Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Concours Mondial de Bruxelles: Έξω πάμε (αρκετά) καλά!

Concours Mondial de Bruxelles: Έξω πάμε (αρκετά) καλά!
Από τον Τ. Πικούνη

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 28ου Διαγωνισμού Concours Mondial de Bruxelles, ενός από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς Οίνου στον κόσμο. Παρόλο που η πανδημία συνεχίζεται και η διοργάνωση εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας παραμένει ένα πολύ δύσκολο έργο, ο διαγωνισμός επέλεξε να μην αναβληθεί, προς το συμφέρον της βιομηχανίας οίνου, διατηρώντας ταυτόχρονα άψογα τα  πρωτόκολλα που απαιτεί η πανδημία, αλλά και αυτά του διαγωνισμού. Πάνω από 9 ημέρες, περισσότεροι από 300 διεθνείς κριτές δοκίμασαν τα κρασιά του Διαγωνισμού.

Στο φετινό Concours Mondial de Bruxelles έγινε στο στο Λουξεμβούργο από 17 έως 27 Ιουνίου, και συνολικά υποβλήθηκαν 10.000 κρασιά από 46 χώρες.

Οι διοργανωτές φιλοξένησαν τις γευσιγνωσίες των 9 ημερών με άψογο επαγγελματισμό, σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας. Μετάλλια απονεμήθηκαν σε κρασιά από 40 διαφορετικές χώρες. Η Γαλλία ήρθε πρώτη στη συλλογή μεταλλίων (672), ακολουθούμενη από την Ισπανία (507), την Ιταλία (389) και την Πορτογαλία (335)

Ο πλήρης κατάλογος των αποτελεσμάτων είναι διαθέσιμος παρακάτω:

Εκτός από τα ασημένια, χρυσά και μεγάλα χρυσά μετάλλια, ο διαγωνισμός απένειμε επίσης τρόπαια «Revelation» σε κρασιά που πέτυχαν την υψηλότερη βαθμολογία σε κάθε κατηγορία.

Και η Ελλάδα; Φέτος πήγαμε αρκετά καλά: Βραβεύτηκαν συνολικά 42 κρασιά (έναντι 36 πέρυσι), από τα οποία 1 στην κατηγορία Revelation, σε 12 απονεμήθηκαν Χρυσά μετάλλια και σε 29 Αργυρά.

Από αυτά 6 ήταν ερυθρά, 24 Λευκά και 12 Ροζέ, γεγονός που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την υπεροχή των Λευκών Ελληνικών κρασιών αλλά και την αλματώδη άνοδο των ροζέ.

Τα περισσότερα μετάλλια συγκέντρωσε το Κτήμα Βιβλία Χώρα (9) ακολουθούμενο από το Κτήμα Αργυρού (4).

Ο πλήρης κατάλογος είναι:

-9 Ktima Biblia Chora SA

-4 Estate I. & M. Argyros OE

-3 Lantides Panos Estate - Afoi Lantidi

-2 Barafakas Winery

-2 Ktima Gerovassiliou

-2 United Winemaking Agricultural Cooperative of Samos


Όλοι οι συνεργάτες του House of Wine και εγώ προσωπικά συγχαίρουμε τους 29 Έλληνες Οινοποιούς που τιμήθηκαν με μετάλλια στον σημαντικό αυτό διαγωνισμό, και τους ευχόμαστε και εις ανώτερα!
Στην υγειά σας!


Τάσος Πικούνης

Μοιραστείτε το άρθρο: