Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €
29 Νοε 2015

Που βγαίνουν οι 30 something;

Φλώρα Κωνσταντοπούλου

Ετών 30+: Στην εποχή μας, η πλειοψηφία ακροβατεί μεταξύ μιας ενήλικης ζωής που μετά τις 19.00 συνεχίζει να ακολουθεί τον ίδιο ρυθμό ζωής … από τα mid 20s! Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν αλλάξει οι συνήθειες στην διασκέδαση αλλά είναι πολλές οι στιγμές που βρίσκεσαι σε ένα μαγαζί και νιώθεις "ίσως ο μεγαλύτερος εδώ μέσα" και αυτή η αίσθηση γίνεται γεγονός όταν στην τουαλέτα ...σου μιλήσουν στον πληθυντικό! Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από Φλώρα Κωνσταντοπούλου
Πριν από ένα σχεδόν χρόνο, καθώς βολτάραμε στους υπέροχους νέους αμπελώνες του Κτήματος Αργυρού, στη Σαντορίνη, ο Στέφανος Γεώργας (εμπορικός διευθυντής του Κτήματος) καλός φίλος από παλιά, έσκυψε και μου ψιθύρισε το μυστικό του: "ετοιμάζω κάτι ξεχωριστό, μια Σαντορίνη όπως εγώ την ονειρεύομαι, χωρίς παρεμβάσεις..." Μου μίλησε για παλιές τσιμεντένιες δεξαμενές, για κάποια ιδιαίτερα "θαλασσινά" αμπελοτόπια... Με παρακάλεσε, με τη μεγάλη ευγένεια που τον διακρίνει να κρατήσω το μυστικό για μένα. Κάτι που έκανα τόσο καλά , ώστε το ξέχασα κι εγώ η ίδια...
Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από Μερόπη Παπαδοπούλου
Τα αρώματα είναι μαζί με τη γεύση τα κορυφαία χαρακτηριστικά κάθε κρασιού. Τα απολαμβάνουμε πριν ακόμα γνωρίσουμε τη γεύση ενός κρασιού, και οι γευσιγνώστες και οινογράφοι τα περιγράφουν με αναλογίες σε αρώματα που ήδη γνωρίζουμε ή και... δεν γνωρίζουμε! Έχετε όμως αναλογιστεί τι είναι αυτό που δίνει σε ένα κρασί το κάθε του άρωμα; Όχι, δεν είναι ανάμιξή με κάποιο... φρούτο, αλλά χημικές ενώσεις που δημιουργούνται κατά την οινοποίηση.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από House of Wine
Οι "Μεγάλες Ημέρες Νεμεας" φτάσανε στο τέλος τους, Ένας ολόκληρος μήνας αφιερωμένος στο κρασι και στους οινοπαραγωγούς της Νεμεας! Το άκουσμα αυτής της δραστηριότητας με χαροποίησε ιδιαίτερα. Ηταν η πρώτη φορά που αποφάσισα να παρακολουθήσω αυτή την εκδήλωση κρασιού, τόσο κοντά στην Αθήνα. Οι μοναδικοί "κανονισμένοι σταθμοί" μας ήταν τα οινοποιία "Σκούρα" και "Παλυβού". Κοινά αποδεκτά ποιοτικά κρασιά και φιλόξενα οινοποιεία όλο τον χρόνο, πιο έμπειροι στις δημοσιές σχέσεις που φάνηκε και από το δημοσιευμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων και το οργανωμένο τμήμα επικοινωνίας που ανταποκρίθηκε άμεσα και με πολύ καλή διάθεση στην αλληλογραφία μας για να παρακολουθήσουμε και να εγγραφούμε σε κάποιες από τις δραστηριότητές τους.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από Φλώρα Κωνσταντοπούλου
21 Ιαν 2014

Από τον Βαγγέλη Μπελτζενίτη

Στην Οία, από τα ομορφότερα ( αν όχι το ομορφότερο ) μέρη του κόσμου, συνάντησα τον Πάρη Σιγάλα. Στην αυλή του οινοποιείου του. Καθισμένοι στην παραδοσιακή, πλακόστρωτη νησιώτικη αυλή, στις σιδερένιες καρέκλες με το μαρμάρινο τραπεζάκι και θέα τα κλήματα, που έπερναν ανάσες και δυνάμεις για την επόμενη σοδειά. Στο βάθος το αιγαίο, που την αύρα του την ένιωθες ακόμα κι εκεί που καθόσουν.

Όταν συναντάς τον Πάρη Σιγάλα, πέρα από την ηρεμία και την σιγουριά που σου εκφράζουν κάθε γκριμάτσα του προσώπου του, μαγεύεσαι από την απίστευτη ομορφιά του λόγου του, που ειλικρινά δεν θες να σταματήσει να μιλάει και ειδικά για το πάθος του. Το κρασί.

Απολαμβάνοντας εγώ ένα espresso κι εκείνος ένα στριφτό τσιγάρο, ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος...ή να πω καλύτερα η παρακάτω εκπομπή S.O.S.







Διαβάστε Περισσότερα
1 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από Βαγγέλης Μπελτζενίτης
19 Δεκ 2013

Η αλήθεια είναι ( και δεν φοβάμαι καθόλου να το παραδεχτώ ) ότι δεν γνώριζα πόσους αφρώδεις και ημιαφρώδεις οίνους έχουμε στην Ελλάδα. Η μεγάλη μου έκπληξη όμως δεν είχε να κάνει με την ποσότητα, αλλά με την ποιότητα.
Ας τα πάρω όμως τα πράγματα χρονικά.
Μπαίνοντας στην αίθουσα του Grande Bretagne περίπου στις 3 και μισή το μεσημέρι, για την υπέροχη γιορτή που διοργάνωσε η Vinetum την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, για τους αφρώδεις οίνους και τις Σαμπανιες, ο κόσμος ήταν πολύς και είχε κατακλύσει τα stands. Έπινε, ρωτούσε, μάθαινε. Και αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη μου έκπληξη.

Διαβάστε Περισσότερα
1 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από Βαγγέλης Μπελτζενίτης


Αναδημοσιεύουμε σήμερα μια συνέντευξη που έδωσε ο οινοποιός Βαγγέλης Γεροβασιλείου στον Βαγγέλη Μπελτζενίτη. Είναι μια σημαντική συνέντευξη, διότι ο κορυφαίος Έλληνας οινοποιός αποκαλύπτει πτυχές της ιστορίας του Ελληνικού οίνου που ο ίδιος έχει ζήσει και που σε πολλούς δεν είναι γνωστές, αλλά και μιλά με θάρρος και χωρίς επιφυλάξεις για σημαντικά θέματα που απασχολούν σήμερα όλους τους περί τον οίνο, επαγγελματίες ή οινόφιλους.
Ευχαριστούμε τον κ. Μπελτζενίτη για την συναίνεσή του στη δημοσίευση της συνέντευξης αυτής

House of Wine






Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από Τάσος Πικούνης
Από την Ροδή Τζανή

Το τριήμερο 11,12 & 13 Οκτωβρίου είχα την τύχη και την τιμή να παρευρεθώ στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, σε έναν από τους πιο όμορφους και αξιόλογους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας μας, την Αρναία και πιο συγκεκριμένα στο άλσος της Αγίας Παρασκευής. Εκδηλώσεις που στόχο είχαν την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας, των γεύσεων που δημιουργεί σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά προϊόντα ,την προβολή του τόπου και της γαστρονομικής του παράδοσης, και πυ έγιναν στα πλαίσια του προωθητικού ταξιδιού του Mount Athos Area Kouzina στις αγορές του κόσμου. Ένα γαστρονομικό ταξίδι ξεκίνησε πριν 3 χρόνια. Ονομάστηκε Mount Athos Area Gourmet (και τώρα πια Mount Athos Area Kouzina), και είχε ως στόχο την προβολή της πλούσιας και πολυποίκιλης γαστρονομίας της προ του Άθω περιοχής, αυτή που όλοι μας γνωρίζουμε ως Τρίτο Πόδι της Χαλκιδικής.



Διαβάστε Περισσότερα
1 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από Ροδή Τζανή
Παραδοσιακά, ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας του τρύγου, γι' αυτό και μια από τις πολλές ονομασίες του είναι "Τρυγητής". Εφέτος όμως, τη δόξα του Σεπτέμβρη την έκλεψε -σε μεγάλο βαθμό- ο Αύγουστος!

Ναι, όλοι τελικά συμφωνούν ότι έχουμε μια πρώιμη σοδιά... Αλλά τι επιφυλάσσει αυτή η πρώιμη σοδειά για τα κρασιά του 2013;

Εδώ τα μηνύματα είναι κάπως συγκεχυμένα, με τις απόψεις διαφόρων ειδικών και μη να διίστανται, ορισμένες σε μεγάλο βαθμό...

Το House of Wine για να ρίξει φως στη θολή κάπως ατμόσφαιρα του φετινού τρύγου απευθύνθηκε σε 5 κορυφαίους οινοπαραγωγούς, και τους παρακάλεσε να απαντήσουν σε 11 ερωτήσεις σχετικά με τον φετινό τρύγο και τα κρασιά που θα προκύψουν.







Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από House of Wine
Στα πλαίσια του αφιερώματος του Newsletter του Σεπτεμβρίου 2013 του House of Wine στον Τρύγο του 2013 αλλά και στην νέα οινική περίοδο, ζητήσαμε από κορυφαίους οιοποιούς μας την άποψή τους, μεσα από τις απαντήσεις τους σε ένα κοινό ερωτηματολόγιο που τους υποβάλαμε. Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, επικεφαλής του κτήματος Γεροβασιλείου, απάντησε στις ερωτήσεις του House of Wine. Τον ευχαριστούμε θερμά και δημοσιεύουμε εδώ τις πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις του.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Οι καλεσμένοι μας γράφουν Από House of Wine

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών