Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €
1 Μαΐ 2021

Sauvignon Blanc VS Chardonnay

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Αν μας έλεγε κάποιος να του πούμε τις δύο λευκές διεθνείς ποικιλίες οινοποιήσιμων σταφυλιών που μας έρχονται πρώτα στο μυαλό είμαι σίγουρη ότι όλοι θα απαντούσαμε το Chardonnay και το Sauvignon Blanc. Και είναι λογικό, αφού είναι τα δύο πιο δημοφιλή λευκά σταφύλια, με διασπορά σε όλο την γη. Τα κρασιά από αυτές τις ποικιλίες είναι πολύ διαδεδομένα και στην Ελλάδα και μάλιστα εκφράζονται πολύ όμορφα. Πέρα από την δημοφιλία τους, κοινή είναι η γαλλική τους προέλευση, το λευκό χρώμα των σταφυλιών και το ότι χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ξηρών κρασιών. Πέρα όμως από αυτά τα κοινά στοιχεία έχουν αρκετές διαφορές. Αυτές θα εντοπίσουμε παρακάτω για να αποφασίσουμε αν είμαστε Sauvignon Blanc lovers ή Chardonnay lovers.

Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
24 Απρ 2021

Πασχαλινή βόλτα σε όλη την Ελλάδα

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Μετράμε ήδη αντίστροφα για το Πάσχα, που για μία ακόμα χρονιά θα είναι λίγο διαφορετικό, με κλειστά τα αγαπημένα μας στέκια και τα αντισηπτικά να στέκονται δίπλα στα κόκκινα αυγά και τα τσουρέκια. Όπως και να έχει όμως, θα γιορτάσουμε και θα περάσουμε όμορφα με τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους και με τραπέζια γεμάτα φαγητά και κρασιά. Είτε επιτρέπονται, είτε δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, είτε κάνουμε Πάσχα στο χωριό είτε όχι, εμείς θα πάμε μία νοερή βόλτα σε όλη την Ελλάδα. Ένα ταξίδι με σκοπό να ανακαλύψουμε χαρακτηριστικά κρασιά από κάθε περιοχή που να ταιριάζουν με τα τραπέζια του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα, τα οποία θα στρωθούν όπου και να είμαστε.

Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
16 Απρ 2021

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, όμως φτάσαμε στο 2ο Πάσχα που θα περάσουμε στην σκιά του Covid. Δεν θα τον αφήσουμε όμως να μας ‘ρίξει’ και θα φροντίσουμε να περάσουμε όσο πιο καλά γίνεται και πάντα με ασφάλεια για εμάς και τους γύρω μας. Και σε αυτό θα βοηθήσει όπως πάντα το κρασί και οι προτάσεις που θα δώσουμε για να λύσουμε την ‘εξίσωση’ του αγαπημένου μας ποτού. Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε 10! 36 προτάσεις κρασιών για τις ‘ανάγκες’ που θα προκύψουν την Πασχαλινή περίοδο. Για νηστίσιμα, για μαγειρίτσα αλλά και για τα κρεατικά του λαμπριάτικου τραπεζιού. Σε 3 διαφορετικά εύρη τιμών για να καλύψουμε όλα τα βαλάντια και φυσικά σε όλα τα ΄χρώματα’. Ας απογειώσουμε λοιπόν το Πασχαλινό τραπέζι διαλέγοντας νόστιμα και ταιριαστά κρασιά, στην τιμή που μας αρέσει.

Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
Ο Τάσος Πικούνης, με πείρα μισού αιώνα (και βάλε!) στο ψήσιμο του οβελία, συμβουλεύει τους νέους ψήστες, τους ".πρωτάρηδες"... όχι τι να κάνουν, αλλά ακριβώς το αντίθετο: τι να ΜΗΝ κάνουν, τι να αποφύγουν, για να έχουν ένα... ανεκτό αποτέλεσμα! Και συνοψίζει τα ΜΗ και τα ΟΧΙ σε ένα χρηστικό δεκάλογο!

Διαβάστε Περισσότερα

Ετικέτες:

Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Τάσος Πικούνης
14 Απρ 2021

Τί σημαίνει "εμπορικό κρασί"; Είναι ρετσινιά, ή τίτλος τιμής; Είναι τα εμπορικά κρασιά χαμηλής ποιότιτας και τα μή εμπορικά τα "καλά"; Ο Τάσος Πικούνης θέτει τον "δάκτυλον επί των τύπων των ήλων" και με παράδειγμα το Chateau Julia Chardonnay- ένα εμπορικο κρασί- και βάζει τα πράγματα στη θέση τους....

Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Τάσος Πικούνης
10 Απρ 2021

Με φέτα και κρασί στο τραπέζι

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Υπάρχει ελληνικό τραπέζι που στρώνεται χωρίς φέτα; Το τυρί σύμβολο της Ελλάδας, αυτό το Π.Ο.Π. προϊόν που φτιάχνεται από αιγοπρόβειο γάλα και είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, έχει ιστορία που πάει πολύ πίσω στην αρχαία Ελλάδα. Αν ρωτήσουμε Έλληνες και ξένους να μας πουν ένα Ελληνικό τυρί θεωρώ ότι το 99% θα απαντήσει φέτα. Ποιο άλλο αγαπημένο προϊόν δεν λείπει από το καθημερινό αλλά και το γιορτινό τραπέζι? Το κρασί! Με αυτό το ‘δίδυμο’ θα ασχοληθούμε λοιπόν.
Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
9 Απρ 2021

Tannat Day - Άγγελος Ιατρίδης

Γιοβάννα Λύκου

Άγγελος Ιατρίδης Οινοποιός του Κτήματος Άλφα, με αφορμή την Ημέρα του Τannat απαντά στις ερωτήσεις της Γιοβάννας Λύκου ξεδιπλώνοντας την αφήγηση της ποικιλίας που έχει κατά γενική ομολογία αποθεώσει επί ελληνικού εδάφους.

Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Γιοβάννα Λύκου
Μια εικόνα που την έχετε δει χιλιάδες φορές... στις βιτρίνες των καταστημάτων, σε όλες τις εκπτώσεις υπάρχουν δύο τιμές: αριστερά, διαγραμμένη, η πριν την έκπτωση, η επίσημη (υποτίθεται) τιμή και δεξιά αυτή που πωλείται το προϊόν μετά την έκπτωση. Η διαφορά μεταξύ τους είναι το... δόλωμα στο αγκίστρι που θα πιάσει το μεγάλο... ψάρι: εσάς! Και όσο μεγαλύτερη η διαφορά, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να «τσιμπήσει» το ψάρι (πάλι εσείς!).
Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Τάσος Πικούνης
6 Απρ 2021

Παγκόσμια Ημέρα Malbec

Λυδία Σιμόνι

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Malbec και δια χειρός της #inthehouser Λυδίας Σιμόνι μαθαίνουμε όλα όσα θέλαμε να μάθουμε για την αγαπημένη μας ποικιλία δοκιμάζοντας πεντανόστιμα κρασιά.

Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Λυδία Σιμόνι
3 Απρ 2021

Πολύς λόγος τελευταία εδώ για ακριβά κρασιά, για value for money (VfM - σχέση ποιότητας τιμής επι το ελληνικότερον). Δηλαδή: ένα κρασί αξίζει τα « λεφτά » του; Ασφαλώς μια ερώτηση που ο καθένας κάνει όταν πρόκειται να αγοράσει ένα κρασί. Εν τούτοις, η απάντηση είναι υποκειμενική... και εξαρτάται απο το εάν «θα δίναμε τα χρήματα που κοστίζει για να απολαύσουμε μια φιάλη- εάν τα είχαμε »
Διαβάστε Περισσότερα
Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Τάσος Πικούνης
Ενημέρωση για τον Κορονοϊό

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών