Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €
19 Οκτ 2019

Tips για αρχάριους στα κόκκινα

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Είστε φανατικοί οπαδοί των λευκών και των ροζέ αλλά θέλετε να διευρύνετε τους γευστικούς σας ορίζοντες στα κόκκινα κρασιά? Διαβάσατε άρθρα που λένε ότι το κόκκινο κρασί κάνει καλό αλλά έως τώρα δεν το βλέπατε με καλό μάτι? Αγαπάτε τα πλούσια ροζέ και ήρθε η ώρα να πάτε ένα βήμα παρακάτω? Βλέπετε επιφυλακτικά τα ερυθρά κρασιά αλλά σας αρέσουν τα barbeques και συνειδητοποιείτε πως οι φίλοι σας τα απολαμβάνουν περισσότερο με κόκκινα κρασιά? Δοκιμάσατε ερυθρά κρασιά που ‘στέγνωσαν’ το στόμα σας και αποφασίσατε ότι δεν σας πάνε τα ερυθρά? Τρώτε 8 φορές την εβδομάδα κρέας και σκέφτεστε ότι πρέπει να αρχίσετε να βάζετε πιο συχνά τα ερυθρά κρασιά στο τραπέζι? Η μήπως είστε γενικά ‘αρχάριος’ με το κρασί?

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
13 Οκτ 2019

Όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο απολαμβάνω τα comfort foods. Δηλαδή, σε απλά Ελληνικά, εκείνα τα φαγητά που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα, που μας είναι οικεία, που μας φέρνουν αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία. Φαγητά που μαγείρευε η μητέρα μας, κλασσικά φαγητά της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας που λίγο-πολύ όλοι μας έχουμε δοκιμάσει, η φαγητά που είναι απόλυτα συνδεδεμένα με προσωπικά βιώματα. Στα comfort foods περιλαμβάνονται επίσης εκείνα τα φαγητά που είναι πλούσια σε λιπαρά, σε γεύσεις και αρώματα, και που μας δίνουν την αίσθηση απόλαυσης και πληρότητας. Ένας ορισμός που μου άρεσε είναι «φαγητά που τρέφουν σώμα και ψυχή»!.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Τάσος Πικούνης
Αποφασίσατε να φτιάξετε την προσωπική σας συλλογή κρασιών? Αγοράσατε συντηρητή και θέλετε να τον γεμίσετε? Άδειασε αυτός που έχετε? Βρήκατε ένα δροσερό υπόγειο με σταθερή θερμοκρασία? Ή μήπως απλά σας αρέσουν τα ώριμα και τα παλαιωμένα κρασιά? Όποιος και να είναι ο λόγος διαλέξαμε 9 Ελληνικά ερυθρά κρασιά που αξίζει να ‘ξεχαστούν΄ στην κάβα σας για πολλά χρόνια και σας τα προτείνουμε. Κρασιά που μπορούν να παλαιώσουν για τουλάχιστον μία δεκαετία από αυτή την στιγμή που ‘μιλάμε’. .

Διαβάστε Περισσότερα
1 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
5 Οκτ 2019

Μανιτάρια και κρασί!

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Είχα υποσχεθεί σε προηγούμενο κείμενο για τα ‘καλούδια’ του Φθινοπώρου, ένα αφιέρωμα στα μανιτάρια καθώς πολλά είδη μανιταριών κάνουν την εμφάνιση τους αυτή την εποχή. Αν και κάποια μανιτάρια καρποφορούν την άνοιξη και το καλοκαίρι, εμένα μου φέρνουν στο μυαλό το Φθινόπωρο. Θυμάμαι αυτή την εποχή ο παππούς μου ‘ανέβαινε’ στην Δίρφη και μάζευε αμανίτες. Όλοι περίμεναν με ανυπομονησία να τους τηγανίσει η γιαγιά και εκείνη φώναζε να μην φάνε τα παιδιά!.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
28 Σεπ 2019

7 κρασιά γιατί απλά μου αρέσουν

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Πόσες φορές σας έχει τύχει να είστε σε μία παρέα ή με κάποιο άτομο που δεν γνωρίζετε πολύ καλά και να μην βρίσκετε κάτι να πείτε? Εγώ αυτή την εβδομάδα δεν έβρισκα θέμα να γράψω. Όσο και αν το πίεσα, το μυαλό δεν κατέβασε κάποια πρωτότυπη ιδέα. Αποφάσισα λοιπόν, κατά την προσφιλή μου συνήθεια, να προτείνω κρασιά. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα, είναι απλά κρασιά που μου αρέσουν πολύ και μου ταιριάζουν με την εποχή! Όπως κάνω συνήθως, εκτός από τα κρασιά θα δώσω και ιδέες για να τα απολαύσετε με τα κατάλληλα εδέσματα.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
21 Σεπ 2019

Μύρισε Φθινόπωρο!

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Έχοντας πια μπει και ημερολογιακά μέσα στο Φθινόπωρο, δεν θα αλλάξει μόνο ο καιρός, τα χρώματα της φύσης και οι μυρωδιές της γης, θα αλλάξουν λιγάκι και οι διατροφικές μας συνήθειες. Τα πεπόνια και τα καρπούζια που αφθονούσαν στους πάγκους του μανάβη θα δώσουν σιγά σιγά την θέση τους στα μήλα, τα αχλάδια και τα ρόδια. Τα μανιτάρια θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν παντού. Στο περιβόλι οι ντοματούλες θα λιγοστεύουν και θα ‘σκάνε’ τα παντζάρια και τα πράσα, οι κολοκύθες θα είναι ώριμες και έτοιμες για ‘κόψιμο’ ενώ στο σπίτι ο φούρνος θα ανάβει πιο συχνά! Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
14 Σεπ 2019

Ανταπόκριση από τον Τρύγο 2019

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Με το ‘θέρος τρύγος πόλεμος’ ξεκινάνε πολλά από τα κείμενα που πρόκειται να αναφερθούν στο τρύγο. Άλλωστε, πότε θα αναφερθούμε στον τρύγο αν όχι τον Σεπτέμβρη καθώς είναι ο κυρίως μήνας της συγκομιδής των σταφυλιών για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Σε κάποιες περιοχές όπως η Σαντορίνη έχει ολοκληρώθει πριν μπει ο Σεπτέμβρης, στις περισσότερες όμως καλά κρατεί! Κάναμε μια ‘βόλτα’ λοιπόν σε κάποια από τα αγαπημένα μας οινοποιεία και μιλήσαμε με αρκετούς οινοποιούς και οινολόγους για να πάρουμε μία ‘μυρωδιά’ του φετινού τρύγου και για τα κρασιά του 2019. Από ότι φαίνεται μιλάμε για μία πολύ καλή χρονιά, αρκετά όψιμη, με γενικό χαρακτηριστικό της τις μειωμένες αποδόσεις..

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
8 Σεπ 2019

Όλες οι Ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών έχουν τόπο καταγωγής. Πολλές από αυτές ταυτίζονται με μία συγκεκριμένη ζώνη Ονομασίας Προέλευσης που είναι και η πατρίδα τους. Μία από τις εξαιρέσεις είναι η Μαλαγουζιά που πιστεύεται ότι προέρχεται από την Αιτωλοακαρνανία, όμως τα κρασιά που έρχονται από εκεί είναι ελάχιστα και κανείς δεν συνδέει την ποικιλία με την συγκεκριμένη περιοχή... Υπάρχει κανείς που η πρώτη σκέψη του δεν είναι η Νεμέα όταν μιλάμε για Αγιωργίτικό? Παρόλα αυτά οι Έλληνες παραγωγοί πειραματίζονται και δημιουργούν κρασιά εκτός της ‘πεπατημένης’. Και εμάς τους οινόφιλους μας αρέσει αυτό, γιατί η οινική εξερεύνηση δεν τελειώνει πουθενά, ακόμα και αν μιλάμε μόνο για τον Ελληνικό αμπελώνα.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
30 Αυγ 2019

Αρχές Σεπτέμβρη πια! Φύγαμε, φάγαμε, ήπιαμε, κάναμε μπάνια, διασκεδάσαμε επιστρέψαμε! Άλλοι γυρίζουν πίσω και έχουν να λένε για τις παραλίες, τα beach bar, τα club, τα γραφικά σοκάκια, τα ηλιοβασιλέματα και γενικά για πανέμορφα μέρη. Έχουμε και εμείς να πούμε γι’ αυτά (εκτός των clubs) αλλά έχουμε ακόμα περισσότερα να πούμε για φαγητά και κρασιά. Το έγραψα και πέρυσι, θα γράψω το ίδιο θέμα και φέτος και θα μοιραστώ μαζί σας τους καλύτερους συνδυασμούς ολόκληρου του καλοκαιριού.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
Λίγο πριν το τέλος του χρόνου, στο πλαίσιο μιας έρευνας που έκανα γύρω από σημαντικές προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας του Ελληνικού κρασιού, άρχισα να ψάχνω για ένα βιογραφικό του μεγάλου Νεμεάτη οινοποιού, Θανάση Παπαϊωάννου. Μη μπορώντας να βρω κάτι έτοιμο, που να καλύπτει τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της έρευνάς μου, απευθύνθηκα στον ίδιο, θεωρώντας ότι θα έχει σίγουρα κάτι που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, για να μου το στείλει. Θεώρησα λάθος όμως... Εκείνος, όχι μόνο δεν μου έστειλε κάτι έτοιμο, αλλά έκατσε και έγραψε επί τούτου το βιογραφικό του από την αρχή για μένα, εμπλουτίζοντάς το με ιστορικά στοιχεία, αλλά και με διδαχές από τη ζωή του, από αυτές που πρόθυμα και γενναιόδωρα ξέρει πάντα να μοιράζεται με τους νεότερούς του.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Ted Lelekas

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών