Την Καθαρά Δευτέρα το κατάστημά μας στο Χαλάνδρι θα είναι ανοικτό 10:00-18:00

Διαστημικό κρασί στο ποτήρι σας!

Διαστημικό κρασί στο ποτήρι σας!
Μια δωδεκάδα φιάλες από καλό γαλλικό κρασί έφτασε στο διαστημικό σταθμό τη Δευτέρα, όχι για τους αστροναύτες, αλλά για την επιστήμη.

Το κόκκινο κρασί Bordeaux θα παλαιώσει για ένα χρόνο εκεί πριν επιστρέψει στη Γη. Οι ερευνητές θα μελετήσουν πώς η έλλειψη βαρύτητας και η διαστημική ακτινοβολία επηρεάζουν τη διαδικασία γήρανσης. Ο στόχος είναι να αναπτυχθούν νέες γεύσεις και ιδιότητες για τη βιομηχανία τροφίμων.

Οι φιάλες "πέταξαν" στο διάστημα σε μια κάψα Northrop Grumman που ξεκίνησε από τη Βιρτζίνια το Σάββατο και έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τη Δευτέρα. Κάθε φιάλη συσκευάστηκε σε μεταλλικό δοχείο για να αποφευχθεί η θραύση.

Τα πανεπιστήμια του Μπορντό, της Γαλλίας και της Βαυαρίας, της Γερμανίας, συμμετέχουν στο πείραμα Space Cargo Unlimited, ένα project του Λουξεμβούργου.

Η οινοποίηση χρησιμοποιεί μαγιά και βακτήρια και περιλαμβάνει χημικές διεργασίες, καθιστώντας το κρασί ιδανικό για τη μελέτη του χώρου, σύμφωνα με τον Michael Lebert του Πανεπιστημίου του Erlangen-Nuremberg, επιστημονικό διευθυντή του πειράματος

Το διαστημικό κρασί θα συγκριθεί με το κρασί του Μπορντό που παλαιώνει στη Γη. Αυτό που θα απομείνει θα πάει στους σπόνσορες της έρευνας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Αυτή είναι η πρώτη από τις έξι διαστημικές αποστολές που σχεδιάζει η εταιρεία τα επόμενα τρία χρόνια.
"Αυτή είναι μια περιπέτεια μια φορά στη ζωή", ανέφερε σε δήλωσή του ο Nicolas Gaume, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Space Cargo Unlimited.

Μοιραστείτε το άρθρο: