Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Το Decanter βραβεύει τα ελληνικά λευκά

House of Wine:Οι προσφορές μας
Decanter August 2009Το γνωστό περιοδικό οίνου Decanter δημοσιεύει στο τεύχος του Αυγούστου 2009 τα αποτελέσματα μιάς εκτεταμένης δοκιμής ελληνικών λευκών κρασιών. Από ένα εξαιρετικό panel ειδικών του οίνου, μεταξύ των οποίων και ο έλληνας Νίκος Μάνεσης, ο πολυγραφότατος συγγραφέας οίνου, δοκιμάστηκαν 86 λευκά ελληνικά κρασιά.

Τα αποτελέσματα εξέπληξαν και τους ίδιους τους δοκιμαστές!

Σε 4 από αυτά απονεμήθηκε το Decanter Award, που τα χαρακτηρίζει σαν εξαιρετικά (outstanding), με βαθμολογία μεταξύ 18.5-20 (με άριστα το 20) και 5 αστέρια. 12 κρασιά χαρακτηρίστηκαν σαν highly recommended (πολύ καλά έως εξαιρετικά) με βαθμολογίες από 16.5 έως και 18.49, 53 κρασιά χαρακτηρίστηκαν recommended (Καλά) με βαθμολογίες από από 14.5 έως και 16.49, ενώ κανένα κρασί από τα 86 δεν χαρακτηρίστηκε απλά αποδεκτό (Fair) ή απαράδεκτο (Poor).

"Αυτή ήταν η πιό ενδιαφέρουσα δοκιμή κρασιών που έχω κάνει γιά το Decanter" δήλωσε με ενθουσιασμό η Margaret Rand, γνωστή συγγραφέας οίνου στην Μ.Βρεττανία. Και συμπλήρωσε "Δεν ήταν ομοιόμορφα καλή, αλλά ήταν συναρπαστική".

ΒραβείαΗταν η Σαντορίνη και το αστέρι της, το Ασύρτικο, που πήρε την μερίδα του λέοντος στους επαίνους. "Μόλις φτάσαμε στα κρασιά της Σαντορίνης, ήταν φανταστικό, υπήρχαν δομή, υφή... τα πάντα!" είπε πάλι η Margaret Rand. "Το Ασύρτικο είναι η πιό εντυπωσιακή λευκή ποικιλία που διαθέτει η Ελλάδα" συμφώνησε ο Μάνεσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι κριτές εκφράστηκαν με ενθουσιασμό γιά την δοκιμή των ελληνικών λευκών. Και οι αριθμοί της βαθμολογίας τους το επιβεβαιώνουν.

Εμείς, στο House of Wine, χαιρόμαστε ιδιάιτερα που συνεχίζεται η επιβράβευση των καλών ελλήνων παραγωγών στο εξωτερικό, ιδιαίτερα από διακεκριμμένους κριτές και περιοδικά παγκόσμιας αναγνώρισης, όπως το Decanter. Και ασφαλώς συμφωνούμε με την κρίση τους και τον ενθουσιασμό τους.

Φέρνουμε λοιπόν κοντά σας τα τέσσερα πεντάστερα κρασιά που βραβεύτηκαν με το Decanter Award και που βαθμολογήθηκαν σαν εξαιρετικά, και σας προτείνουμε να τα δοκιμάστε.

             
Οι 4 επιλογές του DECANTER- DECANTER Awards- Εξαιρετικά
             
Βιβλία Χώρα ¨οβηλος   Κτήμα Μερκούρη- Καλλιστώ   Μπουτάρη Σαντορίνη   anto Wines Νυχτέρι Σαντορίνη
             
Βιβλία Χώρα Όβηλος   Κτήμα Μερκούρη Καλλιστώ   Μπουτάρη Σαντορίνη   Santo Wines Νυχτέρι Σαντορίνη

"Complex, oaky, rich butterscotch nose. Elegant entry, complex yet restrained, fresh yellow pich with a touch of white pepper, and green leaves. Has a floral aspect that develops well. Balanced, with lovely acidity, on the finish. From 2009"

Decanter, August 2009

 

"Nose of minty herbs, mango and lots of minerality. Creamy mango, zesty mid-palate lift, lots of character, great elegance, restrained power and a minty finish. From 2009"

Decanter, August 2009
 

  "Lemon and mineral smokiness on the nose and palate. This is a richly flavoured and expansive wine. From 2009"

Decanter, August 2009
  
  "Firm, tight, mineral, very, very good; complex. Very good, long, firm, resistent finish, very mineral, terroir driven, pure, focused, very long, elegant. From 2009"

Decanter, August 2009
  

Αγοράστε 3 σετ των 4 βραβευμένων κρασιών και θα έχετε έκπτωση (προ ΦΠΑ) 10%

Αγορά
     

Μοιραστείτε το άρθρο: