Την Καθαρά Δευτέρα το κατάστημά μας στο Χαλάνδρι θα είναι ανοικτό 10:00-18:00

Le Beaujolais Nouveau arrive!

le beaujolais nouveau est arrivé

Αυτή είναι η φράση που ακούγεται από τους οινοπαραγωγούς του Beaujolais (Μποζολέ) τα ξημερώματα της τρίτης Πέμπτης του Νοεμβρίου. Η φράση θα ακουστεί φέτος την Πέμπτη, 18 Νεμβρίου. Με αυτόν τον τρόπο γνωστοποιούν σε όλον τον κόσμο την άφιξη του πρώτου κρασιού της χρονιάς. Παράλληλα σηματοδοτούν την έναρξη των εορτασμών υποδοχής ενός νεαρού αλλά υπέροχα επιτυχημένου και ‘μαρκετινίστικα’ μεγάλου κρασιού.

 

Η παράδοση αυτή μας γυρνά πίσω στο 1954 και η ιδέα να μεταφερθούν οι πρώτες φιάλες με αγώνα αυτοκινήτων στο Παρίσι τράβηξε τα πρώτα φώτα της δημοσιότητας και επέφερε την πρώτη αναγνώριση κάνοντας περί τη δεκαετία του 1970 το ‘ράλλυ Μποζολέ’ εθνική υπόθεση.

Το πρώτο κρασί λοιπόν του χρόνου προέρχεται από το Βeaujolais (Μποζολέ) περιοχή στη Βουργουνδία της Γαλλίας. Παράγεται αποκλειστικά από σταφύλια της ποικιλίας Gamay (Γκαμέ) και ο τρύγος γίνεται αποκλειστικά και μόνο με το χέρι. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως στις περιοχές του Μποζολέ όπως εξάλλου και στην Καμπανία ο χειρονακτικός τρύγος είναι υποχρεωτικός.

 

Αν και ερυθρό κρασί η διαδικασία οινοποίησής του διαφέρει από αυτή της ερυθρής. Οι ρόγες δεν αποχωρίζονται το τσαμπί τους το οποίο μπαίνει ακέραιο σε περιβάλλον διοξειδίου του άνθρακα. Στόχος είναι να προστατευτούν από αλλοιώσεις και η αλκοολική ζύμωση να γίνει ενδοκυτταρικά.

 

Η εμφιάλωση γίνεται δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της ζύμωσης και το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί γεμάτο γοητεία και ευδιάθετο χαρακτήρα, φρέσκο και φρουτώδες. Το χρώμα του είναι ρουμπινί κόκκινο με έντονες βιολετί ανταύγειες.

 

Στη μύτη διακρίνονται τα κόκκινα φρούτα, η χαρακτηριστική μπανάνα και μια δόση γαρίφαλου αρκετά επίμονη και φίνα. Στο στόμα κυριαρχούν αρώματα βατόμουρου και κερασιού που υπογραμμίζουν την τυπικότητα της ποικιλίας Gamay και την αρωματικά φινετσάτη φρεσκάδα της νιότης του. Είναι μαλακό, αρωματικό, έχει δροσιστική οξύτητα, απουσία τανινών και κλείνει με μια ευχάριστη επίγευση που θυμίζει μαρμελάδα.

 

Ευκολόπιοτο, οικονομικό και ελαφρύ, πίνεται δροσερό και ιδανικά μέσα στους πρώτους 6 μήνες ζωής του. Είναι ένα καθημερινό κρασί που μπορεί κανείς να απολαύσει σκέτο αλλά και να συνδυαστεί με μεγάλη γκάμα εδεσμάτων. Ήπιες συνταγές με κρέας, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες, τυριά και ίσως ακόμα και κάποια φρούτα.

 

Αποκτήστε λοιπόν το δικό σας Beaujolais επιλέγοντας ανάμεσα στους πιο γνωστούς παραγωγούς που θα φιλοξενήσει το House of Wine και γιορτάστε την έλευση του πρώτου κρασιού για τη σοδειά 2021. Την έλευση της ελπίδας στην πραγματικότητα, διότι όπως και το κρασί έτσι και η ζωή δε σταματάει. Το House of Wine θα έχει στα "ράφια" του τα Beaujolais των σημαντικοτέρων Γάλλων παραγωγών. Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει, και θα μπορείτε μέχρι την 17η Νοεμβρίου να προπαραγγείλετε κάποιο από τα θαυμάσια Beaujolais Nouveau 2020, ώστε να το παραλάβετε μετά τις 12 το μεσημέρι της 18ης Νοεμβρίου

 

- Beaujolais Nouveau 2021 Joseph Drouhin

- Beaujolais Nouveau 2021 Albert Bishot

 

Μοιραστείτε το άρθρο: