| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Κρύο, καιρός για... σούπα!

Κρύο, καιρός για... σούπα!
Από τον Τ. Πικούνη

Κρέας μοσχαρίσιο, καρότα, πατάτες και σέλινο, τα συστατικά της κρεατόσουπας... Ο σημερινός καιρός -ψιλόβροχο, κρύο- την αναζητάει! Όπως λέει και η Μαριάννα Μακρύγιαννη «κρύο, καιρός για σούπα!» Βέβαια, θα ήταν καλύτερα να την απολάμβανα στην Τσαγκαράδα, αλλά και στην «φυλακή» μας του #μενουμεσπίτι, τέλεια είναι!

Η δική μου σούπα, κληρονομιά της γιαγιάς μου με καταγωγή από την ορεινή Κορινθία, γίνεται με «όλα μέσα!»: το κρέας, οι πατάτες και το σέλινο δεν σερβίρονται σε χωριστό πιάτο από τη σούπα, αλλά πέφτουν μέσα, δημιουργόντας ένα θεϊκο... χυλό! Δοκιμάστε το και... δεν θα χάσετε!

Πολλοί λένε ότι οι σούπες γενικά είναι «δύσκολες» στο ταίριασμα με το κρασί... κάποιοι άλλοι προχωρούν πιο πέρα και τις χαρακτηρίζουν wine killers!

Εγώ πάλι, αναρωτιέμαι γιατί; Πιστεύω οτι τα ταιριάσματα κρασιού και σούπας είναι πάρα πολλά, και εξαρτώνται βεβαια από τα συστατικά της σούπας, με ένα -κατά τη γνώμη μου- γενικό κανόνα: θέλει κρασί κομψό, σχετικά ελαφρύ χωρίς μεγάλη πυκνότητα ή εντάσεις. Αυτό επιβάλλει η υδαρής κατάσταση του πιάτου. Οχι λοιπόν σε βαρελάτα ερυθρά, ίσως στα ελαφρά ερυθρά δεξαμενής, ναι στα διάφορα ροζέ και ναι στα μη βαρελάτα λευκά, για τις λευκές κυρίως σούπες.

Με τι λοιπόν θα απολαύσω την κρεατόσουπα; Θα μπορούσα κάλλιστα να βάλω δίπλα της τον χτεσινό νεαρό Τσαπουρνάκο, αλλά ψάχνοντας το ψυγείο μου βρήκα δύο ροζέ που θα υποστήριζαν θαυμάσια την κρεατόσουπα: τη Φτέρη του Τρουπή και το Μυλοπόταμο ροζέ.

Δίλλημα μέγα: ποιο να διαλέξω; Οταν πέφτεις σε τέτοια... σοβαρά διλλήματα, τα ξεπερνάς διαλέγοντας και τα δύο! Και αυτό έκανα!

Πρώτα ο Μυλοπόταμος ροζέ: ελαφρύ στο σώμα, οι τανίνες και η νοστιμιά του καθιστούν την κατανάλωσή του πραγματική απόλαυση. Και με την κρεατόσουπα τα πήγε θαυμάσια!

Όμως... χάρηκα πραγματικά τη Φτέρη Τρουπή! Φρέσκο, απλό, αλλά απολαυστικό κρασί που δίνει απλόχερα αρώματα κόκκινων φρούτων και ανθικές νύξεις, συνδυασμένα με δροσιστική οξύτητα και κομψό χαρακτήρα στο στόμα. Ότι πρέπει για τη σούπα μας, δεν την καπέλωσε ούτε καπελώθηκε από αυτή! Θα τη βρείτε -που αλλού!- στο House of Wine, και με ένα κλικ εδώ  ή ένα τηλεφώνημα στο 210 6773315, θα βρίσκεται στην πόρτα σας!

Σας συνιστώ και λευκά κρασιά με την κρεατόσουπα... και σας συνιστώ να δοκιμάζετε νέους συνδυασμούς, τολμηρούς, πέρα από τα συνηθισμένα και... βαρετά! Έτσι θα βρείτε τους συνδυασμούς φαγητού και κρασιού που ταιριάζουν αποκλειστικά, προσωπικά σε εσάς!


Στην υγειά σας!


Τάσος Πικούνης

Μοιραστείτε το άρθρο: