Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Κεφάλαιο 5: Το ταξίδι

Από τη Χριστίνα Παλάτου


Ταξιδεύεις  καλύτερα ακούγοντας αυτό:  

 

Δε ξέρω αν με νιώθετε, αν κατανοείτε την έλλειψη ταξιδιού που βιώνω τον τελευταίο σχεδόν χρόνο, αλλά εάν ναι, απλώς πατήστε play και γεμίστε το ποτήρι σας.  

Μου λείπουν  τα ταξίδια λοιπόν. Πολύ!  

Μου λείπει να μπω σε τρένο, σε αεροπλάνο, να μη μπορώ να κλείσω τη βαλίτσα  και να φωνάζω ενισχύσεις (τους φίλους μου δηλαδή)  μέχρι να τα καταφέρω.  

Περνάω τον ελεύθερο μου χρόνο κοιτώντας εισιτήρια και εξωτικούς προορισμούς όμως μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας, θα αρκεστώ σε ένα μικρό, φανταστικό ταξίδι μέχρι την Αλσατία.  

Θα έρθετε?  

Ανοίγω μια φιάλη Riesling από το Domaine Leon Beyer και φτιάχνω την εικόνα του οινοποιείου σα να είμαι στο Eguisheim, μία από τις πιο γνωστές οινοπαραγωγικές περιοχές της Αλσατίας.  

Εκεί, το 1867 η Emile Beyer ίδρυσε το Maison Vin d’ Alsace, τον οίκο που πλέον διευθύνει ο Leon Beyer και συνεχίζει να φτιάχνει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας και διεθνούς φήμης, με το Riesling, να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού τους και μια από τις πιο αναγνωρισμένες ετικέτες παγκοσμίως.  

Δοκιμάζω και χαίρομαι πολύ με την πρώτη γουλιά κιόλας, γιατί στο ποτήρι μου βρίσκεται ένα εξαιρετικά πιστό στα τυπικά γνωρίσματα της ποικιλίας, κρασί, με φρέσκα φρούτα, ορυκτότητα, διακριτική ανθικότητα και καταπληκτική οξύτητα. Στο στόμα γευόμαστε με φοβερή συνέπεια ότι έχουμε μυρίσει λίγο πριν ενώ το σώμα του είναι μέτριο, με υψηλή οξύτητα και ευχάριστη επίγευση.

Συνδυάστε το με θαλασσινά, όστρακα ή πλατό με τυριά και γεμίστε το δεύτερο ποτήρι!  

Μέχρι την επόμενη φορά..

Στην υγεία σας.
Χριστίνα

Μοιραστείτε το άρθρο: