Λόγω έντονης χιονόπτωσης το κατάστημά μας σήμερα 24/1 θα κλείσει στις 11:00

Εκδήλωση HOW: Επιστροφή στην κανονικότητα

Σήμερα, επιτέλους, γυρίσαμε στην κανονικότητα του κρασιού, όπως το ξέραμε πριν ο κοροναϊός μας κλείσει μέσα και πριν μας επιβάλλει τον «ζουρλομανδύα» των λογής απαγορεύσεων και περιορισμών!

 


Σήμερα επιτέλους είχαμε την πρώτη εκδήλωση του House of Wine! Την Εκδρομή Wines of Athens στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκου! Μια εκδήλωση που οι θέσεις κλείστηκαν μόλις σε 2 ώρες από την δημοσίευσή της στις ιστοσελίδες του House of Wine!

Αυτή ην Κυριακή λοιπόν 10 Οκτωβρίου τα οινοποιεία που συγκροτούν τους Δρόμους κρασιού Αθήνας - Wines of Athens συγκεντρώθηκαν μόνο για τους επισκέπτες του Ηοuse of Wine στ

Υπέροχος χώρος, υπέροχα κρασιά, και -το κυριότερο- υπέροχοι φίλοι του κρασιού και του House of Wine. Ενθουσιασμένοι όλοι μετά από συνάντηση περίπου 2 χρόνων!

Όλοι οι οινοποιοί με τα κρασιά τους ήσαν εκεί:

  • Το Κτήμα Κοκοτού με το Σαββατιανό 2020, το Barrel Fermented Savatiano 2017,  τους Τρεις παράδες Gewurztraminer 2020.
  • Οι Αμπελώνες Μάρκου με το Σαββατιανό 2020, το  Σαββατιανό Βαρέλι 2018 και το  Euphoria rose 2020.
  • Η Μικροοινοποιία Μυλωνά με το Σαββατιανό 2020, το Σαββατιανό 2017 και τη Μαλαγουζιά 2020.
  • Το Οινοποιείο Παπαγιαννάκος με το Σαββατιανό Παλαιά κλήματα 2020, το Granatus Rose 2020 και το  Σαββατιανό 2014
  • Η Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου με το Σαββατιανό 2020, την Ρετσίνα 2020 και τη Μαλαγουζιά 2020.

Όλοι δοκιμάσαμε τα εξαιρετικά κρασιά και ιδιαίτερα τα Σαββατιανά, που και τα 5 οινοποιεία  έχουν συμβάλλει εξαιρετικά στο να αναδειχθούν σε ιδιαίτερα λευκά παλαίωσης και να ξεφύγουν από τον κλασσικό χαρακτηρισμό τους σαν ευτελή κρασιά ευρείας κατανάλωσης.

Προσωπικά ξεχώρισα το πολύ ιδιαίτερο Gewurztraminer του κτήματος Κοκοτού, ένα πραγματικά ξεχωριστό ροζέ του κτήματος Μάρκου, το Euphoria 2020, το Σαββατιανό 2017 και την υπέροχη Μαλαγουζιά του Σταμάτη Μυλωνά , το εξαιρετικό Σαββατιανό Παλαιά κλήματα 2020 αλλά και το παλαιωμένο Σαββατιανό του 2014 του Βασίλη Παπαγιαννάκου.

Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω για 2 κρασιά της αγαπημένης μου Αναστασίας Φράγκου: την διαχρονικά κορυφαία της Μαλαγουζιά, τη Νεηλυς που είμαι πραγματικά υπερήφανος που πριν πολλά χρόνια την κάναμε στο House of Wine πρώτο σε πωλήσεις κρασί, και την κορυφαία της Ρετσίνα που πραγματικά με κατέπληξε με την ισορροπία της και την «σωστή» ένταση του ρετσινιού, που την φέρει στην κορυφή των προτιμήσεών μου του πολύ δύσκολου αυτού κρασιού, και που πιστεύω οτι πολύ σύντομα θα την βρείτε στα «ράφια» του House of Wine.

Η εκδήλωση τελείωσε με ένα εξαιρετικό γεύμα με τα κρασιά των Wine of Athens.  Πιστεύω οτι μετά την ανταπόκριση που είχε η εκδήλωση αυτή στους φίλους του House of Wine, σύντομα θα έχουμε και άλλες εκδηλώσεις, εκδρομές σαν και αυτή ή παρουσιάσεις οινοποιών #inthehouseofwine!

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο: