Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €
20 Οκτ 2019

Σήμερα σπίτι με συκώτι μοσχαρίσιο και τις σπέσιαλ πατάτες τηγανητές μου: σπέσιαλ γιατί πρώτα βράζονται σε νερό και όταν μαλακώσουν «ξεκουράζονται» στο ψυγείο για όση περισσότερη ώρα. Σκοπός το στέγνωμά τους. Στη συνέχεια πέφτουν σε καυτό λάδι ώστε να ροδίσουν, και σερβίρονται τραγανές απ’ έξω και μαλακές μέσα, χωρίς όμως τη γνωστή λαδίλα! Πάμε τώρα στο συκώτι... Δύσκολος partner για το κρασί! Το συκώτι διαφέρει αρκετά από τα άλλα κρέατα στην υφή του, που είναι διαφορετική και πιο ‘συμπαγής’. Εδώ δεν αναζητάμε κρασιά με υψηλό επίπεδο τανινών, αλλά κομψά και πολύπλοκα κρασιά με ώριμα αρώματα.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από Τάσος Πικούνης
Carbonara... Για εμένα, η βασίλισσα των Ιταλικών μακαρονάδων και το ιδανικό comfort food! Γιατί τα έχει όλα: αυτή τη θαυμάσια κρεμώδη υφή, την πλούσια αλλά διακριτική γεύση της χοιρινής πανσέτας η καλύτερα του Guanciale, την αψιά γεύση του Pecorino Romano (παρακαλώ, όχι παρμεζάνα!) αλλά και τη γλύκα του αυγού.... Μιλάω βέβαια για την αυθεντική ιταλική Carbonara, και όχι αυτές που έχουν υποστεί τη διαδικασία (ή κατάρα!) του «πειράγματος» από ευφάνταστους πλην άσχετους μάγειρους! Που γίνεται μόνο από 5 υλικά: σπαγγέτι, Guanciale, Pecorino Romano, αυγά και πιπέρι.
Διαβάστε Περισσότερα
1 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από Τάσος Πικούνης
21 Ιουλ 2019

Ποιο ελληνικό τραπέζι δεν φιλοξενεί συχνά κοκκινιστό με μακαρόνια; Ένα λαχταριστό πιάτο με μοσχαράκι, κόκκινη σάλτσα και μακαρόνια με μπόλικο τριμμένο τυρί (από κεφαλοτύρι μέχρι γραβιέρα). Και σχεδόν πάντα, η συνήθως υπερβολική Ελληνίδα νοικοκυρά, στο φόβο της «μη δε φτάσουν» φτιάχνει μακαρόνια για τα... διπλάσια πιάτα, που βέβαια περισσεύουν. Και συνήθως πετιούνται... Θα μου πείτε, «έλα τώρα, μακαρόνια είναι, τι να τα κάνω!» Θα σας απαντήσω «Πολλά!», γιατί τα μακαρόνια είναι βασικό συστατικό της ελληνικής cucina povera, της κουζίνας δηλαδή που δεν πετά τίποτα και αξιοποιεί στο έπακρο τα πολλά υπολείμματα των οικογενειακών γευμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από Τάσος Πικούνης
Είμαστε λοιπόν στην καρδιά του καλοκαιριού! Ζέστη αφόρητη, 40ρια, καύσωνας. Τις προάλλες είχαμε ένα ωραιότατο κοτόπουλο κοκκινιστό, με εξαιρετική κόκκινη σάλτσα. Το κοτόπουλο περίσσεψε, και επειδή είμαι φανατικός φίλος της cucina povera, της κουζίνας δηλαδή των -κάποτε- φτωχών Ιταλών της Νάπολης, που δεν πέταγαν τίποτα αλλά δημιουργούσαν υπέροχα νοστιμότατα πιάτα από τα υπολείμματα των φαγητών, το ψιλοκόψαμε και μαζί με τη σάλτσα μπήκε στο ψυγείο. Σήμερα λοιπόν ανασύρθηκε, και μαζί με 2 αυγά μάτια που σπάνε μέσα του, έγινε το πιάτο της βραδιάς. Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από Τάσος Πικούνης
Αν ρωτήσετε γιατί ένα site που έχει σαν κέντρο το κρασί ασχολείται με συνταγές, θα σας απαντήσω απλά ότι το κρασί δεν φτιάχτηκε για να πίνεται μόνο του, αλλά (κυρίως) για να συνοδεύει το φαγητό. Οι εξελιγμένοι οινόφιλοι θα σας πουν ότι - πολλές φορές- το φαγητό φτιάχνεται για να συνοδεύει το κρασί, και σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να έχουν δίκιο...

Διαβάστε Περισσότερα

Ετικέτες:

0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από Τάσος Πικούνης
10 Ιουν 2017

Συνήθως οι τίτλοι και τα κείμενα μας, που ασχολούνται με τον συνδυασμό κρασιού και φαγητού ξεκινούν διαφορετικά και λένε ’10 κρασιά για ψάρι’ ή ‘ζυμαρικά και κρασί’ και ενώ ξέρουμε ότι θα φάμε ψάρι πλακί ή μακαρόνια με κιμά ψάχνουμε να βρούμε τι κρασί θα πιούμε. Αυτή την φορά θα το πάμε ανάποδα. Θα επιλέξουμε πρώτα το κρασί και μετά θα ψάξουμε να βρούμε φαγητά που θα του ταιριάξουν! Και αποφασίσαμε να πιούμε Ρετσίνα! Γιατί οι μοντέρνες ρετσίνες μας αρέσουν πολύ και οι επιλογές είναι πολλές και εξαιρετικές!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από Μαριάννα Μακρύγιαννη
Την αγάπη μου για την Τσαγκαράδα, όσοι μου κάνετε την τιμή να διαβάζετε τα γραπτά μου, την γνωρίζετε… Για τους υπόλοιπους νέους φίλους θα πω ότι από το 1983 έχουμε επιλέξει την Τσαγκαράδα σαν το «χωριό» μας, αναστηλώνοντας με πολύ κόπο (και ακόμα περισσότερο χρήμα!) ένα υπέροχο παλιό -αλλά κατεστραμένο από τους σεισμούς- αρχοντικό, σε μια προσπάθεια που κράτησε περίπου… 15 χρόνια(!)...

Διαβάστε Περισσότερα
1 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από Τάσος Πικούνης
Αν είστε πραγματικός φίλος του κρασιού, γιατί να βράζετε τα μακαρόνια σας σε νερό και όχι σε… κρασί; Οι Ιταλοί -μερακλήδες από τα γενοφάσκια τους!- μαγείρευαν spaghetti με κρασί εδώ και… αιώνες! Εμείς οι υπόλοιποι ανακαλύψαμε σχετικά πρόσφατα τη θαυμάσια, γλυκιά και αρωματική γεύση του ζυμαρικού μαγειρεμένου σε κρασί, που του δίνει επίσης ένα πολύ ωραίο κόκκινο-προς-κεραμιδί χρώμα...

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από Τάσος Πικούνης
Αν επισκεφτείτε το πανέμορφο νησί του Ιονίου και δεν γευτείτε την παραδοσιακή κρεατόπιτα από κρέας τράγου, θα είναι σαν να έχετε αφήσει κάτι πίσω σας. Τοπική ξακουστή γεύση! Τραγίσιο κρέας, κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, ρυζάκι, ντοματούλα τριμμένη στον τρίφτη , σκορδάκι, φύλλο χωριάτικο, λευκό κρασί (φυσικά ), αλάτι , πιπέρι, μαϊντανός, μαντζουράνα και ξυλόφουρνος για την γεύση των μερακλήδων. Καντάδες και κρασί...

Διαβάστε Περισσότερα
1 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από House of Wine
Ενθουσιάστηκα! Γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε, όπως θα έλεγε και ο αιωνόβιος επίτιμος....
Από την πολύ ωραία παρουσίαση του Ηδωνικού τσίπουρου του Κώστα Λαζαρίδη στα Καραμανλίδικα  του Φάνη, όπου βρέθηκα καλεσμένος, επέστρεψα με κάποια "καλούδια" που μπήκαν στο ψυγείο, και... ξεχάστηκαν.Σήμερα λοιπόν, Σάββατο, αργία ("μήτηρ πάσης κακίας") για όλο τον πολιτισμένο κοσμο εκτός από εμένα τον απολίτιστο που κάνω όλο το editing του Νewsletter του House of Wine που κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα (λες και δεν θα μπορούσε να κυκλοφορεί Τετάρτη π.χ.!), στη συνηθισμένη ερώτηση "τι θα φάμε σήμερα;"
Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από Τάσος Πικούνης

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών