Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €
18 Ιουλ 2021

Whisky Faces: Σίμος Ταγαράς

Κυριάκος Κοντογιώργης

Πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά που το εβδομαδιαίο μας άρθρο αφορούσε στην ενότητα Whisky Faces. Καιρός να επανέλθουμε λοιπόν, και μαζί μας σήμερα είναι ο Σίμος Ταγαράς. Δεν θα κάνω καμία εισαγωγή και θα του δώσω πάσα να μας τα πει μόνος του.

Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Κυριάκος Κοντογιώργης
17 Ιουλ 2021

Το Vega Sicilia είναι ένα από τα πιο διακεκριμένα ονόματα της παγκόσμιας οινικής σκηνής και ίσως το πιο εμβληματικό οινοποιείο της Ισπανίας. Για την ακρίβεια, λίγα κρασιά προκαλούν δέος στους οινόφιλους όσο το θρυλικό Unico, Vega Sicilia. Όταν έρχεται πρόσκληση για παρουσίαση και γευσιγνωσία των δυσεύρετων κρασιών του Tempos Vega Sicilia από την εταιρεία που εισάγει τα κρασιά αυτά στην Ελλάδα, ακυρώνεις ότι έχεις και τρέχεις! Είχα λοιπόν την ευκαιρία να γνωρίσω την ιστορία του καθώς και τα κρασιά του οινοποιείου αυτού αλλά και των άλλων της οικογένειας Alvarez που βρίσκεται πίσω από το Vega Sicilia, σε μία μοναδική γευσιγνωσία με οδηγούς τον Ignacio de Saralegui (Sales and Marketing Director) και τον γνωστό σε όλους μας Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, στις εγκαταστάσεις του WSPC

Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
17 Ιουλ 2021

Κεφάλαιο 6ο / Vegan κρασί

Χριστίνα Παλάτου

{Ένας μικρός οδηγός για όλους τους wine lovers που ακολουθούν μια άλλη διατροφή}

Γίνεται ένα κρασί να μην είναι vegan? Και όμως ναι.
Μπορεί το κρασί να είναι αποτέλεσμα της αλκοολικής ζύμωσης των σταφυλιών, μιας διαδικασίας άκρως φυσικής αλλά κατά τη διάρκεια της διαύγασης του, χρησιμοποιούνται κάποια ζωικά παράγωγα που δεν καθιστούν δυνατή την vegan πιστοποίηση του.

Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Χριστίνα Παλάτου
17 Ιουλ 2021

Ιδανικό Ταίρι

Λυδία Σιμόνι

Πώς τα μακαρόνια θέλουν την σάλτσα και το ψωμί την μερέντα; Έτσι  ακριβώς, το Sauvignon Blanc αναζητά το Ασύρτικο. Παρακάτω θα δείτε  τρία γευστικά κρασιά που αποδεικνύουν γιατί το ζευγάρι αυτό είναι ένα  από τα πιο αγαπημένα "ζευγάρια" στον οινικό χώρο.

Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Λυδία Σιμόνι
10 Ιουλ 2021

Τα απαραίτητα για την παραλία

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Είμαστε μέσα στο κατακαλόκαιρο! Αν και οι συνθήκες λόγω covid είναι περίεργες, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να κάνουμε διακοπές, να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ‘επιβάλλεται’ να αποφύγουμε τον συνωστισμό. Γι’ αυτό η επιλογή μιας ήσυχης παραλίας αντί ενός κοσμοπολίτικου beach bar για το μπάνιο και την χαλάρωση μας είναι ίσως η ιδανικότερη λύση! Παίρνουμε λοιπόν πετσέτες, ομπρέλες, καρέκλες, αντιηλιακά, ρακέτες, μάσκα και βατραχοπέδιλα και πάμε παραλία! Ξεχάσαμε όμως κάτι! Να πάρουμε τα αγαπημένα μας κρασιά, που θα μας δροσίσουν και θα μας ανεβάσουν την διάθεση! Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
Τι είναι αυτό που κάνει ένα κρασί "μεγάλο"?  Ασφαλώς, πολλοί παράγοντες: Το μικροκλίμα και οι συνθήκες της περιοχής (το terroir), η σύνθεση των ποικιλιών, η όλη διαδικασία και τεχνική της οινοποίησης, το ταλέντο του οινοποιού... και τόσοι άλλοι παράγοντες. ι κάνει όμως ένα κρασί να καταλήγει σαν το γενικά αποδεκτό καλύτερο κρασί του 20ου αιώνα; Τίποτα από τα παραπάνω, αντίθετα: Μια σειρά λαθών σε όλες σχεδόν τις φάσεις της παραγωγής! Γνωρίστε το Château Cheval Blanc του 1947, το κρασί που σχεδόν όλοι οι ειδικοί θεωρούν σαν το καλύτερο κρασί του 20ου αιώνα και (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) το καλύτερο κρασί που έγινε ποτέ! Είναι το κρασί που κάθε φανατικός οινόφιλος ονειρεύεται να δοκιμάσει πριν πεθάνει, και που θα ταξίδευε χιλιάδες χιλιόμετρα για να το γευθεί. Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Τάσος Πικούνης
27 Ιουν 2021

Μια ανάρτηση φίλου σχετικά με την παλαίωση του Ξινόμαυρου «Γη και Ουρανός» του Θυμιόπουλου, θίγει έμμεσα ένα γενικότερο θέμα: την αντοχή στο χρόνο των λεγόμενων «μοντέρνων Ξινόμαυρων». Το Ξινόμαυρο είναι μια ατίθαση, δύσκολη, στριφνή θα έλεγα ποικιλία. Το προδίδει άλλωστε και η ονομασία του: Ξινό και μαύρο. Με τανίνες στο θεό και οξύτητα στα ουράνια λες και είναι φτιαγμένο για παλαίωση. Αλλά βέβαια, θέλει οινοποιούς με πολλά… κότσια, θηριοδαμαστές, για να το δαμάσουν. Όσο εύκολο είναι να φτιάξεις ένα αποδεκτό Αγιωργήτικο, τόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις ένα αποδεκτό Ξινόμαυρο. Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Τάσος Πικούνης
25 Ιουν 2021

Καλοκαιρινές μακαρονάδες

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Είναι κάποιος που δεν αγαπά τις μακαρονάδες; Δεν πιστεύω να ‘σηκωθεί’ κανένα χεράκι! Αγαπάμε τα ζυμαρικά όλο το χρόνο, πόσο μάλλον το καλοκαίρι με τα υπέροχα εποχιακά υλικά. Είναι άλλωστε μία σχετικά γρήγορη λύση όταν γυρίζουμε από την δουλειά, τα ψώνια ή ακόμα καλύτερα από την θάλασσα! Η ντομάτα που αυτή την εποχή είναι πιο νόστιμη από ποτέ αλλά και τα μυρωδικά που υπάρχουν σε αφθονία, συνδυάζονται με άλλα γευστικά υλικά και δίνουν την ένταση στις αμέτρητες καλοκαιρινές συνταγές. Φαντασία να υπάρχει και έρχονται στο τραπέζι απολαυστικά πιάτα! Για την επιλογή του κατάλληλου κρασιού όμως δεν χρειάζεται μόνο φαντασία. Χρειάζoνται οι προτάσεις και οι συμβουλές του Ηouse of Wine! Έτσι παρακάτω θα βρείτε 6 ιδέες για καλοκαιρινές μακαρονάδες συνδυασμένες με κρασιά που ταιριάζουν και στο πιάτο αλλά και στις υψηλές θερμοκρασίες.
Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
Το Château Angelus είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα Chateau του Saint Emilion, μιας σπουδαίας και φημισμένης Ονομασίας Προέλευσης που βρίσκεται στην ‘δεξιά όχθη’ του Μπορντώ. Το εμβληματικό αυτό Chateau βρίσκεται σε απόσταση μικρότερης του 1 χιλιομέτρου από το διάσημο καμπαναριό του Saint Emilion.

Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
12 Ιουν 2021

Πίτσα και Κρασί

Τάσος Πικούνης

Δεν νομίζουμε να υπάρχει κανείς πια που να θεωρεί την πίτσα φαγητό... μονοδιάστατο. Δηλαδή ότι είναι φαγητό για μπάλλα, για ταινία, για πάρτυ, κλπ. Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε ότι η πίτσα είναι ένα φαγητό πολυδιάστατο! Αμέσως-αμέσως, δείτε πόσες διαστάσεις θα προσθέσουμε: καλοκαίρι, βεράντα, κήπος, παρέα. Και δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να ασχοληθούμε με τις γεύσεις, τα τυριά, τα αλλαντικά, τα μυρωδικά ή τα λαχανικά που μπορούμε να της προσθέσουμε. Ναι, μας αρέσει πολύ η πίτσα και την απολαμβάνουμε συχνά. Αρκεί να την παραγγέλνουμε από μέρη που ξέρουν να την φτιάχνουν καλά ή – ιδανικά – να τη φτιάχνουμε μόνοι μας, στα μέτρα και στα γούστα μας. Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Τάσος Πικούνης
Ενημέρωση για τον Κορονοϊό

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών