Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €
Την αγάπη μου για την Τσαγκαράδα, όσοι μου κάνετε την τιμή να διαβάζετε τα γραπτά μου, την γνωρίζετε… Για τους υπόλοιπους νέους φίλους θα πω ότι από το 1983 έχουμε επιλέξει την Τσαγκαράδα σαν το «χωριό» μας, αναστηλώνοντας με πολύ κόπο (και ακόμα περισσότερο χρήμα!) ένα υπέροχο παλιό -αλλά κατεστραμένο από τους σεισμούς- αρχοντικό, σε μια προσπάθεια που κράτησε περίπου… 15 χρόνια(!)...

Διαβάστε Περισσότερα
1 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από Τάσος Πικούνης
Αν είστε πραγματικός φίλος του κρασιού, γιατί να βράζετε τα μακαρόνια σας σε νερό και όχι σε… κρασί; Οι Ιταλοί -μερακλήδες από τα γενοφάσκια τους!- μαγείρευαν spaghetti με κρασί εδώ και… αιώνες! Εμείς οι υπόλοιποι ανακαλύψαμε σχετικά πρόσφατα τη θαυμάσια, γλυκιά και αρωματική γεύση του ζυμαρικού μαγειρεμένου σε κρασί, που του δίνει επίσης ένα πολύ ωραίο κόκκινο-προς-κεραμιδί χρώμα...

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από Τάσος Πικούνης
Αν επισκεφτείτε το πανέμορφο νησί του Ιονίου και δεν γευτείτε την παραδοσιακή κρεατόπιτα από κρέας τράγου, θα είναι σαν να έχετε αφήσει κάτι πίσω σας. Τοπική ξακουστή γεύση! Τραγίσιο κρέας, κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, ρυζάκι, ντοματούλα τριμμένη στον τρίφτη , σκορδάκι, φύλλο χωριάτικο, λευκό κρασί (φυσικά ), αλάτι , πιπέρι, μαϊντανός, μαντζουράνα και ξυλόφουρνος για την γεύση των μερακλήδων. Καντάδες και κρασί...

Διαβάστε Περισσότερα
1 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από House of Wine
Ενθουσιάστηκα! Γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε, όπως θα έλεγε και ο αιωνόβιος επίτιμος....
Από την πολύ ωραία παρουσίαση του Ηδωνικού τσίπουρου του Κώστα Λαζαρίδη στα Καραμανλίδικα  του Φάνη, όπου βρέθηκα καλεσμένος, επέστρεψα με κάποια "καλούδια" που μπήκαν στο ψυγείο, και... ξεχάστηκαν.Σήμερα λοιπόν, Σάββατο, αργία ("μήτηρ πάσης κακίας") για όλο τον πολιτισμένο κοσμο εκτός από εμένα τον απολίτιστο που κάνω όλο το editing του Νewsletter του House of Wine που κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα (λες και δεν θα μπορούσε να κυκλοφορεί Τετάρτη π.χ.!), στη συνηθισμένη ερώτηση "τι θα φάμε σήμερα;"
Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από Τάσος Πικούνης
Πριν από δύο ακριβώς χρόνια, στις 26 Οκτωβρίου 2013 είχα βρεθεί φιλοξενούμενος -μαζί με δημοσιογράφους και ανθρώπους του κρασιού- του Νώντα και της Μαρίας Σπυρόπουλου στο θαυμάσιο κτήμα τους στην Αρκαδία. Σε ένα πικ-νικ στην άκρη των αμπελιών που είχε στηθεί κατά την επίσκεψή μας, μας προσφέρθηκε ένα "πρόχειρο" (υποτίθεται!) φαγητό. Ανάμεσά τους ένα ταψί που φάνταζε σαν πίτα. Όταν όμως την έκοβες, αναδυόταν μια διακριτική μυρωδιά σκόρδου και κάτω από την κάλυψη αυτού που τελικά ήταν μια ιδιότυπη σκορδαλιά ψημένη στο φούρνο, εμφανίζονταν τα κομμάτια ενός κοκκινιστού λαγού.
Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από Τάσος Πικούνης
Μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις Οίνου ανοίγει την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 τις πύλες της για το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες οίνου στην Αθήνα: Είναι ετήσια έκθεση των Οινοποιών της Πελοποννήσου, που γίνεται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Εκεί θα έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε όλες της καινούριες ετικέτες των οινοπαραγωγών Πελοποννήσου, από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες.

Έχουμε πολλές φορές μιλήσει για τον "πληθωρισμό" των εκθέσεων οίνου στην Αθήνα. Η έκθεση αυτή όμως, μαζί με την αντίστοιχη των οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας είναι από τις εκθέσεις εκείνες που κάθε φίλος του κρασιού ή επαγγελματίας του οίνου οφείλει να επισκεφθεί. Γιατί περιλαμβάνει πολλά από τα κορυφαία οινοποιεία της Ελλάδας, και γιατί θα έχετε την ευκαιρία να συνομιλήσετε με τους σημαντικότερους παραγωγούς
Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από House of Wine
Από τον Γ. Μιχαήλο


Πιο classic συνταγή πεθαίνεις… Από την άλλη βέβαια μια καλοφτιαγμένη Καρμπονάρα με καπνιστή πανσέτα ή Guanciale (χοιρινά μάγουλα), αυγό και πεκορίνο, διαθέτει ένα επίπεδο γευστικής πολυπλοκότητας και πλούτου που μαζί με τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερίνη μπορεί να ανεβάσει και την απόλαυση σε δυσθεώρητα ύψη. Όσο δε πιο ρουστίκ γευστικά (πιο χωριάτικη και κίτρινη κίτρινη από το φρέσκο κρόκο) τόσο το καλύτερο!
>
Και από κρασί τι γίνεται; Όπως σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούν ζυμαρικά είναι η σάλτσα την όποια φροντίζεις να συνδυάσεις με το κρασί και όχι το είδος του ζυμαρικού αυτό καθεαυτό. Έτσι είτε διαλέξετε σπαγγέτι αλά γκιτάρα, είτε φετουτσίνι, είτε ταλιολίνι, ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό σας αρέσει, το κρασί που θα επιλέξετε δεν αλλάζει αν η συνταγή που ακολουθείτε είναι η ίδια.



Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από Γρηγόρης Μιχαήλος
Η Τήνος, για όποιον ξέρει ή έχει διάθεση να ψάξει, είναι ένας πραγματικός γαστρονομικός παράδεισος.
Το εξαιρετικό της terroir, άγονο αλλά με εκπληκτικό πλούτο τοπικών άγριων βοτάνων και φυτών, αντανακλά και στην παραδοσιακή της κουζίνα: Πιάτα που στηρίζονται στην αγκινάρα -το βασικό τοπικό αγροτικό προϊόν-, στις λιαστές ντομάτες, στο χοιρινό που αποτελεί το κύριο κρεατικό πιάτο του νησιού και μαγειρεύεται με χίλιους δυο τρόπους. Για το κρασί, οι Τηνιακοί Αμπελώνες με τα πραγματικά εξαιρετικά -αλλά και ακριβά κρασιά τους κυριαρχούν από άποψη ποιότητας. Οι τοπικές σπεσιαλιτέ ταιριάζουν απόλυτα με τα κρασιά των Κυκλάδων, με πρώτη και καλύτερη τη Σαντορίνη, και αξίζει κατά τις διακοπές σας στο νησί να απολαύσετε το συνδυασμό τους... Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από House of Wine
Είναι μια συνταγή που έχει τις ρίζες της στη Γαλλία... Eνα φαγητό από την Προβηγκία από πουρέ βρασμένου και ξαρμυρισμένου παστού μπακαλιάρου, αναμεμειγμένου με ελαιόλαδο, γάλα, λιωμένο σκόρδο, χυμό λεμονιού, βραστή πατάτα και αρωματικών. Τρώγεται χλιαρό με τηγανισμένο ψωμί.

Στην Ελλάδα εμφανίζεται σαν ένα παραδοσιακό πιάτο των Κυκλάδων με πολλές παραλλαγές, νοστιμότατο και εξαιρετικά ενδιαφέρον για συνοδεία κρασιού. Ο πουρές έχει αντικατασταθεί σε όλες τις συνταγές με κομμάτια του παστού μπακαλιάρου.

Εδώ παραθέτουμε 3 παραλλαγές:

Ηπρώτη αποτελεί την απλή, παραδοσιακή και κλασσική μπραντάδα της Σαντορίνης...







Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από House of Wine
8 Ιουν 2014

Fleva και Burger: the missing link

Τάσος Πικούνης

Από τον Τ. Πικούνη

Όταν πρωτοδοκίμασα τη βραβευμένη Fleva του κτήματος Σκούρα, -σχεδόν μόλις είχε πρωτοβγεί- είχα αναρωτηθεί με ποιο φαγητό θα ταίριαζε καλύτερα αυτό το τόσο εκφραστικό -μέχρι προκλητικό θα έλεγα- υπέροχο Syrah.
Από τότε με την αγαπημένη μου Fleva έχω συνοδεύσει αρκετά φαγητά, από μαγειρευτά, κυνήγι, ψητά στη σχάρα μέχρι αρνάκι στη σούβλα και κοκορέτσι. Με όλα πήγε θαυμάσια, αλλά ακόμα δεν είχα βρει αυτό το φαγητό που -κατά τη γνώμη μου- θα την απογείωνε. Ο Γιώργος Σκούρας, στην εκδρομή του House of Wine στο οινοποιείο με είχε προειδοποιήσει, πριν το φαγητό: "Αν βγάλουμε τη Φλέβα, θα καπελώσει όλα τα άλλα κρασιά"... και είχε δίκιο.


Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ένα κρασί, μια συνταγή Από Τάσος Πικούνης
Ενημέρωση για τον Κορονοϊό

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών