Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Ένα ντοκιμαντέρ για κρασιά που ευδοκιμούν στους -40C

Ένα ντοκυμαντέρ για κρασιά που ευδοκιμούν στους -40C
Ξεχάστε όλα όσα νομίζατε ότι ξέρατε για το κρασί! Γνωρίστε τα Οινικά Διαμάντια (Wine Diamonds): To ντοκυμαντέρ "Uncorking America's Heartland" διερευνά τις δυσκολίες και τον ενθουσιασμό της δημιουργίας μιας νέας περιοχής κρασιού στα Heartland και ξαναγράφει την ιστορία της οινοποιίας στη διαδικασία.

Οινικά Διαμάντια (Wine Diamonds): Ένας λαϊκός όρος που χρησιμοποιείται από τους λάτρεις του κρασιού για να περιγράψει το κρυσταλλωμένο ίζημα του τρυγικού οξέος που συσσωρεύεται στο κάτω μέρος των πωμάτων, των φελλών και μερικές φορές βρίσκεται στο κατακάθι στον πυθμένα μιας φιάλης κρασιού

Ονομάζουν "κρύο-σκληραγωγημένα" τα σταφύλια που καλλιεργούνται στην ανώτερη περιοχή του Μισισιπή, και που αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες που θα μπορούσαν να σκοτώσουν τα παραδοσιακά σταφύλια της Καλιφόρνιας ή της Γαλλίας. Με αυτά τα σταφύλια, οι αγρότες και οι οινοπαραγωγοί του Midwest επεκτείνουν τα όρια της αμπελουργίας και της οινολογίας, καλλιεργώντας αμπέλια που όχι απλά επιβιώνουν αλλά ευδοκιμούν σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -400 C, και που εντούτοις παράγουν εξαιρετικά κρασιά. Αυτή η ιστορία ονομάζεται Wine Diamonds: Uncorking America’s Heartland™

Το φιλμ "Wine Diamonds: Uncorking America’s Heartland" είναι μια διασκεδαστική, ενημερωτική και ελπιδοφόρα ιστορία που ξεκινά από την διερεύνηση της ιστορικής σημασίας ενός πρωτοπόρου του Midwest, του Elmer Swenson και στη συνέχεια διερευνά τις προκλήσεις της παραγωγής σταφυλιών, της οινοποίησης και της αποδοχής των καταναλωτών των άνω μεσοδυτικών πολιτειών των ΗΠΑ. Πέντε οικογένειες οινοποιών μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες, τους αγώνες και επιτυχίες τους καθώς προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα αμπελουργική περιοχή. Οι διεθνούς φήμης ειδικοί του κρασιού, ο Doug Frost (Master Sommelier και Master of Wine) και ο Tim Hanni (Master of Wine) απαντούν στις μεγάλες ερωτήσεις σχετικά με τα σταφύλια και το κρασί. Η ταινία καταλήγει με τους πρωταγωνιστές της να προσπαθούν να φανταστούν το μέλλον αυτής της νέας μη παραδοσιακής περιοχής κρασιού.

Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι ειδικοί του κρασιού και οι εμπειρογνώμονες βλέπουν πολύ θετικά τους οίνους που αναδύονται από αυτά τα νέα αμπελοτόπια. Σταφύλια όπως η Marquette, το Frontenac, η Brianna και το La Crescent έχουν τραβήξει την προσοχή των φίλων του κρασιού από όλο τον κόσμο.

Οι λάτρεις του κρασιού είναι συχνά λίγο αργοί στο να αναγνωρίσουν και να δεχθούν νέες αμπελουργικές περιοχές και σταφύλια. Ωστόσο, οι ειδικοί και οπαδοί συμφωνούν ότι κάτι σπουδαίο συμβαίνει στα Heartland.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το DVD με την ταινία εδώ...

Στην υγειά σας!

Μοιραστείτε το άρθρο: