Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €
23 Ιουν 2019

Πακέτα διακοπών... με 12 φιάλες

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Όλοι μας αυτή την περίοδο έχουμε στο μυαλό μας τις διακοπές και ψάχνουμε για τα καλύτερα ‘πακέτα διακοπών’. Σε αυτό το ‘mood’ και εμείς, έχουμε ήδη αρχίσει να οργανωνόμαστε και να αναζητάμε τα καλύτερα ‘πακέτα’ για εσάς, αυτά που θα απογειώσουν τις διακοπές σας και θα φέρουν την πολυπόθητη ξεκούραση και αποφόρτιση. Μην ανησυχείτε δεν γίναμε ταξιδιωτικό γραφείο! Τα δικά μας πακέτα περιλαμβάνουν τα κρασιά που θα κάνουν ομορφότερα τις διακοπές! Πακέτα (ή κιβώτια αν θέλετε) με 12 κρασιά για όλες τις περιστάσεις...

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
Προφανώς ένα νέο Ασύρτικο από την Σαντορίνη, είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός. Όταν μάλιστα προέρχεται από ένα κορυφαίο κτήμα του οποίου 3 κρασιά βραβεύθηκαν με χρυσό μετάλλιο στον πρόσφατο διαγωνισμό του Decanter, τότε πρόκειται για σημαντικό γεγονός! Που επιβεβαιώνεται και με τον τίτλο του καλύτερου κρασιού των Βαλκανίων στον πρόσφατο επίσης διαγωνισμό BWICF 2019. Και όπως θα δείτε στο τέλος αυτής της δοκιμής, η άποψη αυτή επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά! Δοκιμάζουμε λοιπόν το Κτήμα Αργυρού Ασύρτικο Cuvee Monsignori 2017


Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Τάσος Πικούνης
8 Ιουν 2019

4 ποικιλίες σε ροζ φόντο

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Το καλοκαίρι είναι εδώ και δεν έχω γράψει ακόμα κάτι για ροζέ κρασιά! Ήρθε η ώρα νομίζω! Αγαπάμε πολύ τα ροζέ κρασιά όλο τον χρόνο, όμως αν έπρεπε να βάψουμε τους μήνες του καλοκαιριού μόνο με ένα χρώμα, τότε αυτό μάλλον θα ήταν το ροζέ! Οι λόγοι πολλοί, θα τους αναφέρω επιγραμματικά γιατί τα έχουμε ξαναγράψει και είναι πια γνωστοί: ευχάριστα, δροσερά, ελκυστικά, αρωματικά, φρουτώδη, ευκολόπιοτα και food friendly!



Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
Χθες βίωσα μια εντυπωσιακή γαστροοινική εμπειρία σε εστιατόριο που επισκέφτηκα με πολύ καλή φίλη, από το χώρο της εστίασης. Αυτό που μας εντυπωσίασε, δυστυχώς, ήταν πόσο κακή και απογοητευτική ήταν, αλλά και πόσο δεν το περιμέναμε απο το συγκεκριμένο εστιατόριο. Δεν είμαι από αυτούς που κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Ξέρετε ότι λέω τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Και δεν διστάζω να πω το όνομα του εστιατορίου, ακριβώς για να προστατέψω τους φίλους που με διαβάζουν από το να έχουν μια αντίστοιχη δυσάρεστη εμπειρία: μιλάω λοιπόν για το Ζώναρ’ς Ακρόπολις ή Διόνυσος Ζώναρ’ς.

Διαβάστε Περισσότερα
2 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Τάσος Πικούνης
Μα κανείς πιά δεν ξέρει πως να κρατήσει ένα ποτήρι κρασί! Και καλά ο Πρόεδρος Τραμπ, αυτός... συγχωρείται, αλλά ούτε ο Πρίγκηπας Κάρολος; Σίγουρα μπορείτε να κρατήσετε ένα ποτήρι κρασί καλύτερα από τον Πρίγκηπα Κάρολο και από τον Πρόεδρο Τραμπ! Βλέπω κάποιους από εσάς να χαμογελάτε... Και όμως... Το πως κρατάτε το ποτήρι, το πως το σηκώνετε από το τραπέζι, πως το κρατάτε όρθιος ή όρθια σε μια δεξίωση, πάρτι ή εκδήλωση δεν είναι μόνο μια παρωχημένη εκδήλωση του πάλαι ποτέ savoir vivre ή καλής συμπεριφοράς (στα αζήτητα εδώ και αρκετές δεκαετίες!), αλλά και θέμα αισθητικής και λειτουργικότητας!

Διαβάστε Περισσότερα
1 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Τάσος Πικούνης
1 Ιουν 2019

9 κρασιά για το ‘μπαλκόνι’

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι λέει το τραγούδι! Εμείς φυσικά δεν θα πιούμε τσάι αλλά κρασί στο μπαλκόνι!! Μπορεί η πιο αγαπημένη μας συνήθεια να είναι η αναζήτηση του ιδανικού φαγητού για τα αγαπημένα μας κρασιά, όμως υπάρχουν και οι στιγμές που θέλουμε μόνο να απολαύσουμε ένα κρασί. Όλοι λίγο πολύ τα καλοκαιρινά βράδια μας τα περνάμε στο μπαλκόνι ή στην βεράντα του εξοχικού οι πιο τυχεροί. Τι καλύτερο από το να χαλαρώσουμε με ένα (και δύο) ποτηράκια κρασί? Χωρίς την συνοδεία φαγητού, έτσι απλά με ένα ποτηράκι κρασί! Γιατί υπάρχουν και οι στιγμές που δεν θέλουμε κάποιο συνοδευτικό!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
24 Μαΐ 2019

Σε προηγούμενα χρόνια, αυτή την εποχή, τέλη Μαΐου, όλοι είχαμε αρχίσει να σκεφτόμαστε τα κρασιά του καλοκαιριού και των υψηλών θερμοκρασιών. Και ένα από τα θέματα που μας απασχολούσαν ήταν τα ερυθρά κρασιά και αν πίνονται το καλοκαίρι! ... Αν ψάξετε στο House of Wine θα βρείτε και άλλες προτάσεις για τα ερυθρά του καλοκαιριού! Αυτή την φορά όμως, αφού βρισκόμαστε σε κλίμα εκλογών και συγκεκριμένα ευρωεκλογών θα προτείνουμε κρασιά από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από τις τρεις ‘μεγάλες’ δυνάμεις στον τομέα των ερυθρών κρασιών, την Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία! Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
19 Μαΐ 2019

Από το αμπέλι στην κατσαρόλα

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Μπορούν οι εργασίες στο αμπέλι να είναι η χαρά της μαγείρισσας? Μπορούν, όταν αυτές αφορούν την αφαίρεση βλαστών και φύλλων. Αυτή την εποχή μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού, ανάλογα με την περιοχή και την ποικιλία, οι αμπελουργοί μπαίνουν στα αμπέλια και αφαιρούν βλαστούς και φύλλα για να βοηθήσουν την καλύτερη ανάπτυξη του φυτού και την καλύτερη ποιότητα της πρώτης ύλης. Τα φύλλα αυτά που αφαιρούνται είναι πολύ τρυφερά και μπορούμε να φτιάξουμε πολύ νόστιμα φαγητάκια με το πιο γνωστό ‘παράδειγμα’ τα αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους, ντολμαδάκια. Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
17 Μαΐ 2019

Αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή τα Οινοποιεία σε ολόκληρη την Ελλάδα θα έχουν "Ανοιχτές τις Πόρτες τους" για να τα επισκεφθείτε εσείς, οι φίλοι του κρασιού. Διοργανωτές και επισκέπτες, όπως σε κάθε εκδήλωση. Δυο μέρη που θα πρέπει να συμβάλλουν και τα δύο για την επιτυχία της. It takes two to tango λέει ένα σοφό ρητό. Μπορεί ο καβαλιέρος να είναι τα οινοποιεία, αλλά χρειάζεται και ο κόσμος -εσείς- να τα επισκεφθεί για να πετύχει ο "χορός". Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Τάσος Πικούνης
Όσοι με γνωρίζουν ή μου κάνουν την τιμή να παρακολουθούν τα γραφόμενά μου, ξέρουν την αγάπη μου για την ελληνική κουζίνα. Κυρίως αγαπώ την κλασσική παραδοσιακή, αλλά και την «ψαγμένη» ελληνική κουζίνα που παίρνει τις ιδέες από την κλασσική, τις εξελίσσει και δημιουργεί νέα πιάτα. Στο βαθμό όμως που δεν αλλοιώνει γεύσεις και αρώματα τόσο ώστε τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο πιάτο να μην αναγνωρίζονται.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο Από Τάσος Πικούνης

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών