Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €
Έξω κάνει κρύο!. Επιτέλους βρισκόμαστε πια μακριά από την παράξενη "χειμωνιάτικη" ζέστη που μας έσπρωχνε προς το λευκό, δροσερό κρασί ή -έστω!- προς ένα ελαφρύ ροζέ!  Όλοι όσοι πίνουμε κρασί γνωρίζουμε τα δημοφιλή κόκκινα κρασιά που έχουν τη φήμη ότι είναι φιλικά προς το χειμώνα... μιλάμε βέβαια για τα Cabernet Sauvignon, τα Merlot, τα Pinot Noir και τα Shiraz /Syrah, αλλά και τα δικά μας Αγιωργίτικα και Ξινόμαυρα ...Ωστόσο, ίσως και λόγω της παγκοσμιοποίησης, τα ιντερνετικά ιδεατά "ράφια" μας είναι γεμάτα με "άλλα" κρασιά που είναι συχνά άγνωστα στο μέσο καταναλωτή. Παρουσιάζουμε λοιπόν εδώ μερικά ερυθρά κρασιά πέρα από τα συνήθη, που όμως θα σας κρατήσουν εξ' ίσου ζεστούς -ίσως και περισσότερο- το χειμώνα, χωρίς να θυσιάσετε ούτε στο ελάχιστο την απόλαυση που σας προσφέρουν τα γνωστά ερυθρά.

Διαβάστε Περισσότερα

Ετικέτες:

0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από Τάσος Πικούνης
27 Νοε 2020

Πριν λίγες ημέρες διάβασα με ενδιαφέρον την ανάρτηση του Ντίνου Στεργίδη για το βιβλίο "Συνταγές του Τρύγου και τις παραδόσεις της Γαλλίας που χάνονται" και ταξίδεψα για λίγο στο Pomerol και στο Saint Emilion, τότε που έκανα την πρακτική μου στο Château Magdelaine -τώρα έχει μετονομαστεί σε Bélair-Monange- ενώ έμενα στο La Fleur Petrus. Από το νοερό αυτό ταξίδι προέκυψε το κείμενο που ακολουθεί...

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από Σοφία Πέρπερα
Κι εκεί που όλοι αναρωτιόμασταν τι καινούριο θα βγει στο κρασί για να «ταράξει τα νερά» (είχε καιρό, αλήθεια) σε χρώμα, φυσικότητα, πολιτική ορθότητα και πάει λέγοντας, τα νέα μας ήρθαν από τις ΗΠΑ (μέσω Ευρώπης, βέβαια, θα καταλάβετε τι εννοώ), από την πιο πρόσφατη “celebrity” άφιξη στον παγκόσμιο οινικό κλάδο. Πρόκειται για την Cameron Diaz, η οποία, όπως διαβάζω, τελευταία έχει βάλει την ηθοποιία σε δεύτερη μοίρα και έχει γίνει «γκουρού» της ευζωίας. Η Diaz, λοιπόν, μαζί με την συνεταίρο της, την επιχειρηματία Katherine Power, με το νέο τους εγχείρημα, το οινικό brand Avaline, αποφάσισαν να εισάγουν μια νέα κατηγορία στην αγορά του κρασιού, τα «καθαρά κρασιά» (clean wines).
Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από Ted Lelekas
24 Μαΐ 2020

Χθες βράδυ, λοιπόν, ανοίξαμε αυτή τη φιάλη, εσοδείας 2000, δηλαδή 20 ετών κρασί. Οι σκέψεις που μου ήρθαν στο μυαλό είναι πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε απέναντι στις κρίσεις των «ειδικών». Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κάτι σαν έμμονη ιδέα όσων οινοχόων, εμπόρων, δημοσιογράφων, Master of Wine κλπ επισκέπτονται τη Νεμέα πως «η Νεμέα δεν παλιώνει (σε αντίθεση με τη Νάουσα) και πως ο φυσιολογικός προορισμός της είναι να καταναλωθεί νέα και φρέσκια». Το λέει ο ένας και το επαναλαμβάνει ο άλλος. Αυτοεκπληρούμενη προφητεία, που λένε.

Διαβάστε Περισσότερα
2 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από Ντίνος Στεργίδης
22 Οκτ 2017

Κάποιοι άνθρωποι, μοιάζουν από μακριά άγνωστοι μεγάλοι, τόσο μεγάλοι που νοιώθεις ένα δέος πριν καν τους γνωρίσεις. Μόλις τους γνωρίσεις ανακαλύπτεις ότι είναι πολύ μεγαλύτεροι από αυτό που μπορούσες να φανταστείς. Μετά, απλά δεν θέλεις να σταματήσεις να τους βλέπεις και να τους ξαναβλέπεις γιατί η κάθε φορά είναι ακόμα πιο μαγική από την προηγούμενη και φεύγεις με τέτοιες εμπειρίες και γνώσεις που ριζώνουν βαθιά μέσα στην ψυχή σου.Ο λόγος όπως θα καταλάβατε, για έναν ΜΕΓΑΛΟ οινοποιό μας, τον κο. Γιώργο Σκούρα, ο οποίος από μόνος του παραδέχεται ότι δεν είναι ο μεγαλύτερος από τους οινοποιούς, τουλάχιστον... ηλικιακά.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από Σπύρος Γεωργόπουλος
Επειδή το καλοκαίρι έφυγε και οι διακοπές τελείωσαν, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάθε κατεργάρης πρέπει να πάει στον παγκο του. Για τους κατεργάρηδες που αγαπούν το κρασί και θέλουν να το γνωρίσουν καλύτερα, έχω να προτείνω έναν πολύ καλύτερο πάγκο: τη μπάρα του House of Wine, στο Χαλάνδρι, όπου μπορούν να παρακολουθήσουν τον νέο κύκλο του #winelover seminar!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από Ted Lelekas
21 Ιαν 2017

H Fiona Beckett ασφαλώς δεν είναι άγνωστη στον κόσμο της γευσιγνωσίας και της οινογνωσίας: Βραβευμένη σαν Δημοσιογράφος της χρονιάς από το "Guild of Food Writers", έχοντας γράψει πολλά άρθρα στους Times, στον Guardian, στην Daily Telegraph, αλλά έχοντας συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις οινογνωσίας, δοκιμών κρασιών κλπ του γνωστού περιοδικού Οίνου Decanter, έρχεται να γράψει γιά ένα πολύ αγαπημένο της θέμα: Τον συνδυασμό κρασιού και τυριού.

Διαβάστε Περισσότερα

Ετικέτες:

0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από Τάσος Πικούνης
Μόλις έκλεισαν οι "Ανοιχτές Πόρτες 2016" των οινοποιείων σε όλη την Ελλάδα, οι φίλοι μας που επισκέφθηκαν τα οινοποιεία, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή μας να μας στείλουν τις δικές τους περιγραφές και φωτογραφίες από τις επισκέψεις τους, άρχισαν -από το βράδυ της Κυριακής!- να μας στέλνουν τις "ανταποκρίσεις" τους!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από House of Wine
ήμερα Κυριακή 29/52016, επισκεφθηκα το κτήμα Ρωξανη Ματσα. Πολύ εύκολο να το βρεις και πολύ κοντά στην Αθήνα. Εφτασα γύρω στις 12.15-12.30. Το κτήμα δεν είχε κανένα. Ένας εργάτης του κτήματος με ενημέρωσε ότι είναι κλειστό. Ανεβηκα στο πάνω όροφο κτύπησα την πόρτα, τίποτα. Δοκίμασα να πάρω τηλέφωνο, απαντούσε ο τηλεφωνητής της Boutaris. Κρίμα ....αν δεν ήταν επισκεψιμο ας μην το περιελάμβαναν στο πόστερ με τα ανοικτά οινοποιεία της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα  Αττικής.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από House of Wine
Πριν δύο μήνες με αφορμή την εκπαίδευση μου στο κομμάτι της κάβας στο Super Market όπου εργάζομαι εδώ και επτά χρόνια ο εκπαιδευτής μου Κος Σ.Κ. με προσκάλεσε στην έκθεση κρασιών στο Ζάππειο. Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν φανταζόμουν πως από εκεί άνοιξαν οι πόρτες του κρασιού για μένα. Το ερωτεύτηκα!!!! Καθημερινά ψάχνοντας στα μέσα ενημέρωσης και με μεταμεσονύκτια ασχολία δύο και τριών ωρών κατάφερα να μάθω πράγματα που είναι υπεράνω του χρόνου που ασχολούμαι.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από House of Wine
Ενημέρωση για τον Κορονοϊό
Κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας το κατάστημά μας θα κλείνει στις 20:30

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών