| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Λύχνος Βιδιανό Ντουράκη: Εντυπωσιακή οινοποίηση μιας εξαιρετικής ποικιλίας

Η αγάπη μου για το Βιδιανό είναι μεγάλη και ιδιαίτερη… όχι απο κάποια ιδιοτροπία, βέβαια, αλλά επειδή είναι μια κορυφαία Ελληνική λευκή ποικιλία, και έχει μια δυναμική ικανή να τη φέρει σε διεθνές επίπεδο μακροπρόθεσμα δίπλα στο Ασύρτικο Σαντορίνης. Υπό κάποιες προυποθέσεις, βέβαια: Η πρώτη, να μην γίνει ο «μαϊντανός» όλων των οινοποιείων, όπως έγινε η Μαλαγουζιά με αποτέλεσμα να γεμίσουμε με διαφόρων αρωμάτων Μαλαγουζιές-κολώνιες. Η δεύτερη, να την αφήσουν ήσυχη στην πατρίδα της την Κρήτη, όπου τα περισσότερα Βιδιανά είναι εξαιρετικά! Πράγμα που δεν θα συμβεί, βέβαια, όπως δεν συνέβη με το Ασύρτικο, που εκτός Αιγαίου -για να μην πω εκτός Σαντορίνης- έχουν γίνει Ασύρτικα πολύ καλά μεν, αλλά τα περισσότερα μακρυά απο αυτά της Σαντορίνης και πλησιέστερα σε γευστικό και αρωματικό προφίλ στο Sauvignon Blanc!
 
 
Ένα απο αυτά τα αυθεντικά Κρητικά Βιδιανά απολαμβάνω σήμερα: το «Lyhnos Βιδιανό» που το Κτήμα Ντουράκη μου έστειλε να δοκιμάσω, αποτέλεσμα ενός rebranding που αφορά στην παραγωγή με βιολογικές μεθόδους μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από φωτοβολταϊκό πάρκο, και με ετικέτες από ανακυκλώσιμο χαρτί! Ένα Βιδιανό που καταφέρνει και εκφράζει τον πληθωρικό, πλούσιο και βελούδινο χαρακτήρα που χαρίζει η ποικιλία στο στόμα, σε συνδυασμό με τα αρώματα ώριμων τροπικών φρούτων και λουλουδιών. Καθαρό κίτρινο χρώμα που χαρακτηρίζει την ποικιλία, ξηρό και τραγανό στο στόμα, νόστιμο, με εξαιρετική και μακρά επίγευση! Σημειώστε εδώ την δυνατότητα μακράς παλαίωσης της ποικιλίας.
 
Σαφώς κρασί φαγητού, θα ταιριάξει με κρητικά πιάτα όπως το σφακιανό αρνάκι γιαχνί με πατάτες, ψητά λαχανικά, όστρακα και οστρακόδερμα ψητά ή βραστά, λευκά κρέατα, ψάρια παχιά στη σχάρα…
 
Θα το βρείτε -που αλλού;- στο House of Wine εδώ: https://bit.ly/2Z8FIfZ και θα έρθει άμεσα στην πόρτα σας με ένα κλικ ή ένα τηλεφώνημα!

Μοιραστείτε το άρθρο: