Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Ιδανικό Ταίρι

Από τη Λυδία Σιμόνι


Πώς τα μακαρόνια θέλουν την σάλτσα και το ψωμί την μερέντα; Έτσι  ακριβώς, το Sauvignon Blanc αναζητά το Ασύρτικο. Παρακάτω θα δείτε  τρία γευστικά κρασιά που αποδεικνύουν γιατί το ζευγάρι αυτό είναι ένα  από τα πιο αγαπημένα "ζευγάρια" στον οινικό χώρο.

Συμφωνία, Οινοποιία Αμπελόεις Η Συμφωνία είναι ένα πολυβραβευμένο (σε Ελλάδα και εξωτερικό) blend Στης οινοποιίας  Αμπελόεις.  Έχει χρυσαφένιο χρώμα με φρέσκα αρώματα εσπεριδοειδών στη μύτη όπως το lime, το κίτρο και το λεμόνι. Πλάι σε αυτά βρίσκονται τα φρουτένια  αρώματα του αχλαδιού και του μήλου. Από την πρώτη κιόλας γουλιά, γίνεται  αντιληπτή η αρμονική συνύπαρξη των δύο ποικιλιών. Με το στόμα να είναι πλούσιο, ζωηρό και φρουτώδες. Ο αμπελώνας των ποικιλιών είναι σε υψόμετρο 600m στη Φωλιά Καβάλας και δίνει αυτήν την ελαφρώς μίνεραλ επίγευση στο φίνο αυτό κρασί.  Μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του ως απεριτίφ ή να το απογειώσετε συνδυάζοντάς το με σουφλέ λαχανικών, ψάρι σε κροκέτες ή ακόμα και ψάρι φιλέτο με άσπρη  σάλτσα.

Φεγγίτες, Κτήμα Οινογένεσις Ένα λευκό κρασί που έχει πολύ καλή σχέση με τον  χρόνο. Εξελίσσεται επαληθεύοντας πως ο χρόνος είναι ο καλύτερός του φίλος. Το χρώμα του είναι φωτεινό, κρυστάλλινο με απαλές χρυσοκίτρινες  ανταύγειες. Το Ασύρτικο της Δράμας χαρίζει ζωηρή οξύτητα και ευχάριστες νύξεις ορυκτών και μεταλλικότητας, ενώ το Sauvignon Blanc μας ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά. Είναι ισορροπημένο και διακριτικό στη μύτη και το στόμα ενώ δεν λείπει η μακρά φρουτένια επίγευση. Είναι η ιδανική συντροφιά για τις ψητές γαρίδες σας, τα ζυμαρικά με θαλασσινά και με το σουφλέ τυριών σας.

Τέχνη  Αλυπίας, Κτήμα Τέχνη Οίνου Ένα blend που ο γνωστός κριτικός κρασιού, Robert Parker, το βαθμολόγησε  με 90/100. Ένα λευκό άκρως δροσιστικό κι ευχάριστο.Τι να πει κανείς γι αυτο το κρασί; Τα  βραβεία που σαρώνει κάθε χρόνο και η ποιότητά του, μιλάνε από μόνα  τους. Το λαμπερό κίτρινο χρώμα του με πράσινες ανταύγειες μαρτυρούν την  φρεσκάδα του. Στη μύτη συναντάμε υπέροχα αρώματα από εσπεριδοειδή και τροπικά  φρούτα όπως το μάνγκο και ο ανανάς.  Στο στόμα η τραγανή οξύτητα συνδυάζεται  με τη διακριτική λιπαρότητα. Σερβίρετέ το στους 8-10ºC πλάι στα ψητά  ψάρια και θα τα απολαυσέτε όσο τίποτα.

Με αγάπη,
Λυδία

Μοιραστείτε το άρθρο: