Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €
Τη Τετάρτη 28/10 το κατάστημά μας θα είναι ανοικτό 11:00-20:00.
25 Οκτ 2020

Viva Mexico!

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Πολύχρωμη, πικάντικη, εξωτική και έντονη η μεξικάνικη κουζίνα είναι μία από τις πιο συναρπαστικές όλου του κόσμου. Μια χώρα με πολύ πλούσια γαστρονομία με τεχνικές που αναπτύχθηκαν στο πέρασμα των αιώνων. Τα πιο δημοφιλή πιάτα του Μεξικού είναι φτιαγμένα από καλαμπόκι, ένα συστατικό που μετράει σχεδόν 12.000 χρόνια. Οι αρχαίοι ιθαγενείς ανακάλυψαν ότι το καλαμπόκι με λάιμ αραιωμένο σε νερό φτιάχνει το πιο εμβληματικό τους φαγητό, την τορτίγια, που είναι η βάση για πολλά πιάτα. Εκτός από το καλαμπόκι υπάρχουν ακόμα πολλά ντόπια υλικά που έχουν ταυτιστεί με αυτή την κουζίνα. Οι καυτερές πιπεριές που δίνουν τον πικάντικο χαρακτήρα στα πιάτα, τα φασόλια που αποτελούν βασική τροφή των μεξικανών, το αβοκάντο που είναι η βάση για την πιο δημοφιλή σάλτσα, την γουακαμόλε αλλά και η σοκολάτα που φτιάχνουν το υπέροχο ζεστό ρόφημα είναι μόνο κάποια αυτά.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
25 Οκτ 2020

Μπαραφοκαταστάσεις

Λυδία Σιμόνι

Γειά σας wine enthousiasts!
Τις προάλλες πέρασε απο τον χώρο εργασίας μου ο κος Τάσος Πικούνης και με "μάλωσε" γιατί απουσιάζω αρκετό καιρό από το blogging. Υποσχέθηκα πως το επόμενο μου θέμα θα αξίζει την αναμονή σας.
Μπαραφοκαταστάσεις λοιπόν..!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Λυδία Σιμόνι
18 Οκτ 2020

Από παιδί θυμάμαι πως αγαπούσα πολύ τις ιστορίες, τόσο που έμενα ξάγρυπνη μέχρι να σκαρφιστεί ο μπαμπάς μου ένα παραμύθι για να με νανουρίσει.

Μεγαλώνοντας και ανακαλύπτοντας πως οι ιστορίες δεν αφορούν μόνο την παιδική μας ηλικία, έψαχνα με κάθε τρόπο να συνεχίσω να ακούω και να μαθαίνω ιστορίες σε κάθε ευκαιρία.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Χριστίνα Παλάτου
18 Οκτ 2020

Έχω την τύχη - και ευχαριστώ τον Απόστολο Μούντριχα για την «τύχη» μου αυτή- να έχω μαζί μου εδώ στην Τσαγκαράδα 3 από τις 900 μόλις φιάλες του νέου Ασύρτικου του κτήματος Αβαντίς, το Anhydrous. Πετυχημένο όνομα για ένα κρασί από τον πραγματικά άνυδρο αμπελώνα της Σαντορίνης. ...

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Τάσος Πικούνης
17 Οκτ 2020

Μην πάει το μυαλό σας σε gossip! Δεν θα ασχοληθούμε με γάμους ή διαζύγια διάσημων προσώπων. Δεν θα ξεφύγουμε από το θέμα μας που δεν άλλο από το κρασί και θα πάμε μία βόλτα στον κόσμο και κυρίως στην Ευρώπη για να γνωρίσουμε κάποιες διάσημες Ονομασίες Προέλευσης όπου παράγονται σπουδαία κρασιά από το πάντρεμα ποικιλιών. Ποικιλίες που αγαπούν η μία την άλλη και δίνουν συγκλονιστικά αποτελέσματα συνεισφέροντας η καθεμία τα προτερήματα της στο ‘γάμο’.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
10 Οκτ 2020

To φαινόμενο Αργυρού

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Αρκετοί διαγωνισμοί έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματα τους τις τελευταίες εβδομάδες, με πολλά Ελληνικά οινοποιεία να αποσπούν σημαντικές διακρίσεις κάνοντας μας περήφανους. Κοιτάζοντας τα αποτελέσματα, εύκολα ξεχωρίζει κανείς το Κτήμα Αργυρού αφού τα κρασιά του φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις. Δεν συμβαίνει μόνο φέτος αυτό, συμβαίνει εδώ πολλά χρόνια. Αρκεί να αναφέρουμε τις διακρίσεις μόνο για το 2020 για να καταλάβει κανείς την επιτυχία που σημειώνει το οινοποιείο αυτό από την Σαντορίνη.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
Ο κόσμος του κρασιού και του αποστάγματος είναι συναρπαστικός και άνθρωποί τους έχουν πάντα μια ωραία ιστορία να αφηγηθούν. Η Γιοβάννα Λύκου σας συστήνει, στο Meet the Faces για το House of Wine, τα πρόσωπα που αξίζει να γνωρίζετε μέσα από 10 ερωτήσεις. Καλεσμένος σήμερα η Ευσαγγελία Παλυβού, Οινολόγος-Οινοποιός στο Κτήμα Παλυβού.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Γιοβάννα Λύκου
9 Οκτ 2020

Autumn Leaves

Λυδία Σιμόνι

Μπορεί το θερμόμετρο να είναι κολλημένο σε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι καλοκαίρι όλο τον χρόνο δεν γίνεται. Έχω πάψει να συγκαταλέγω τον Σεπτέμβριο στο φθινόπωρο - για μένα είναι πλέον καλοκαιρινός μήνας (όσο παραμένει το μαύρισμα στο δέρμα μας δηλ).

Ήρθε η ώρα λοιπόν, να αλλάξουμε προτιμήσεις στα κρασιά. Παρακάτω θα δείτε τις δικές μου επιλογές για την περίοδο αυτη:

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Λυδία Σιμόνι
5 Οκτ 2020

Κεφάλαιο 1: Το άνοιγμα

Χριστίνα Παλάτου

Κάθε φορά που ανοίγω ένα μπουκάλι κρασί, κλείνω για λίγο τα μάτια μου και φτιάχνω μια εικόνα. Μπορεί να είναι η εικόνα ενός καταπράσινου αμπελώνα, ένα γραφικό οινοποιείο στην αρχαία Νεμέα, είτε στεφάνια πλεγμένα από ασύρτικο στη Σαντορίνη.

Μπορεί πάλι να είναι η εικόνα ενός αγαπημένου ανθρώπου που μοιράζεται μαζί μου ένα ποτήρι κρασί ή η μυρωδιά του αγαπημένου μου φαγητού που πάντοτε θα συνοδεύεται από το κουρασμένο αλλά τόσο αληθινό χαμόγελο της μητέρας μου, έπειτα από έναν γιορτινό μαραθώνιο.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Χριστίνα Παλάτου
3 Οκτ 2020

Μπορεί ο Οκτώβρης να μπήκε με θερμοκρασίες πολύ υψηλές για την εποχή και να μας γύρισε πίσω στο καλοκαίρι, όμως το Φθινόπωρο είναι εδώ για τα καλά! Και όσο και αν κάνει τερτίπια ο καιρός, είναι θέμα χρόνου να πέσει ο υδράργυρος. Ένα Φθινόπωρο που δεν ξέρουμε πως θα κυλήσει! Ο covid μας έχει φέρει τα πάνω κάτω! Δύσκολοι οι προγραμματισμοί, δύσκολο να θέτουμε και στόχους. Το μόνο που σίγουρα δεν μπορεί να επηρεαστεί είναι η διάθεση μας να απολαύσουμε ένα ποτήρι κρασί! Για αυτό και εμείς οι οινόφιλοι θα βάλουμε έναν διασκεδαστικό στόχο για αυτή την περίοδο! Να απολαμβάνουμε νόστιμα και ενδιαφέροντα κρασιά! Λόγω εποχής θα πάμε στην κατηγορία των κόκκινων και θα εντοπίσουμε τα 10 ερυθρά που θα απολαύσουμε μέσα στο Φθινόπωρο!...

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
Ενημέρωση για τον Κορονοϊό

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών