες ΦΙΞ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, διανύοντας μόλις τον 5ο χρόνο επιχειρηματικής λειτουργίας, υλοποιεί με σταθερά βήματα το επενδυτικό της πλάνο, με διαρκώς σταθερή αναπτυξιακή πορεία. Κατέχει ήδη την τρίτη θέση στην εγχώρια αγορά μπύρας, με προϊόντα που διακρίνονται για τα ποιοτικά και γευστικά τους χαρακτηριστικά και με τη FIX Hellas να αποτελεί σήμερα το 1ο ελληνικό σήμα μπύρας και το 3ο brand σε πωλήσεις στην ελληνική αγορά

Προσωπικά εύχομαι αυτή η ανάπτυξη, που παρατηρείται και σε άλλους κλάδους επιχειρηματικότητας στην χώρα μας να εκληφθεί σοβαρά υπόψη από όλους και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για κάθε ελληνική επιχείρηση. Η χώρα μας και ο λαός της έχει της δυνατότητες να διακριθεί παντού. Στην λογοτεχνία, τον αθλητισμό αλλά και την επιχειρηματικότητα μεταξύ άλλων. Οι υγιείς επιχειρήσεις και η σωστή διαχείριση, χρειάζονται δουλεία και υπομονή. Μια επιβράβευση ή μια διάκριση δεν αρκεί. Καλή επιτυχία σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Οι νικητές θα ανακοινωθούν το επόμενο καλοκαίρι, οπότε υπομονή μέχρι το 2015. Η δουλειά συνεχίζεται (και για να κλείσω με το αντικείμενο της στήλης) και η μπύρα πρέπει να ρέει straight through.. (όπως θα έλεγε και ο Γιώργος Ζαμπέτας)Καλή απόλαυση!


Νικολά Ραδίσης
Νικολά Ραδίσης

Μοιραστείτε το άρθρο: