Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Έκθεση Μικρών Οινοποιών 2020 στην Αθήνα

Έκθεση Μικρών Οινοποιών 2020 στην Αθήνα
Από τον Τ. Πικούνη

Να πάτε στην έκθεση του ΣΜΟΕ, του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας. (Δείτε τι είναι ο ΣΜΟΕ στο video του House of Wine εδώ: http://bit.ly/2uid6lz ). Θα βρείτε κάποια κρασιά που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας.

Παρά το ότι προσωπικά διαφωνώ με οποιαδήποτε κίνηση διασπά την ενότητα των Ελληνικών οινοποιείων, και παρά το πομπώδες και κάπως υπερφίαλο Δελτίο Τύπου (διαβάστε το εδώ, με «στόχους», «οράματα» και άλλα μεγάλα λόγια, σας συνιστώ να επισκεφθείτε την έκθεση, γιατί θα βρείτε εκεί όχι «ξεχωριστούς ανθρώπους» -όλοι οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι οινοποιοί είναι ξεχωριστοί και όχι μόνο τα μέλη του ΣΜΟΕ- αλλά απλούς οινοποιούς που έχουν σαν πραγματικό (και σεβαστό!) στόχο τον αγώνα να φτιάξουν ποιοτικά κρασιά που θα τους επιτρέψουν να «ανέβουν» κατηγορία, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να επιβάλουν τα κρασιά τους. Και που κάποιοι αξίζουν σίγουρα την υποστήριξή σας για να πετύχουν αυτό το στόχο, και το σεβασμό όλων μας για την προσπάθεια τουν συνόλου των οινοποιών -μικρών ή μεγάλων- να δημιουργήσουν ποιοτικά και ενδιαφέροντα κρασιά.

Ανάμεσά τους ήδη καταξιωμένα οινοποιεία όπως Domaine Κίκονες, Οινοποιείο Αμπελόεις, Κτήμα Καρανίκα, Οινοποιείο Oenops, Μικροοινοποιϊα ΜυλωνάΟινοποιίαΜποσινάκη, Κτήμα Παπαργυρίου, Κτήμα Γράμψα, Οινοποιείο Σκλάβος.

Η έκθεση εγκαινειάζει το γκρουπάρισμα των οινοποιών-εκθετών κατά περιοχή και υποπεριοχή. Το βρισκω πολύ θετικό γιατί έτσι μπορεί ο επισκέπτης να κάνει συγκρίσεις μεταξύ οινοποιών και κρασιών που μοιράζονται το ίδιο terroir.

Οι επισκέπτες που θα κάνουν προεγγραφή μπαίνουν αυτόματα στην κλήρωση για:
- 5 φιάλες Magnum από Μικρά Οινοποιεία της Ελλάδας
- 3 εξάδες αναμνηστικών ποτηριών έκθεσης Spiegelau
- 1+ 1 δώρο (5 τυχεροί κερδίζουν δεύτερο εισιτήριο δωρεάν) 1 εισιτήριο για το Master Power (ομιλία Mark Andrew MW και στη συνέχεια master class του Γιάννη Καρακάση MW)

Σημειώστε επίσης ότι για πρώτη φορά, σε μια έκθεση συναντιούνται δυο Master of Wine: O Marc Andrew MW (ιδρυτής του περιοδικού Noble Rot και του ομώνυμου βραβευμένου wine bar/restaurant του Λονδίνου) θα ανοίξει τις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης του ΣΜΟΕ με την ομιλία του “Small is beautiful” και θα τις ολοκληρώσει ο Γιάννης Καρακάσης MW με ένα master class τυφλής δοκιμής 12 κρασιών με τίτλο: «Όλα τα Κρασιά Είναι Blends;»

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 9 & 10 Φεβρουαρίου στο The Hub Events (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα)

Ωράριο Έκθεσης

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου // 11.00 – 19.00

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου // 11.00 – 19.00


Πρόγραμμα Σεμιναρίων Μικροί Οινοποιοί 2020

* Κυριακή 14.00-15.00 – Mark Andrew MW

«Small is beautiful – Why artisanal wineries are critical to the future of Greek wine”

Η εισήγηση θα γίνει στα αγγλικά.

* Κυριακή 15.00-16.30 – Γιάννης Καρακάσης MW

«Όλα τα Κρασιά Είναι Blends»


 Στην υγειά σας!

Τάσος Πικούνης

Μοιραστείτε το άρθρο: