Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €
21 Φεβ 2020

Προτείναμε κρασιά για τους ερωτευμένους, προτείναμε κρασιά και για την Τσικνοπέμπτη! Δεν γίνεται να μην προτείνουμε κρασιά και για την Καθαρά Δευτέρα! Μία επίσης ‘γιορτινή’ ημέρα που θα μας βρει με φίλους και συγγενείς σε κάποιο σπίτι, στην εξοχή ή σε κάποιο εστιατόριο. Και σε αντίθεση με τις ‘άλλες’ γιορτές, από αυτό το τραπέζι θα απουσιάζει το κρέας, οπότε θα προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας ανάλογα! Όλα τα προτεινόμενα κρασιά είναι Ελληνικά και σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 10 ευρώ! Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
16 Φεβ 2020

Το κρασί πήγε HoReCa

Γιοβάννα Λύκου

Πριν μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε η έκθεσή της HoReCa για το 2020.Πιστοί στο ραντεβού τους κι εφέτος διοργανωτές, εκθέτες κι εργαζόμενοι έδωσαν το παρόν στο εκθεσιακό κέντρο Μetropolitan Expo. Eπισκέπτες από όλη την Ελλάδα κατέκλυσαν τα 4 Hall και τις τέσσερις ημέρες αψηφώντας την κυκλοθυμία του καιρού καθώς και την κίνηση κατά την πρόσβαση. Σκοπός ήταν και αυτή τη χρονιά να ανακαλύψουν προιόντα με τα οποία θα εμπλουτίσουν και θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους. Σε μία τέτοια συνθήκη και σε ότι αφορά τα του Ηall 1 δε θα μπορούσε να απουσιάζει το κρασί. Το κρασί ήταν περισσότερο από κάθε χρονιά παρόν κι αυτές είναι μερικές σκέψεις γύρο απ’ αυτό.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Γιοβάννα Λύκου
Η Τσικνοπέμπτη, ένα από τα πιο αγαπημένα έθιμα των Ελλήνων πλησιάζει! Εκτός από τους vegan και τους χορτοφάγους είναι κανείς που δεν θα μπει στον πειρασμό να ‘τσικνίσει’? Πολλά θα μπορούσαν να είναι και τα κρασιά που θα ανοιχτούν παρέα με το φαγητό! Αυτό το τραπέζι μονοπωλείται από κόκκινα κρασιά αφού ο κανόνας λέει ότι το κρέας και ειδικά αυτά που περιέχουν πολύ πρωτεΐνη θέλουν κόκκινα κρασιά! Εμείς για αυτή την ημέρα θα εστιάσουμε σε αυτό το χρώμα και θα προτείνουμε μόνο κόκκινα! Επιλέξαμε 8 κρασιά από 8 διαφορετικές ποικιλίες. Εσείς αποφασίστε το σταφύλι και εμείς και θα σας προτείνουμε ένα αντιπροσωπευτικό κρασί από αυτό που ταιριάζει στην περίσταση και στην κρεατοφαγία.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
14 Φεβ 2020

Υπάρχει στη χώρα μας από κάποιους ένας ιδιότυπο ρατσισμός για γιορτές «ξενόφερτες»- όπως τις λένε υποτιμητικά- που γιορτάζονται και στην Ελλάδα. Και είναι περίεργη αυτή η... ελληνολαγνεία, που απορρίπτει οτιδήποτε μη ελληνικό σαν... μίασμα! Προέρχεται κυρίως από ψευτοδιανοούμενους, που όμως οι ίδιοι υποστηρίζουν την παγκοσμιοποίηση, την «πρόσμιξη» πολιτισμών που αυτή ακριβώς επιτρεπει την υιοθέτηση «ξενόφερτων» γιορτών κλπ

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Τάσος Πικούνης
8 Φεβ 2020

4 + 3 για τον Άγιο Βαλεντίνο

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Κάποιοι βλέπουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως μία μέρα γιορτής, έρωτα, αγάπης και πάθους και κάποιοι ως μία εμπορική ανοησία! Κάποιοι γιορτάζουν και κάποιοι αδιαφορούν! Τα αρκουδάκια, οι καρδούλες, τα σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς και τα κόκκινα τριαντάφυλλα θα γεμίσουν τις βιτρίνες πολλών μαγαζιών. Κάποιοι θα ψωνίσουν, κάποιοι θα τα αγνοήσουν! Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να αγνοήσει κανείς είναι το κρασί! Γιατί θα το απολαύσουν και όσοι γιορτάζουν και όσοι δεν γιορτάζουν! Θα παροτρύνουμε όσους γιορτάσουν να κάνουν δώρο στο ταίρι τους ένα μπουκάλι κρασί! Θα παροτρύνουμε και όσους δεν γιορτάζουν ή όσους την θεωρούν σαχλή γιορτή να κάνουν δώρο στον εαυτό τους ένα μπουκάλι κρασί.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
Μια εικόνα, χίλιες λέξεις! Αν θέλετε να αντιληφθείτε την παθογένεια του Ελληνικού κρασιού, αρκεί να δείτε την ακόλουθη εικόνα! Μέσα στη βαθιά κρίση, και όταν η παραγωγή κρασιού καταρρέει, οι οινοποιοί... υπερδιπλασιάζονται! Νέοι οινοποιοί ξεφύτρωσαν και ξεφυτρώνουν κάθε μέρα, και πολλαπλασιάζονται σαν τα κουνέλια! Σπεύδω βέβαια να επισημάνω -για να σας προλάβω- το προφανές: Ναι, για να στηριχθεί η δυναμική του Ελληνικού κρασιού, χρειάζονται νέοι οινοποιοί, νέο αίμα, νέα ταλέντα. Αλλά... σε λογικούς αριθμούς! ...

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Τάσος Πικούνης
2 Φεβ 2020

Μπορεί να αγαπάμε την Ελληνική κουζίνα και να μην την συγκρίνουμε με καμία άλλη, όμως οι κουζίνες του κόσμου είναι τόσο πλούσιες που θα τρώγαμε ‘μονότονα’ αν τις αποκλείαμε! Τα ethnic εστιατόρια, ακόμα και αν μιλάμε για street food, αυξάνονται συνεχώς. To ίδιο και επιλογές που έχουμε για παραγγελία από το σπίτι. Κάποτε στα εστιατόρια ήταν της μόδας τα κριθαρώτα και τα πιάτα με την τρούφα. Τώρα στην μόδα είναι και τα bao Buns, τα ramen και άλλα ethnic φαγητά. Διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες, διαφορετικές ύλες, διαφορετικές γεύσεις που ιντριγκάρουν! Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπορούμε να διευρύνουμε τους γευστικούς μας ορίζοντες? Υπάρχει και είναι να βρούμε και τα κατάλληλα κρασιά για τις γαστρονομικές μας αναζητήσεις ή για την απόλαυση μας. Συζητάμε λοιπόν για 4 δημοφιλή στυλ ethnic φαγητού και προτείνουμε τα ιδανικά κρασιά!
Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
Αν σας σας πούμε ότι ένα κρασί που μυρίζει κηροζίνη είναι καλό θα μας πιστέψετε? Ότι ένα κρασί που μυρίζει δέρμα έχει εξελιχθεί όμορφα στον χρόνο? Υπάρχουν δεκάδες αρώματα που μπορούμε να συναντήσουμε σε ένα κρασί. Ανάμεσα σε όλα αυτά τα αρώματα μπορεί να εντοπίσουμε και αρώματα που από μόνα τους ίσως να μην είναι πολύ ευχάριστα. Όταν όμως τα συναντάμε μέσα σε ένα κρασί σε συνδυασμό με άλλα αρώματα βοηθούν και αυτά να έχουμε ένα πολύ ωραίο σύνολο. Θα μιλήσουμε για 5 από αυτά τα αρώματα που αν ακούσουμε κάποιον να λέει ότι τα εντοπίζει στο κρασί να αναρωτηθούμε αν είναι καλό το κρασί ή όχι! 5 αρώματα που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία του κρασιού συμβάλλουν στην πολυπλοκότητα

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
26 Ιαν 2020

Είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστο η εβδομάδα σου να τελειώνει αλλά και να ξεκινά με απόσταγμα και κρασί αντίστοιχα. Τις προηγούμενες ημέρες οινόφιλοι αλλά και επαγγελματίες του χώρου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν δύο εκθέσεις οι οποίες έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό τόσο αναφορικά με τη διοργάνωση αλλά και με τα όσα ήταν διαθέσιμα προς δοκιμή. Εξάλλου είναι δεδομένο πως η δοκιμή ή αλλιώς η γευσιγνωσία είναι μία διαδικασία τρομερά ωφέλιμη. Όταν δοκιμάζεις σημαίνει πως αποτυπώνεις μία εικόνα η οποία ανακαλείται κάθε φορά που τη χρειάζεσαι κι έτσι αναπόφευκτα αποκτάς με έναν τρόπο πληροφορία και γνώση για αυτό που γεύτηκες.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Γιοβάννα Λύκου
Μπορεί να μου αρέσει το κρασί, αλλά ποτέ δεν ήταν βασικό κριτήριο με ποιο άτομο θα κάνω παρέα, η ποιο θα κάνω φίλο μου. Πάντα όμως προσπαθούσα να μυήσω τις/τους φίλους μου στη μαγεία του κρασιού, με σχετική ομολογώ επιτυχία. Το ίδιο προσπάθησα και με μια καλή μου φίλη που γνώρισα πρόσφατα και είχε ελάχιστη εμπειρία κρασιών. Της άρεσε όμως να πίνει που και που ένα ποτήρι κρασί -κυρίως λευκό. Κάποτε με ρώτησε για τη διαδικασία της γευσιγνωσίας, -την είχε παρακολουθήσει και είχε γοητευτεία από το... τελετουργικό- και σκέφτηκα ότι ήταν ευκαιρία να την κάνω -μέσα από το παιχνίδι της γευστικής δοκιμής- να αγαπήσει λίγο περισσότερο το κρασί. Της πρότεινα λοιπόν να κάνουμε μια τυπική γευστική δοκιμή «εδώ και τώρα»! Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!
Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Τάσος Πικούνης

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών